5-stjernet studierundrejse kun

6990,- DKK 

pr. pers.

Til rejseforespørgsel

Tyrkiet: Lykien

Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker

En af danskernes foretrukne studierejser – 8 dage for dig og en eller flere ledsagere til de kristne kulturmindesmærker og et af verdens syv underværker i Tyrkiet !

Antalya – Demre (St. Nicholas) – Efesos – Afrodisias - Pamukkale


Tyrkiet: Lykien – Bild 1 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Bild 1 Tyrkiet: Lykien – Bild 2 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Bild 2 Tyrkiet: Lykien – Bild 3 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Bild 3

Tidspunkter / Priser

På denne rundrejse tager vi med bus og båd rundt til Lykiens fascinerende naturscenerier. Vi besøger nogle af Tyrkiets mest berømte bibelske steder og oplever de hvide kalkstensterrasser i Pamukkale. Vore dygtige rejseledere fører dig tæt på regionens mange spændende facetter.

Rejsens forløb

Tyrkiet: Lykien – Tag 1 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Tag 1

1. dag: Rejse til Antalya

Du fl yver til Antalya og modtages i lufthavnen af din venlige og kompetente dansk- eller engelsktalende rejseleder. Herefter kører du med bus til hotellet, hvor du bydes velkommen med en forfriskende drink. Overnatning i Antalyas omegn.

Tyrkiet: Lykien – Tag 2 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Tag 2

2. dag: Demre (St. Nicholas) – Fethiye

I dag kører vi op langs den skønne lykiske kyst til Demre via Finike. I Demre (tidl. Myra) besøger vi St. Nicholas kirken, hvor biskoppen af samme navn, der siges at være den rigtige julemand, havde sit virke i det 4. århundrede. Hans gravsted befi nder sig ligeledes her. Herfra fortsætter turen til Fethiye (tidl. Telmessos). Overnatning i omegnen af Fethiye.

Tyrkiet: Lykien – Tag 3 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Tag 3

3. dag: Karien – sejltur til Dalyan

I dag tager vi på en fantastisk smuk sejltur gennem den fredede lagune ved Dalyan. Om bord på traditionelle fi skerbåde passerer vi resterne af den antikke by Kaunos og får i forbindelse med en fotopause lejlighed til at opleve de vel nok smukkeste klippegrave fra det kariske rige. Kaunos lå på grænsen af de to kongeriger Lykien og Karien. Vi besøger også stranden i Iztuzu, der er kendt for at være det sted, hvor Caretta-havskildpadderne lægger deres æg. Overnatning i omegnen af Kusadasi.

Tyrkiet: Lykien – Tag 4 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Tag 4

4. dag: Efesos – Artemistemplet – Mariakirken

Et af højdepunkterne på rejsen er den antikke by Efesos. På antikkens tid var Efesos en blomstrende metropol, hvilket bl.a. det pragtfulde Celsus-bibliotek, Hadrian-templet, Agoraen og det store teater bærer vidnesbyrd om. Apostlen Paulus gjorde ophold i byen på sine missionsrejser. Vi besøger koncilkirken, også kaldet Mariakirken, hvor det tredje økumeniske koncil fandt sted i år 431 e. Kr. (Koncilet i Efesos). Om eftermiddagen ser vi på resterne af det berømte Artemistempel, der er at fi nde blandt oldtidens syv underværker. Man kan stadig fornemme, hvor stor antikkens største tempelbygning må have været, og fordums pragt præger stadig byen Efesos. Vi runder dagens program af med et besøg i den middelalderlige Isa Bey-moské. Overnatning i omegnen af Kusadasi.

Tyrkiet: Lykien – Tag 5 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Tag 5

5. dag: Afrodisias – Antikkens juvel

I dag går turen via den øvre Mæander-dal, den mest frugtbare dal på den tyrkiske vestkyst, til den antikke by Afrodisias. På grund af byens beliggenhed tæt på forskellige stenbrud opstod der her en blomstrende marmorindustri samt en berømt billedhuggerskole, der også vandt internationalt ry. Den monumentale indgang til Afrodite-templet (den såkaldte propylon), det næsten fuldstændigt bevarede stadion og det romerske teater er blandt turens højdepunkter. På et helt nyt museum udstilles de spektakulære relieffer fra kejsertemplet. Overnatning i Denizli.

Tyrkiet: Lykien – Tag 6 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Tag 6

6. dag: Pamukkale (UNESCO-verdensarv) – Tavas – Taurusbjergene

Efter morgenmaden sætter vi kurs mod Pamukkale (UNESCO-verdensarv), hvor vi holder en fotopause. Navnet Pamukkale betyder direkte oversat ”bomuldsslot” og hentyder til de unikke kalkstensterrasser, der består af afl ejringer i form af hvidt kalciumkarbonat. Herefter kører vi over Taurusbjergene videre til Tavas, og undervejs passerer vi forskellige nomadelejre. På et traditionelt tæppeværksted får vi en spændende introduktion til det århundreder gamle tæppehåndværk. Du vil blive begejstret ved synet af de håndknyttede tæppers forskelligartethed, mønstre og farvepragt. På det sidste stykke til Antalya fortæller rejselederen lidt mere udførligt om Anatolien og den lokale befolkning. Overnatning i omegnen af Antalya.

Tyrkiet: Lykien – Tag 7 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Tag 7

7. dag: Antalya & den gamle bydel

I dag ser vi nærmere på Antalya, provinshovedstaden i middelhavsregionen. Den solforkælede by byder på masser af kulturhistorie og spændende seværdigheder. Efter en længere byrundtur tager vi ind i den gamle bydel, hvor de labyrintagtige gyder, blomstrende Bougainvillea-buske og velholdte tyrkiske patricierhuse spreder en unik mediterran stemning. Herefter besøger vi hhv. en smykke- og lædervarefabrik, hvor du kan opleve Tyrkiets fornemme håndværkstraditioner på tæt hold. Vi får en introduktion til varernes manuelle fremstilling, hvorefter der vil være lejlighed til selv at købe noget. Overnatning i omegnen af Antalya.

Tyrkiet: Lykien – Tag 8 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Tag 8

8. dag: Hjemrejse

Transport til lufthavnen og hjemrejse.

Bemærk: Vær venligst opmærksom på, at rejsen af organisatoriske grunde evt. vil blive gennemført i omvendt rækkefølge.


Kulturelle højdepunkter på rejsen

Tyrkiet: Lykien – Highlight 1 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Highlight 1

Antalya

Antalya (i antikken: Attaleia) er en af de største og mest livlige byer i Tyrkiet og byder på et utal af kulturseværdigheder og naturskatte. Byens beliggenhed ud til den tyrkiske middelhavskyst har gjort den til et naturligt centrum for kulturelle aktiviteter og turisme i regionen. Blandt Antalyas mest betydningsfulde ruiner kan nævnes den romerske bymur og den imponerende Hadrians Port. Højt oppe over strandene ligger den gamle bydel Kaleici, hvorfra man har en fantastisk udsigt over havnen og det dybblå hav.

Tyrkiet: Lykien – Highlight 2 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Highlight 2

Efesos

Efesos hører til de største ruinbyer i den vestlige verden. Byen, som den præsenterer sig i dag, blev grundlagt i det 4. århundrede f.Kr. af Lysimachos, Alexander den Stores efterfølger. Efesos er bl.a. kendt for sit antikke bibliotek, Celsus-biblioteket, der blev bygget til ære og minde for Tiberius Julius Celsus, romersk konsul i Lilleasien, af dennes søn. Nichestatuerne forestiller Sofia (visdom), Arete (dyd), Ennoia (intelligens) og Episteme (viden).

Tyrkiet: Lykien – Highlight 3 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – Highlight 3

Pamukkale

Pamukkale befinder sig 14 km nord for provinshovedstaden Denizli på 160 m højde med udsigt over Menderes sletten. De spektakulære kalkstensterrasser i Pamukkale listeføres som verdensarv af UNESCO. Termalvandet, der løber ned over de snehvide terrasser, siges at have helbredende kraft, hvilket allerede de gamle grækere og romere satte pris på. Direkte oversat betyder Pamukkale noget i retning af ”bomuldsslot“, og navnet er inspireret af de forskellige lag af hvidt kalciumkarbonat, som terrasserne er dannet af.

Tidspunkter / Priser

Tidspunkter / Priser

Inkluderet i prisen

Tyrkiet: Lykien – 1 Oplev Tyrkiets kristne kulturmindesmærker samt et af antikkens syv underværker – 1
(Charter)fl y tur/retur til Antalya med anerkendt fl yselskab

1910,– DKK

Transport lufthavn – hotel – lufthavn

82,– DKK

7 overnatninger på udvalgte 4- og 5-stjernede hoteller  (tyrkisk standard) inkl. velkomstdrink og 7x stor morgenbuffet

3991,– DKK

Rundrejse i moderne busser med klimaanlæg, Veluddannede dansk- eller engelsktalende rejseledere

1007,– DKK

Særudgave ”Rejseguide Tyrkiet“

Lægevagt døgnet rundt

Samlet pris pr. person 6990,– DKK

Som kunde kan du købe ekstra ydelser til yderst fordelagtige særpriser:

Kultur- og nydelsespakke

Pakken indeholder alle entréer og rundvisninger i forbindelse med de programsatte seværdigheder samt stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag: kun 1300,– DKK pr. person (kan bookes på destinationen).

Vi anbefaler, at du sikrer dig en kultur- og nydelsespakkeefter ankomsten til Tyrkiet, idet nogle af hotellerne pårundrejsen ligger i smukke naturomgivelser, hvor der kanvære langt til den næste større by.

Oplevelsespakke:

Pakken indeholder 6x frokost samt følgende ekstra ydelser: Sejltur til den sunkne ø Kekova, tyrkisk aften – 1001 nat, vinbyen Sirince og Johannes-basilikaen: 1150,– DKK pr. person (kan bookes efter ankomsten).

Tillæg for enkeltværelse

1100,– DKK pr. person (alt efter rådighed)

 

  

Tidspunkter / Priser

Tidspunkter / Priser

Tyrkiet Lykien

Klimatabel for Antalya

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Lufttemperaturer 15 16 18 22 25 32 34 33 31 28 23 18

Hovedstad:

Ankara

Statsform:

Uafhængig republik siden 1923. Forfatning fra 1982, seneste ændring i 2010. Etkammerparlament med 550 medlemmer, der vælges ved direkte valg hvert 5. år.

Religion:

Islam med en lille kristen og jødisk menighed.

Sprog:

Det officielle sprog er tyrkisk. I byerne og turistområderne tales ofte engelsk og fransk.

Klima:

Langs den ægæiske kyst og omkring Middelhavet hersker der subtropisk klima hele året med temperaturer påomkring 30 grader om sommeren og 12-15 grader om vinteren.

Elektricitet:

Netspændingen svarer til 220 V, 50 HZ.

Lokal tid:

Tidsforskellen mellem Danmark og Tyrkiet er en time (hele året).

Telefon:

Landekoden for Tyrkiet er 0090. Hvis man ringer lokalt, bortfalder nullet. Hvis du ringer til Danmark fra Tyrkiet, indtaster du 0045 og herefter det 8-cifrede telefonnummer.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

For danske statsborgere kræves ved indrejse til Tyrkiet dansk pas, som er gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedatoen. Der kræves ikke visum i indtil 90 dage fra indrejsedatoen, hvis den rejsende har gyldigt dansk pas. Oplysningerne om visum og pasregler er opdateret pr. 10.09.2014. Der tages derfor forbehold for, at de anførte oplysninger kan være forældede.
For oplysning om de til enhver tid gældende visum og pasregler henvises til den tyrkiske ambassade, tlf. 39 27 71 51, eller det tyrkiske udenrigsministeriets hjemmeside http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa
Det anbefales, at rejsende som ikke er danske statsborgere indhenter oplysninger om de for dem gældende visum og pasregler på den tyrkiske ambassade. 
Der kan ansøges om visum til Tyrkiet på nettet: www.evisa.gov.tr.
TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer.

Land og folk:

Ikke mange lande har en så rig historie som Tyrkiet. I dag er Tyrkiet et moderne demokrati, hvor turismen er blandt de industrigrene, der spiller en stadig vigtigere rolle. Gå ikke glip af et besøg i de livlige tyrkiske basarer og handelsstrøg med deres orientalske flair. Tæppe-, smykke- og læderhåndværket har i århundreder været en fast del af den orientalske kultur. Derfor lægger vi også vejen forbi en smykkefabrik, en læderbutik og et traditionelt tæppeværksted på undrejsen. Her får du mere at vide om tyrkisk tæppekunst, og du vil opleve, hvordan tæpperne knyttes i hånden efter gamle traditioner og trådene bindes sammen til den såkaldte ”tyrkiske knude”, et meget filigrant og tidskrævende
arbejde. Du erfarer også, hvordan silketrådene forarbejdes og ulden farves på naturlig vis. Alle tre steder har vi sat 1-2 timer af til at du og de andre rejsende kan se nærmere på de forskellige kunstværker og produkter. At forhandle om prisen hører med til den tyrkiske kultur. Hvis du ikke ønsker at købe noget, vil et klart nej som regel blive accepteret af de handlende. I varehuse og supermarkeder forhandles der ikke om prisen, og heller ikke på de markeder, hvor de regionale landmænd sælger deres grøntsager

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen med et lille glas. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Tyrkiets rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning. En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges efter ankomsten. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud i Tyrkiet, da nogle af hotellerne på rundrejsen ligger et stykke vej fra nærmeste by, dvs. fra restauranter, caféer o.lign. Du vil nyde godt af  følgende virkelig gode særvilkår: 

Kultur- & nydelsespakke: Pakken indeholder alle entrébilletter og rundvisninger med autoriserede turistførere i forbindelse med deprogramsatte seværdigheder:
Sankt Nicholas-kirken, sejltur på Dalyan-floden, antik by Efesos og Artemission, Isa Bey-moskeen, Aphrodisias, rundvisninggennem Antalyas gamle bydel samt aftensmad hver dag: 1300,– DKK pr. person (kan bookes efterankomsten). 

Oplevelsespakke: Pakken indeholder 6x frokost samt følgende ekstra ydelser: Antik by Myra og sejltur til den sunkne ø Kekova, tyrkiskaften – 1001 nat, vinbyen Sirince og Johannes-basilikaen: 1150,– DKK pr. person (kan bookes efterankomsten).

Valuta/banker/kreditkort:

Den tyrkiske lira (TRY) blev genindført den 01.01.2009.

Kurs: (marts 2015)1 dansk krone (DKK) = 0,38 tyrkiske lira;

1 tyrkisk lira (TRY) = 2,66 danske kroner (DKK).

Veksling af valuta kan ske i bankernes åbningstid. På alle større hoteller kan der ligeledes veksles penge. Bankernes åbningstid: Man-fre kl. 8.30-12.00 og kl. 13.30-17.00. Der kan hæves penge i pengeautomaterne med internationale kreditkort som f.eks. Visa, Mastercard, American Express, der normalt også accepteres som betalingsmiddel på de store hoteller, i forskellige forretninger og internationale biludlejningsfirmaer.

BEMÆRK: Ved betaling med bank- eller kreditkort kan der være en risiko for svindel, hvor kriminelle i al ubemærkethed kopierer bankkortet og aflæser PIN-koden (skimming) for så at hæve penge med falske kreditkort. Derfor anbefales det, at rejsende holder nøje øje med deres kort og skærmer godt af med hånden, når koden indtastes. Der manes ligeledes til forsigtighed ved brug af bank- og kreditkort med PIN-kode på vekslingskontorer.

Toldregler:

For turister gælder følgende bestemmelser: Der er ingen begrænsning for indførsel af udenlandsk valuta. Udførsel af valuta er tilladt op til et samlet beløb på 5000 USD eller tilsvarende beløb i tyrkiske lira. Rejsende må ind- og udføre personlige smykkegenstande til en samlet værdi af 15.000 USD. Værdi herudover skal deklareres ved indrejsen. Ved køb af smykker i Tyrkiet kræves købsdokumentation. I øvrigt må følgende varer indføres ved indrejsen til Tyrkiet (gælder pr. person, dog ikke for transitrejsende): Personlige ejendele: Genstande til personlig brug inkl. medicinsk udstyr og medicin samt gaveartikler op til en samlet værdi af 300 euro (børn under 15 år op til 145 euro). Køb, besiddelse og udførsel af tyrkisk kultur- og naturarv er strengt forbudt og belægges med hårde straffe (fængsel op til 10 år), da den betragtes som statseje. Turister, der ikke overholder disse regler, risikerer flere måneders varetægtsfængsling og betaling af store kautionsbeløb (aktuelt ca. 9000 euro), også i tilfælde, hvor det drejer sig om antikviteter eller gammelt udseende genstande af tilsyneladende ringe værdi. I enkelte tilfælde er der blevet afsagt fængselsdomme over turister. På den baggrund
advares der udtrykkeligt imod at købe f.eks. antikviteter, gamle mønter, fossiler m.v. i Tyrkiet eller selv at indføre disse. Nærmere informationer på: www.um.dk. Nærmere oplysninger vedr. toldregler om indførsel af varer til Danmark, se: www.skat.dk.

Medicinske oplysninger:

Der kræves ingen særlige vaccinationer ved indrejsen til Tyrkiet. Det er dog vigtigt at være godt beskyttet mod stivkrampe og polio og evt. også hepatitis. Pas på rå madvarer, upasteuriserede mælkeprodukter (f.eks. nymalket mælk, is) samt uskrællet frugt. Drik ikke vand fra vandhanen og undgå isterninger i drikke! En god tommelfingerregel er at give afkald på madvarer, der ikke kan koges eller skrælles! I Tyrkiet finder man apoteker på stort set hvert gadehjørne. De kan kendes på det grønne kors og betegnelsen ”Eczane“. Standarden er høj og personalet erveduddannet, og særligt i turistområderne vil normalt mindsten af apotekets medarbejdere tale engelsk. Medicin, der er receptpligtig i Danmark, vil normalt også være det i Tyrkiet, men her er man generelt mindre striks med det.

I alle større byer og turistområder findes der sygehuse og mange alment praktiserende læger, i mindre byer vil der som regel være mindre hospitaler man kan opsøge, hvis behovet opstår. Under den typiske fritidsrejse til Tyrkiet vil du være dækket af dansk offentlig sygesikring. Men der kan være behov for ekstra private sygeforsikringer, der ogsådækker udgifter til hjemtransport.

Deltagelse med. rullestol og / eller rollator er desværre ikke mulig.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: marts 2015

Tidspunkter / Priser

Tidspunkter / Priser

Yderligere oplysninger

Billund

Kontakt:

Billund Lufthavn A/S
Passagerterminalen 10 
Postboks 10 
7190 Billund

Airport code: BLL
http://www.billund-airport.dk


Til og fra lufthavnen i egen bil

Fra nord/Århus
For passagerer i egen bil, der kommer fra nord/Århus på motorvej E45, anbefales det at tage afkørsel 57 ved Horsens og køre ad vej 30 til lufthavnen. Derved undgås motorvejen omkring Vejle og Vejle by, hvor der ofte er risiko for kødannelser.

Fra Fyn og Sjælland
For passagerer i egen bil, der kommer fra Fyn og Sjælland, anbefales det at fortsætte ad E20 mod Kolding til afkørsel 62, Kolding Ø, og derfra følge skiltningen ad vej 176 mod Billund. Derved undgås motorvejen omkring Vejle og Vejle by, hvor der ofte er risiko for kødannelser.

Adresse til brug for GPS-navigering:

Vej, nr.: Passagerterminalen 10, 7190 Billund
Position:  N 55o44,827’ E 009o 08,730’

Parkering
Parker din bil sikkert i Billund Lufthavn – alle p-pladser er indhegnet, videoovervåget og patruljeres 24 timer i døgnet.

Langtidsparkering

Hente/Bringe

Bl.a. til afsætning eller afhentning af passagerer - maks. 2 timers parkering.
1. time gratis,
2. time koster 30 kr.


Med tog og bus til Billund Lufthavn

Med Arrivas og DSBs tog er det let at komme fra bl.a. Silkeborg, Skive, Viborg og Randers til Skanderborg, hvorfra lufthavnsbussen kører direkte til Billund Lufthavn.

For Arrivas køreplan se her og DSBs her.


Bus

Lufthavnsbussen stopper i Århus, Skanderborg og Horsens, og med en kombination af tog og lufthavnsbus er det nemt at komme fra Midt- og Nordjylland til Billund Lufthavn.

Masser af nye busafgange fra lufthavnen til Vejle og Esbjerg

Sydtrafiks nye køreplaner er netop trådt i kraft, og i den forbindelse udvides busdriften til og fra Billund Lufthavn væsentligt.

Jævnfør den nye køreplan kommer der nemlig halvtimes drift på ruterne mellem Billund Lufthavn og henholdsvis Vejle og Esbjerg. Ligeledes øges betjeningen med flere tidlige og sene afgange fra lufthavn, hvilket betyder, at langt flere passagerer får mulighed for at bruge offentlig transport til og fra lufthavnen – også selvom man skal med et tidligt morgenfly eller kommer hjem med en sen ankomst.

Ruterne 43 og 143, som betjener strækningen mellem Billund Lufthavn og Vejle Trafikcenter, skaber rigtig gode forbindelser til DSBs tog fra Vejle Banegård.

Sydtrafik introducerer ligeledes en ny rute mellem Vejen og Billund Lufthavn.

I forbindelse med køreplansskiftet får de fleste busruter til/fra lufthavnen nye numre. Se de mange gode busforbindelser her.


Taxaselskaber

Nærmere informationer om taxaselskaber finder du her.

Din rejseforsikring

HanseMerkur

Informationer og ydelsesbeskrivelser vedrørende Deres rejseforsikring

Gælder udelukkende for ydelser, der er bestilt via TSS. Kan indgås inden for 14 dage efter rejsebestillingen.

TSS Kompletbeskyttelse (op til 31 dage)

AFBESTILLINGSFORSIKRING

Hvis De aflyser Deres rejsebestilling af en forsikringsgrund, eller din udrejse er forsinket, erstatter vi Deres kontraktmæssigt skyldige omkostninger hhv. ekstraudgifterne ved udrejsen. Forsikringsgrunde er f.eks.:

 • ulykke
 • uventet, svær sygdom
 • dødsfald
 • tab af arbejdspladsen
 • opstart i et arbejdsforhold
 • begravelsesudgifter i udlandet
 • sygebesøg

Ingen selvrisiko!

FERIEGARANTI (Rejseafbrydelsesforsikring)

Yder til ekstra hjemrejseudgifter ved førtidig eller forsinket hjemrejse og ved rejseafbrydelse inden for den første halvdel (maks. inden for de første otte
rejsedage) af rejsen den fulde rejsepris, senere den forholdsmæssige del af rejseprisen.

Ingen selvrisiko!

ASSISTANCEFORSIKRING

Hjælper i nødstilfælde, som den forsikrede person kommer ud for under rejsen, f.eks. ved strafforfølgelse og tab af dokumenter

 • Omgående hjælp døgnet rundt:
  Nødopkaldsservice på rejser i hele verden
  Tlf. +49 221 8277-9898

REJSESYGEFORSIKRING

Erstatning af udgifterne til:

 • ambulant og stationær lægebehandling i udlandet
 • lægeordineret medicin og forbindinger samt ulykkesbetingede hjælpemidler
 • den lægeligt rimelige og forsvarlige hjemtransport

Ingen selvrisiko!

REJSEANSVARSFORSIKRING

Dækkede skadestilfælde
Skader, som forårsages af dig

 • Dagligdagssituationer, som kan udløse erstatningsansvar 11.000.000 DKK
 • Erstatningskrav, som vedrører skader på lejemål, pr. forsikringsbegivenhed 186.000 DKK

Ingen selvrisiko!

REJSEULYKKESFORSIKRING

Ydelsen erlægges ved ulykker på rejsen, der fører til invaliditet eller dødsfald hos den forsikrede person. Forsikringssummer:

 • ved dødsfald 1) 150.000,- DKK
 • ved invaliditet op til 300.000,- DKK
 • redningsomkostninger op til 38.000,- DKK
 • udgifter ved kosmetisk operation op til 38.000,- DKK

1) ved børn, indtil det fyldte 18. år ved dødsfald 75.000 DKK

REJSEBAGAGEFORSIKRING

Forsikringssummer:

 • for enkeltpersoner 15.000,- DKK

Ingen selvrisiko!

TSS Basisdækning

Dækning se ovenfor:

Rejseansvarsforsikring
Rejsesygeforsikring
Assistanceforsikring
Rejseulykkesforsikring
Rejsebagageforsikring

 

TSS Afbestillingsforsikring – solo –

Dækning se ovenfor

 

Ferie tjekliste

Vi har lavet en tjekliste med de vigtigste ting til ferien, så du er sikker på at få det hele med, når du skal til at pakke. Tjeklisten kan også downloades i PDF-format:

Vigtige dokumenter

 • Adressebog
 • Identitetsbevis
 • Kørekort
 • Kopier af dokumenter
 • Rejsedokumenter
 • Voucher til hotel
 • Flybilletter
 • Landeinformationer

Penge

 • Udenlandske pengesedler
 • Telefonnummer for spærring af kort
 • Visa/Dankort
 • Kreditkort

Rejseapotek

 • Desinficerende spray
 • Sårsalve
 • Plaster
 • Middel mod hovedpine
 • Middel mod kvalme
 • Personlig medicin

Hygiejneartikler

 • Tandbørste, tandpasta
 • Børste, kam
 • Hudcreme
 • Barbermaskine, aftershave
 • Shampoo
 • Hygiejneartikler
 • Solcreme
 • Aftersun Lotion

Underholdning

 • MP3-afspiller
 • Blade, bøger
 • Mobiltelefon, oversigt over udlandspriser
 • Kortspil
 • Digitalkamera, memorykort
 • Batterier, akkumulatorer

Andet

 • Reservebriller
 • Vækkeur
 • Solbriller
 • Rejseproviant
 • Sytøj
 • Rejseguide, vejkort

Kort før afrejsen

 • Slukke for varmen
 • Aftale at nogen holder øje med huset
 • Aftale pasning af husdyr
 • Indtale besked på telefonsvareren
 • Afbestille avis
 • Aftale blomsterpasning

København

Københavns Lufthavne A/S
Box 74
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Telefon: 32 31 32 31
Fax: 32 31 31 32
E-mail: kd.hpcTOBMAPS]ta[ITNAecivresednuk
Web: www.cph.dk


Øresundsbron

Den hurtigste og nemmeste vej over Øresund     
Fra Københavns Lufthavn er der bro til Sverige. Øresundsbron er ca. 16 km lang og giver en hurtig og nem forbindelse til Sverige med enten bil, tog eller bus.

Bil

Køretøj DKK
inkl. moms
Motorcykler 165,-
Biler - til og med 6 meter 310,-
Bil op til 6 meter med anhænger/campingvogn, autocamper over 6 meter samt varebil/minibus 6-9 meter* 620,-
Bus over 9 meter 1.500,-
Lastbil  9 - 20 meter 1.050,-
Lastbil over 20 meter 1.575,-

* Biler over 6 meter med anhænger/campingvogn prissættes efter deres totale længde.

Priserne gælder for en enkelttur.

Alle ture over Øresundsbron skal betales på den svenske side. Skal du til Sverige, betaler du, når du er kørt over broen. Skal du til Danmark, betaler du, før du kører over broen.

For de, der ofte skal over Øresund i bil, tilbydes en række rabatprodukter, som både henvender sig til private og til erhverv. 
Læs mere på: http://www.oresundsbron.com/.


PARKERING I KØBENHAVNS LUFTHAVN

Det er nemt og overskueligt at finde den helt rigtige parkeringsplads i lufthavnen.
Parkeringsanlæggene er delt op i fire zoner med en farve, som henviser til pris og beliggenhed.

Hvis du har spørgsmål til parkering i Københavns Lufthavn, kan du se svarene på de oftest stillede spørgsmål her:

Spørgsmål og svar til parkering

Tog

Der kører tog over broen hvert 20. minut. For at se de præcise afgangs- og ankomsttider kan du enten besøge DSBs website http://www.dsb.dk/, som er ansvarlig for togtrafikken fra Danmark, eller SJs website http://www.sj.se/, som står for Øresundstogene og er ansvarlig for øvrig togtrafik fra Sverige.

Bus

Gråhundbus har tre buslinier over Øresundsbron:

København-Ystad-Rønne (linie 866)
København-Malmö-Lund (linie 999)

Læs mere på: http://www.graahundbus.dk/

Har du spørgsmål vedrørende broen, betaling eller lignende, kan du besøge Øresundsbro Konsortiets website: http://www.oeresundsbron.com/ eller kontakte deres kundeservice:

Øresundsbro Konsortiet, Kundeservice
Nyropsgade 42
1601 København V
E-mail: moc.norbsdnuseroTOBMAPS]ta[ITNAretnecednuk
Telefon: 70 23 90 60
Fax: 33 41 65 80


Tog

Sådan kommer du med toget til og fra Københavns Lufthavn Danmark

Til/fra Hyppighed Ank. til CPH Afg. fra CPH
København Hvert 10. minut Spor 1 Spor 2
Helsingør Hvert 20. minut Spor 1 Spor 2
Bornholm 4-5 gange dagligt Spor 2
Spor 1
Øvrige Danmark Med togskift Spor 1 Spor 2

Togbilletter

Billetter til tog og metro kan købes i DSB’s billetkontor i Terminal 3. Der kan desuden købes billetter og klippekort (til HT-området) ved de opstillede billetautomater.

På linket herunder kan du se et kort over det antal zoner, du skal betale for, når du skal fra Københavns Lufthavn. Den røde zone er dér, lufthavnen er placeret, og det hvide tal angiver det antal zoner, du skal købe billet til:

DSB zonekort 

Billetkontor er placeret i Terminal 3 umiddelbart over stationen. Der er elevatorer og rullefortove mellem perronerne og Terminal 3.
Du kan benytte den gratis transitbus, som kører mellem Terminal 1 og Terminal 3, hvor stationen ligger. Turen tager ca. 5 min.

Se køreplanen for transitbussen


Metro

Sådan kommer du med Metroen til og fra lufthavnen

Metro-stationen er placeret i en overdækket, direkte forlængelse af Terminal 3. Metroen kører med 4-6 minutters interval i dag- og aftentimerne og med 15-20 minutters interval om natten. Fra Nørreport Station tager det 15 minutter til lufthavnen.

Check in ved stationen

Ved metrostationen - i spidsen af Terminal 3 - har lufthavnen placeret to selvbetjeningsautomater, hvor du både kan printe boardingkort og kuffertmærker til bagagen. Alle store flyselskaber er koblet til disse selvbetjeningsautomater.

Find flere informationer på Metroens hjemmeside.


Bus

Terminalbus - gratis

Terminal 1 (indenrigsterminalen) - Terminal 2 og 3 (udenrigsterminalen). Togstation i Terminal 3 - Parkeringsområderne P15 og P17.
Alle dage: kl. 04.30 – 23.30 (sidste bus fra Terminal 1) hvert 15. minut.
Alle nætter: kl. 23.30 - 04.30 hvert 20. minut

Bemærk! Den 24. og 31. december køres der fra kl. 18.00 ikke til Terminal 1 (Indenrigs), bussen kører hvert 15. minut.

Linie 5A Københavns Lufthavn - Husum Torv

Lufthavnen, Udenrigs - Skottegårdsskolen - Sundbyvester Plads- Amagerbro St.- Hovedbanegården - Rådhuspladsen - Nørreport St. - Nørrebro St. - Bellahøj - Husum Torv

Information om køretider:  www.moviatrafik.dk

Linie 35 Lufthavnen, Udenrigs – Islands Brygge

Lufthavnen, Udenrigs – Lufthavnen Øst – A.P. Møllers Alle – Dragør stationsplads – Store Magleby – Tømmerup – Amagerhallen – Sundbyvester Plads – Islandsbrygge St. – Islands Brygge

Information om køretider:  www.moviatrafik.dk

Linie 36 Lufthavnen, Udenrigs – Nøragersmindevej

Lufthavnen, Udenrigs – Korsvejens Skole – Tårnby St. – Nøragersmindevej

Information om køretider: www.moviatrafik.dk

Linie 888 Københavns Lufthavn – Århus

Information om køretider: www.abildskou.dk

Linie 999 Gråhundbus

Information om køretider: www.graahundbus.dk

Københavns Lufthavn – Sverige

Information om køretider:  www.eurolines.com

Swebus Express: www.swebusexpress.dk

GoByBus: http://www.gobybus.dk/

Charterbusser

Ved Terminal 2 er der kun afsætning af passager.
Ved Terminal 3 er der optagning og afsætning af passager (og 1 times parkering).
Lufthavnspersonalets anvisninger skal følges på området.


Taxi

Afsætning

Der er afsætning umiddelbart uden for Terminal 1, Terminal 2 samt Terminal 3.

Påstigning

Der er påstigning umiddelbart uden for alle ankomstområder (Terminal 1 samt Terminal 3).


Keine Dokumente gefunden.