Landeinformationer Grækenland

Landeinformationer Grækenland

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
ATHEN91111132226282926201612
KØBENHAVN2351015202321171251

Grækenland:

Grækenland er en halvø og østat i Sydøsteuropa. På grund af middelhavsklimaet kan vejret være meget omskifteligt. Siden 1974 har Grækenland haft et parlamentarisk demokrati med et etkammersystem med 300 parlamentsmedlemmer. Fremstilling af tæpper, smykker og lædervarer har – til dels i århundreder – været en fast del af den græske kultur. Derfor besøger vi på vores rundrejse også et smykkeværksted, en læderforretning og et traditionelt tæppeværksted. Her kan du få mere at vide om tæppeknytningens kunst og opleve, hvordan de håndknyttede tæpper er blevet produceret i generationer. Der vil være en demonstration af, hvordan silketrådene forarbejdes, hvordan uld farves og hvordan den filigrane og meget tidskrævende knytning foregår. I alle værksteder har du 1-2 timers tid til at kigge på kunsthåndværket og produkterne. Her er det at prutte om prisen en del af den græske kultur. Hvis ikke du er interesseret i at købet noget, accepterer de handlende et nej tak. I varehuse og supermarkeder pruttes der ikke om prisen. Det gælder også for markederne, hvor de regionale landmænd sælger deres grøntsager.
I Grækenland er det almindeligt at give drikkepenge. Ligesom i USA er drikkepenge i servicefagene en del af lønnen. Desuden symboliserer de en værdsættelse af den service, der ydes. Stuepigen på hotellet kan man give 7 DKK pr. overnatning. I en restaurant eller taxa er det almindeligt at give ca. 10 % af det beløb, der skal betales. I forretninger giver man ingen drikkepenge. På grupperejser anbefales det at give guiden ca. 15 DKK pr. dag og person og buschauffører 7-11 DKK pr. dag og person. Men naturligvis bestemmer man selv, om man ønsker at give drikkepenge, og hvor meget man vil give.

Lokal tid:

Tidsforskellen mellem Danmark og Grækenland er + en time hele året.

Elektricitet:

220 V vekselstrøm, i nogle områder 110 V jævnstrøm.

Telefon:

Landekoden for Grækenland er 0033, og nullet foran det lokale telefonnummer bortfalder. Hvis du vil ringe til Danmark, tryk venligst 0045 og derefter det 8-cifrede telefonnummer.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

For danske statsborgere kræves pas, der skal være gyldig under hele opholdet. Som turist kan man uden visum opholde sig i Grækenland. For flere oplysninger om aktuelle visum- og pasregler kontakt venligst Den Græske Ambassade i København på telefon 33 11 45 33 eller besøg det græske udenrigsministeriums hjemmeside http://www.mfa.gr/en/visas. Vi anbefaler rejsende af anden nationalitet at indhente oplysninger om visum- og pasregler på Den Græske Ambassade. Andre landes statsborgere anbefales at kontakte deres ambassader vedrørende gældende indrejsebestemmelser. Du er selv ansvarlig for at ansøge om et eventuelt påkrævet visum samt at medføre det. TSS er ikke ansvarlig, hvis du forsømmer dette. Vær venligst opmærksom på, at indrejsen er afhængig af immigrationsmyndighedernes godkendelse.
TSS Travel Service Scandinavia AS kan ikke holdes ansvarlig for fuldstændigheden og aktualiteten af webstedets indhold.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Kreta rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning. En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges.
Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud: Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Nydelsespakke: Pakken indeholder halvpension med stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag på den 7 dage lange studierejse.
Oplevelsespakke: Pakken indeholder følgende udflugter: dagsudflugt til Agios Nikolaos, om aftenen besøger vi en kretensisk taverne (ekskl. mad og drikkevarer), dagsudflugt Chania inkl. Agia Triada-klostret (entrée inkluderet) og udgravningerne ved Aptera (entrée inkluderet).

Valuta / banker / kreditkort:

Grækenland er medlem af EU. Den officielle valuta er euro. Vekselkurs (september 2019): 1 DKK = 0,13 EURO, 1 EURO = 7,46 DKK.
Bankernes åbningstider er mandag til torsdag kl. 8.00 – 14.00 og fredag kl. 8.00 – 13.30. I de større byer kan bankerne have længere åbent. De mest gængse internationale kreditkort, f.eks. Visa, MasterCard og American Express, accepteres stort set overalt. Med det tyske EC-kort + PIN-kode kan man mod gebyr hæve kontanter fra hæveautomater. Også kort med Cirrus- eller Maestro-logo accepteres som betalingsmiddel. PAS PÅ: Pas på, når du benytter betalingskort, idet der tidligere er svindlet med kreditkort: Det forsøges ubemærket at kopiere de rejsendes kort og aflure PIN-koden for efterfølgende at hæve penge med falske kort. Derfor anbefales det, at man ikke mister betalingskortet af syne, når man betaler med kort, og at skærme med hånden, når koden indtastes. Ved brug af betalingskort med PIN-kode på  vekselkontorerne manes ligeledes til forsigtighed.

Toldbestemmelser:

Ved indrejse fra tredjelande (udenfor EU) kan der uden problemer indføres varer til personlig brug. For alkohol og tobaksvarer gælder følgende mængder: 200 cigaretter eller 100 cigarilloer eller 50 cigarer eller 250 g tobak. 1 l spiritus med over 22 % alkohol eller 2 l spiritus med højst 22 % alkohol. Nærmere oplysninger om de for Grækenland gældende toldbestemmelser fås ved henvendelse til de respektive ambassader. Kun der kan du få retsgyldige oplysninger. Oplysninger om toldbestemmelser vedr. import af varer til Grækenland kan du få på SKAT‘s hjemmeside skat.dk.

Strafferetlige bestemmelser:

I Grækenland straffes køb, besiddelse og eksport af „kultur- og naturgenstande“ hårdt, da de betragtes som statens ejendom. Ved overtrædelse risikerer også turister flere måneders varetægtsfængsel og høje kautioner (aktuelt ca. 9.000 EURO/ca. 66975 DKK), selv hvis der er tale om antikviteter eller gammelt udseende genstande af tilsyneladende ringe værdi. Derfor advarer vi på det kraftigste mod at købe f.eks. antikviteter, gamle mønter eller fossiler fra handlende eller selv at tage dem med. Køb, besiddelse og im- eller eksport af euforiserende stoffer (også mindre mængder) straffes hårdt. Før ikke forsvarsspray med dig. Besiddelse og brug er forbudt i Grækenland, og der pålægges strafansvar. Fotografering af militære anlæg og vigtige civile anlæg (lufthavne, havne) er forbudt på grund af fare for spionage. Overtrædelser pålægges strafansvar. Mere information på: www.um.dk.

Medicinske oplysninger:

Ved indrejse til Grækenland kræves ingen vaccinationer. Det er dog vigtigt at være beskyttet mod stivkrampe og polio og evt. hepatitis. Alle personer, der er dækket af den danske sygesikring, har i nødstilfælde krav på behandling hos læge, tandlæge, på sygehuse osv. Grækenland er medlem af EU, og når du rejser inden for EU, vil du været dækket af det blå EU-sygesikringskort. Du skal dog være opmærksom på, at EUsygesikringskortet kan have begrænset dækning, og at der med fordel kan tegnes en privat rejseforsikring. Hvis du ønsker at have dækning for udgifter til hjemtransport, skal du derfor som udgangspunkt tegne en privat rejseforsikring. På Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside kan du læse, hvad det blå EU-sygesikringskort dækker. Du skal sikre, at din fysiske og åndelige tilstand tillader dig at gennemføre den valgte rejse. Du skal kunne leve op til de fysiske krav og den påkrævede selvstændighed for at kunne gennemføre denne rejse.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: september 2019


Tilbage til Info & Tips

Forstørrelse: