Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

8 dages 4-stjernet studierejse til Andalusien
med Spaniens mest berømte UNESCO-verdensarvsteder!

Madrid – Toledo – Hvide landsbyer – Marbella – Costa del Sol – Sevilla – Granada – Córdoba

På basis af vores erfaringer og mange tips fra begejstrede rejsedeltagere har vi udvalgt Spaniens mest berømte verdensarvsteder til dig!

Rejseforløb:

1. dag: Ankomst i Madrid

1. dag: Ankomst i Madrid

I lander i Madrid, Spaniens storslåede hovedstad. Jeres engelsktalende rejseleder byder jer velkommen i lufthavnen. Derefter køres I til vores 4-stjernede hotel, hvor I overnatter det første døgn. Hvis jeres flytider tillader det, ser I de vigtigste seværdigheder i den mondæne verdensmetropol, mens I kører gennem byen, f.eks. tyrefægterarenaen og kongepaladset.

2. dag: Toledo (UNESCO-verdensarvsted)

I dag kører I til Toledo, en af Spaniens ældste byer. Den er et af landets vigtigste mål for storbyferier. Den gamle bydel har været UNESCO-verdensarvsted siden 1986. Ved Plaza de Zocodover begynder turen rundt i Toledo sammen med jeres rejseleder. I får bl.a. Toledos berømte katedral at se og kan gå en tur hen over Puente de Alcantara. Herfra er der ikke langt til det historiske museum. Det tidligere hospital indeholder i dag mange af El Grecos kunstværker. Der er tid til at beundre museet udefra. Derefter kører I igennem det flotte spanske landskab videre til Costa del Sol. I overnatter 5 gange på det moderne 4-stjernede HOLIDAY WORLD RESORT.

3. dag: Oplevelsesdag – Hvide landsbyer & Marbella

Lystbådehavn Puerto Banús, Marbella

Det første mål på jeres spændende valgfri heldagsudflugt er den historiske hvide bjerglandsby Mijas Pueblo. Nyd duften af de blomstrende appelsintræer på en af de typiske plantager i Pizarra. Undervejs ser I de maleriske ”hvide landsbyer“ Monda og Ojen, inden I når Marbella – det legendariske sted ved havet, hvor de smukke og rige mødes. I Puerto Banús, byens mondæne lystbådehavn, kan I på en mindre gåtur beundre luksusbådene. I Marbellas gamle bydel ser I ikke kun talrige historiske bygninger, men også Plaza de los Naranjos (Appelsintræernes plads), og det gamle, ærværdige rådhus.

4. dag: Opdagelsesdag – Sevilla (2× UNESCO-verdensarvsted)

Katedral i Sevilla (verdensarv)

I dag lærer I på en helt enestående, valgfri heldagsudflugt med jeres rejseleder hovedstaden i Andalusien at kende. Efter en spændende og detaljeret panoramarundtur, hvor I bl.a. ser Expo-området fra 1992, kører I over de imponerende broer, der krydser Andalusiens vigtigste flod, Guadalquivir. Derefter fortsætter I til fods til den superflotte Maria-Luise-park, Plaza de America, Plaza de España samt bydelen Santa Cruz. Idylliske patios og blomstersmykkede og snævre gyder udgør kun en lille del af denne storbys pragt. Derefter kan I på egen hånd gå på opdagelse i denne charmerende by. Besøg for eksempel det flotte Alcázar de Sevilla. Dette kongepalads, der er bygget af maurerne, er med på UNESCO‘s verdensarvsliste. Også Sevillas store domkirke er absolut et besøg værd – den er en af verdens største og er ligeledes et UNESCO-verdensarvsted.

5. dag: Costa del Sol

Strand, Costa del Sol

I dag er der god tid til afslapning. Nyd den spanske sol ved den lange sandstrand. På jeres 4-stjernede HOLIDAY WORLD RESORT venter et forkælelsesprogram i wellnessområdet, og I kan svømme i den opvarmede indendørs pool eller bruge fitnessrummet eller de mange andre fritidsmuligheder. Og derefter kan I afslutte denne dejlige dag med en hyggelig aftensmad i god atmosfære.

6. dag: Opdagelsesdag – Granada & Alhambra (UNESCO-verdensarvsted)

Alhambra (verdensarv), Granada

Granada med sin arabiske pragt og sine renæssancebygninger er en helt uforglemmelig oplevelse. På en helt enestående valgfri heldagsudflugt har I mulighed for at besøge det vel nok mest kendte kulturhistoriske sted i Spanien: Alhambra, det verdensberømte mauriske bygningsværk. Det enestående paladsanlæg, der navnlig er kendt for sine kalkmalerier og mosaikker, har siden 1984 med fuld ret været et UNESCO-verdensarvsted. Derefter slentrer I i ro og mag gennem det gamle arabiske kvarter Albayzin, der smyger sig op ad en høj umiddelbart ved siden af Alhambra. Herfra er der en helt vidunderlig panoramaudsigt – med paladset og den mægtige bjergkæde Sierra Nevada i baggrunden.

7. dag: Córdoba (UNESCO-verdensarvsted)

Córdoba (verdensarv)

Efter morgenmaden kører I mod Madrid. På vejen holder I pause i Córdoba og besøger sammen med jeres rejseleder den spændende historiske by. Den gamle bydel er UNESCO-verdensarvsted. I besøger bl.a. det jødiske kvarter og går en tur langs Calle las Flores. Byens højdepunkt er udentvivl Mezquita. Moskeen blev bygget i 785, i det 13. århundrede blev den omdannet til kirke og præger Córdobas bybillede. Så går turen videre til Madrid, hvor I den sidste nat igen overnatter på et 4-stjernet hotel i Spaniens hovedstad.

8. dag: Hjemrejse

I dag går det hjemad med kufferten fuld af dejlige minder.

Sevilla (2x verdensarv)

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til Madrid med velanset flyselskab5
  inkl. transport til og fra hotellet, lufthavns- og sikkerhedsgebyrer
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på udvalgte 4-stjernede hoteller (national standard)
  – 2 nætter i 4-stjernet hotel i Madrid
  – 5 nætter i juniorsuite (60 m²) i det eksklusive 4-stjernede HOLIDAY WORLD RESORT
  ved Costa del Sol med bl.a. flot udendørs pool, opvarmet indendørs pool,
  lækkert wellnessområde med sauna
  inkl. 7× stor morgenbuffet
 • Spændende studierejse til Andalusien med verdensberømte kulturarvsteder!
 • Kvalificeret engelsktalende studierejseleder
 • Lægevagt døgnet rundt


⁵ f.eks. Iberia (Spaniens største flyselskab), Air Europa (kendt spansk flyselskab, medlem af SkyTeam, verdens næststørste flyalliance)

Dine yderligere tjenester3

Oplevelsespakke:

Pakken indeholder de 3 superspændende heldagsudflugter ”Hvide landsbyer & Marbella“, ”Sevilla“ og ”Granada & Alhambra“: kun 1500,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 1500,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten)


³ Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Jeres eksklusive 4-stjernede HOLIDAY WORLD RESORT

Inkluderet: juniorsuite (60 m²) med havudsigt!

Landeinformationer Spanien

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
Madrid161718222428293128242016
København2351015202321171251

Vigtig oplysning:

På grund COVID-19-pandemien gælder i øjeblikket i alle rejselande landespecifikke, forskellige bestemmelser og hygiejneforskrifter, som kan blive ændret med kort varsel. Også indrejsebestemmelserne kan ændres med kort varsel. Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger til din TSS-rejse til dig på https://www.tss-travel.dk/rejs-sikkert/. Oplysningerne kontrolleres og opdateres selvfølgeligt regelmæssigt. Se også Udenrigsministeriets hjemmeside (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/) før afrejse.

Beliggenhed:

Spanien ligger sydvest for Pyrenæerne på Den Iberiske Halvø. Landet er nabo til Portugal, Gibraltar, Fyrstendømmet Andorra og Frankrig.

Statsform:

Parlamentarisk monarki. Kong Filipe VI har været statsoverhoved siden 19. juni 2014. Pedro Sánchez har været premierminister siden 02. juni 2018.

Hovedstad:

Madrid

Religion:

Romersk-katolsk (over 90 procent)

Sprog:

Det officielle sprog er spansk. I de autonome regioner Baskerlandet, Galicien, Catalonien og Valencia er også de pågældende regionale sprog anerkendt som officielle sprog.

Klima:

Madrid: Højlandsklima; castiliansk højslette La Meseta (680 m.o.h.): tørt, kolde vintre, varme somre (op til 40°C); kysten: middelhavs-eller atlantisk klima.

Lokal tid:

Spanien ligger som det meste af Europa i den mellemeuropæiske tidszone, dvs. Greenwich-tid +1 (GTM+1) med sommertid.

Elektricitet:

I Spanien leveres strømmen med en spænding på 220 V og en frekvens på 50 Hertz i form af vekselstrøm. Du har ikke brug for en adapter på hotellet.

Telefon:

Hvis man ringer til Danmark er landekoden 0045 (+45). Hvis du ringer fra Danmark til Spanien, indtast venligst 0034 (+34) inden du indtaster det lokale nummer.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Der er ingen visumkrav for danske statsborgere, der rejser ind i Spanien, hvis opholdet varer under 90 dage. Pas eller ID-kort skal som minimum være gyldigt under hele rejsen. Borgere fra andre lande bedes indhente oplysninger om de for dem gældende pas- og visumregler på deres lands konsulat eller på den spanske ambassade.
TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer.
Bemærk: Spanien er med i den europæiske aftale af den 13.12.1957 om regulering af persontrafikken mellem Europarådets medlemsstater.
De krav, som de enkelte flyselskaber stiller til de dokumenter, som passagererne skal være i besiddelse af, kan godt afvige fra den officielle lovgivning.
Derfor anbefales det, at du kun rejser med gyldige rejsedokumenter. Disse indrejsebestemmelser gælder som udgangspunkt for alle borgere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).
Yderligere informationer på: www.exteriores.gob.es/

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Spanien rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Oplevelsespakke: Pakken indeholder de 3 superspændende heldagsudflugter ”Hvide landsbyer & Marbella“, ”Sevilla“ og ”Granada & Alhambra“: kun 1500,– DKK* pr. person.
Nydelsespakke: Pakken indeholder 7× stor aftensmad: kun 700,– DKK* pr. person.
* Ved booking på destinationen kan pakkepriserne variere.

Valuta/banker/kreditkort:

Vekselkurs (juni 2022): 1 DKK = 0,13 EURO, 1 EURO = 7,44 DKK
Spanien er et europæisk land og medlem af den europæisk møntunion. Det betyder, at euroen er officiel valuta i Spanien.
Du kan betale dine indkøb kontant eller med de mest gængse kreditkort og nogle steder også med EC-/Maestro-kort (husk PIN-kode).
Hvis du vil hæve kontanter, kan du gøre det med kreditkort og med EC-/Maestro-kort (husk PIN-kode). Den pågældende bank kan eventuelt pålægge gebyrer. Få mere at vide om det hos din bank.

Toldbestemmelser:

Inden for EU kan privatpersoner købe og medtage varer i ubegrænset mængde, hvis disse er beregnet til personlig brug og ikke til videresalg. De danske toldbestemmelser kan læses på toldmyndighedens hjemmeside www.skat.dk. du kann rette telefonisk henvendelse til toldvæsenet.

Sikkerhedshenvisninger:

Kriminalitet: Især i turistområderne skal man være på vagt over for lommetyve og småkriminel. Det anbefales at deponere penge, pas, kørekort, flybilletter og andre vigtige dokumenter på et sikkert sted (f.eks. i hotellets pengeskab) og hver dag kun at medbringe de kontanter (samt EC-eller kreditkort), der skal bruges den pågældende dag.
Rejsende bør holde sig væk fra store menneskemængder og holde øje med deres værdigenstande på steder med mange turister, i lufthavne (også i sikkerhedsområdet), på banegårde, i undergrundsbaner, busser osv.le.

Medicinske oplysninger:

Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/).
Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet. Alle personer, der er offentligt sygeforsikret i Danmark, har i akutte sygdomstilfælde krav på at blive behandlet hos en læge, tandlæge eller på et offentligt registreret behandlingssted, der skal være godkendt af den danske sygeforsikring. Det blå EU-sygesikringskort (European Health Insurance Card -EHIC) skal medbringes.
Desuden anbefales det at tegne en ekstra rejsesygeforsikring, der dækker de risici, som andre sygesikringskort ikke dækker (f.eks. eventuel hjemtransport til Danmark i tilfælde af sygdom samt behandling hos privatlæge eller på privatklinikker).
Kunden skal sikre sig, at han/hun både fysisk og psykisk kan klare rej sen og herudover indhente alle nødvendige informationer om hvad rejsen evt. indebærer af udfordringer.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: juni 2022