Landeinformationer Folkerepublikken Kina

Landeinformationer Folkerepublikken Kina

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
PEKING27122228303230272285
KØBENHAVN2351015202321171251

Statsform:

Socialistisk folkerepublik Kina (Grundlæggelse: 01.10.1949) under ledelse af Kinas kommunistiske parti. Kina har et etpartisystem. Statsoverhoved er præsident Xi Jingping.

Hovedstad:

Peking (Beijing) og omegn: ca. 21,5 mio. indbyggere, herunder ca. 8 mio. vandrearbejdere.

Religion:

Ateistisk statsideologi; buddhisme, islam, taoisme, protestantiske og katolske „statskirker“ samt uafhængige husmenigheder.

Sprog:

Standard mandarin, kinesiske dialekter; forskellige minoritetssprog (mongolsk, tibetansk, uygurisk, turksprog, koreansk).

Klima:

Nordlige Kina kontinental, sydlige Kina subtropisk.

Elektricitet:

220-250 volt vekselstrøm, 50 hertz. Det er nødvendigt med en adapter.

Lokal tid:

På trods af Kinas store areal er der kun 1 tidszone (Peking Standard Time). Tidsforskellen i forhold til Danmark er +6 timer om sommeren, +7 timer om vinteren.

Telefoni:

Landekoden for samtaler fra Danmark til Kina er 0086 (+86), fra Kina til Danmark 0045 (+45).

Land og folk:

Kina har en af verdens ældste civilisationer, og med over 1.256.200.000 mennesker har landet verdens største indbyggertal. For at inddæmme befolkningsvæksten, blev der i 80erne indført en etbarnspolitik. I 2015 er denne politik blevet slækket, og kinesiske par må med statens samtykke få to børn.
Kinesere hilser på hinanden ved at nikke høfligt eller bukke let.
De rører aldrig ved mennesker, de ikke kender. Undtaget er store menneskemængder, hvor kropskontakt er uundgåelig. Et smil er altid at foretrække frem for et skulderklap eller lignende. Det er særligt vigtigt at overholde disse regler, hvis man taler med et ældre mennesker eller betydningsfulde personer.

Mad og drikke:

Hovedprodukterne er kartofler, tofu, groftmalet majsmel, ris og andre kornsorter. Det spises også gerne pasta. Retter med okse-, svine- og hønsekød eller fisk er særdeles populære, men også meget dyre. Specialiteterne varierer fra region til region, fra den typiske Pekingand til meget krydrede retter i provinsen Sichuan Sheng. I Kina spiser man med pinde. Maden sættes i midten af bordet og kan bestå af mere end en hovedret. Ris mest det almindelige tilbehør. Efter maden lægger man ikke spisepindene i risskålen, men pænt på bordet.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Danske statsborgere skal have visum for at kunne rejse ind i Kina.
Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed og bør indeholde tomme sider. Der skal søges om visum inden rejsen ved det ansvarlige kinesiske konsulat eller ved „Visa Application Services“ (http://bio.visaforchina.org/CPH2_EN/index.shtml).
Ansøgning er mulig tidligst 3 måneder og senest 4 uger inden afrejsen. Vær venligst opmærksom på, at tidligere indsendt dokumentation beholdes til det tidligst mulige bearbejdningstidspunkt og ikke returneres i mellemtiden. Visumansøgningsgebyrets højde afhænger af datoen for dokumentationens modtagelse på det ansvarlige Chinese Visa Application Service Center.
Turistvisummet (kategori L) berettiger til en enkelt indrejse i Folkerepublikken Kina. Vær venligst opmærksom på, at rejsearrangøren ikke er ansvarlig for ufuldstændig dokumentation, ikke overholdte visumkrav og forsinket ansøgning. Vær venligst opmærksom på, at du nægtes indrejse i Kina uden gyldigt visum!
Det anbefales statsborgere fra andre lande at kontakte den kinesiske ambassade vedrørende gældende indrejsebestemmelser.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen med et lille glas. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Kinas rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning. En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges efter ankomsten. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud:

Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Nydelsespakke: Pakken omfatter 8x aftensmad med kinesiske specialiteter inkl. 1x traditionel „Pekingand“: kun 1490,– DKK pr. person
Opdagelsespakke: Pakken til kun 1590,– DKK pr. person omfatter følgende udflugter:
• Dag 4: Dagsudflugt til kanalbyen Zhujiajiao i Shanghai
• Dag 10: Terrakottahæren, Den Store Vildgæspagode og Den Store Moske i Xi’an
• Dag 12: Den Kinesiske Mur, Minggravene med „Sjælenes Vej“ i Peking

Valuta / banker / kreditkort:

Den officielle valuta i Kina er renminbi. Den kaldes også yuan (CNY). 1 CNY = 10 jiao. Kurs (oktober 2018) 1 DKK = 1,06 CNY, 1 CNY = 0,94 DKK.
Det anbefales først at veksle eller hæve penge, når man er ankommet til Kina, da valutakurserne er mere fordelagtige end i Danmark. Det er bedst at veksle penge i en bank. Bankernes åbningstider: Ma-fr kl. 9:00 til 17:30; lø-sø kl. 09:00 til 15:00. I de fleste pengeautomater kan der hæves penge med et EC- eller kreditkort. Der pålægges evt. gebyrer. Det er mest almindeligt at betale kontant i Kina, men betaling med kreditkort bliver mere og mere populær. EC-kort accepteres kun sjældent som betalingsmiddel.

Toldbestemmelser:

Indførsel: 400 cigaretter, 2 flasker spiritus (à 750 ml); fremmed valuta: op til 5.000 USD (eller tilsvarende anden valuta) for ikke-kinesiske statsborgere. Ved al anden indførsel skal der udfyldes en indførselserklæring. Desuden må der indføres op til 20.000 CNY.

Udførsel: Udførsel af antikviteter er underlagt strenge restriktioner, kategoriseret efter kunstgenstandenes type og betydning. Således må mønter fra før 1949 ikke længere udføres, og de fleste antikviteter må kun udføres, hvis de er forsynet med den kinesiske kulturmyndigheds røde segl.

Valuta: Op til 5.000 USD (eller tilsvarende anden valuta) for ikke-kinesiske statsborgere. Beløb, der overstiger denne grænse, kun op til førnævnte indførselserklæring. Desuden må der udføres op til 20.000 CNY. Du finder yderligere oplysninger vedrørende indførsel af varer hos indrejselandets ambassade. Det er kun der, du får retsgyldig information.

Nærmere oplysninger om de for Kina gældende toldbestemmelser fås ved henvendelse til de respektive ambassader. Nærmere oplysninger vedr. toldregler om indførsel af varer til Danmark, se: www.skat.dk.

Særlige strafferetlige bestemmelser:

Sikkerheden i Kina kan generelt betegnes som god. Udlændinge over 16 år skal til enhver tid kunne forevise pas med gyldigt kinesisk visum. Navnlig i forbindelse med øgede sikkerhedsforanstaltninger ved større arrangementer eller mindedage skal man til enhver tid regne med politikontroller. Det anbefales at deponere paskopier og flybilletter sikkert på hotellet og altid at medføre pas med gyldigt visum, således at man i forbindelse med politikontroller kan legitimere sig. Indførelse eller besiddelse af relativ små mængder narkotika kan medføre høje fængselsstraffe eller endda dødsstraf. Fra 01.01.2014 kategoriseres også khat som narkotika; indførsel til Kina er forbudt, besiddelse er strafbart. Derfor advares rejsende mod at medtage genstande med ukendt indhold på vegne af tredjemand. Det er forbudt at fotografere f.eks. militære objekter. Du bør altid spørge om tilladelse, inden du fotograferer andre personer.

Medicinske oplysninger:

Vaccinationer: Vi henviser til Statens Serum Institut på www.ssi.dk, der giver oplysninger om anbefalede vaccinationer ved rejser til udlandet. Statens Serum Institut anbefaler vaccination mod Statens Seruminstitut anbefaler vaccinationer mod Hepatitis A, Hepatitis B og tyfus. Tjek selv på deres hjemmeside, hvilke andre vaccinationer du eventuelt har brug for.
Diarré: De fleste diarrésygdomme forebygges ved almindelig fødevare- og drikkevandshygiejne. Enkelte grundregler: Drik kun vand, som du med sikkerhed ved er rent, f.eks. vand på flaske, aldrig vand fra vandhanen. I nødstilfælde kan filtreret, desinficeret eller kogt vand bruges. Brug også kun drikkevand, når du børster tænder. Ved fødevarer gælder: Kog dem, eller skræl dem selv. Sørg for, at der aldrig kommer fluer i nærheden af dine madvarer. Vask hænderne med sæbe, så tit det kan lade sig gøre, dog altid efter toiletbesøg og altid inden madlavning og inden du spiser noget. Desinficer regelmæssigt hænderne, eller brug engangsservietter.
Infektionssygdomme: Indhent oplysninger om eventuelle infektionssygdomme, inden du påbegynder din rejse til Kina.

Medicinsk behandling:

I Kina findes der ikke privatpraktiserende læger. Derfor koncentreres lægehjælpen på sygehusene. I de store byer er der meget store klinikcentre med avanceret udstyr, hvorimod forsyningen på landet stadig kan være noget mere beskeden. Hygiejnen lever ikke altid op til europæisk niveau. Det største problem i forbindelse med lægehjælp er udlændingenes manglende sprogkundskaber og en anden medicinsk kultur. Hvis man ikke taler kinesisk, kan det være endda meget vanskeligt at gøre sig forståelig over for læger og sygehuspersonalet, der tit ikke taler engelsk. En sygesikring, der gælder i Kina, og en pålidelig hjemtransportforsikring anbefales på det kraftigste. Det anbefales at medbringe et lille privat rejseapotek. Læge- og sygehusregninger skal betales kontant umiddelbart efter behandlingen. Som regel er det muligt at betale med kinesisk kreditkort. Udenlandske kreditkort accepteres kun i få internationale klinikker i nogle af storbyerne.
Kunden skal sikre sig, at dennes fysiske og psykiske tilstand er forenelig med den ønske rejse. Denne skal søge oplysninger om den fysiske bevægelighed og psykiske uafhængighed i forbindelse med rejsen. Deltagelse med rullestol og / eller rollator er desværre ikke mulig.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: oktober 2018


Tilbage til Info & Tips

Forstørrelse: