Dit rejseprogram

På denne alsidige rejse gennem Spanien oplever du det ene højdepunkt efter det andet. Gå på opdagelse i Granada, en af Spaniens mest interessante og fantastiske byer, besøg kulturelle skatte som f.eks. UNESCO’s verdensarvsted Alhambra med sine spændende mosaikker og kalkmalerier. Besøg det kongelige palads Alcázar de Sevilla og domkirken, der begge ligger i Andalusiens hovedstad Sevilla og er UNESCO-verdensarvsteder. Lad dig fortrylle af landsbyerne med de maleriske hvidkalkede huse, og slap af under Costa del Sols sol.

1. dag: Ankomst i Málaga

Andalusien byder os velkommen! Solen stråler fra himlen, og vores dansk- eller engelsktalende rejseleder byder os hjertelig velkommen ved lufthavnen. Efter en komfortabel bustransfer ankommer vi til vores eksklusive 4-stjernede HOLIDAY WORLD RESORT ved den flotte Costa del Sol. På hotellet starter vores fantastiske ferieuge med en forfriskende velkomstdrik.

2. dag: En spændende udflugt til Málaga

I dag besøger vi Málaga, Andalusiens næststørste by. På en panorama-byrundtur ser vi byens flotte park, den livlige havn og kvarteret Paseo del Limonar med sine gamle villaer. Derefter går det til den imponerende borg Castillo de Gibralfaro. Den knejser på en 130 m stor høj, hvor vi nyder den flotte udsigt på kystmetropolen Málaga. Lidt senere slentrer vi over den store Plaza de la Merced, en af Málaga ældste og mest kendte pladser. Her fi nder man bl.a. huset, hvor den verdensberømte maler Pablo Picasso blev født. Inden vi kører tilbage til vores hotel på Costa del Sol vil der være tid til at tage ud og udforske Málaga på egen hånd.

3. dag: Oplevelsesdag – Granada (UNESCO-verdensarv)

Granada med sin arabiske pragt og sine renæssancebygninger er en helt enestående oplevelse. På en valgfri heldagsudflugt har vi i dag mulighed for at besøge det vel nok mest kendte kulturhistoriske sted i Spanien: Alhambra, det verdensberømte mauriske bygningsværk. Det enestående paladsanlæg, der navnlig er kendt for sine kalkmalerier og mosaikker, har siden 1984 med fuld ret været et UNESCO-verdensarvsted. Vi er særligt imponeret over Generalifes flotte haver, Karl V‘s palads og fæstningsværket Alcazaba. Derefter slentrer vi i ro og mag gennem det gamle arabiske kvarter Albayzin, der smyger sig op ad en høj, umiddelbart ved siden af Alhambra. Herfra er der en helt vidunderlig panoramaudsigt – med paladset og den mægtige bjergkæde Sierra Nevada i baggrunden.

4. dag: Costa del Sol

Dagen i dag er sat af til afslapning. Nyd hotellets komfort og tropiske flair, læs en bog ved poolen eller slap af i det flotte wellnessområde. Hvis du har lyst, kan du spadsere langs den enestående Costa del Sol eller på egen hånd besøge flere af de lokale natur- og kulturskatte. Det kan absolut betale sig at slå vejen forbi Gibraltar og UNESCO-verdensarvstedet Córdoba, to af Andalusiens kulturelle højdepunkter.

5. dag: Oplevelsesdag – Sevilla (2x UNESCO-verdensarv)

Hvis der er stemning for det, tager vi i dag på en heldagsudflugt til den fascinerende andalusiske hovedstad Sevilla. På en panoramarundtur får vi et første indtryk af de mest interessante kulturelle mindesmærker. Blandt andet Expo-området fra 1992, den monumentale Plaza de España, den idylliske Maria Luisa Park og den herskabelige Plaza de America. Derefter kan du på egen hånd gå på opdagelse i denne charmerende by. Besøg for eksempel det flotte Alcázar de Sevilla. Dette kongepalads, der er bygget af maurerne, er et UNESCO-verdensarvsted. Også Sevillas store domkirke er absolut et besøg værd – den er en af verdens største og er ligeledes et UNESCO-verdensarvsted.
Af den oprindelige moske er kun minareten bevaret: Giralda. I dag er det et af byens mest kendte vartegn.

6. dag: Oplevelsesdag – “De hvide landsbyer“ & Marbella

Det første mål på vores spændende valgfri heldagsudflugt er den historiske hvide bjerglandsby Mijas Pueblo. Nyd duften af de blomstrende appelsintræer på en af de typiske plantager i Pizarra. På vej derhen ser vi de maleriske „hvide landsbyer“ Monda og Ojén, inden vi kommer til Marbella, det legendariske sted ved havet, hvor de smukke og rige mødes. På en kort gåtur ved byens mondæne lystbådehavn Puerto Banús kan vi beundre luksusskibene, der ligger for anker. I Marbellas gamle bydel ser vi ud over talrige historiske bygninger Plaza de los Naranjos (Appelsintræernes plads) og det gamle, ærværdige rådhus.

7. dag: Costa del Sol

Som afslutning på din studierejse har du mulighed for endnu engang rigtigt at slappe af. Nyd den spanske sol ved den lange sandstrand. På dit 4-stjernede HOLIDAY WORLD RESORT bør du unde dig et forkælelsesprogram i wellnessområdet, svømme i den opvarmede indendørs pool eller bruge fitnessrummet eller de mange andre fritidsmuligheder. Og derefter kan du afslutte denne dejlige dag med en hyggelig aftensmad i god atmosfære.

8. dag: Hjemrejse

I dag afsluttes en uforglemmelig studie- og afslapningsuge. Men det ene eller andet ferievenskab vil sikkert blive holdt vedlige. På vej mod lufthavnen udveksles der adresser, og der lægges allerede nye planer for vores næste fælles ferieoplevelse.

Bemærk: Vær opmærksom på, at rejsen af organisatoriske grunde evt. vil blive gennemført i omvendt rækkefølge.


Dit eksklusive 4-stjernede HOLIDAY WORLD RESORT
Inkluderet: Suite (50 m²) & halvpension

Beliggenhed:

Holiday World Resort ligger i Andalusien direkte ved den berømte Costa del Sol med de flotte landskaber og skønne strande. Hotellet ligger ikke langt fra kystbyen Benalmádena med den oprindelige, gamle bydel, maleriske hvide huse og snævre gyder.

Faciliteter:

Anlægget består af flere 4-stjernede hoteller. Du kan glæde dig til rigtigt at slappe af i Holiday Palace eller Holiday Polynesia. Hver af de to hoteller har sin helt egen atmosfære: tropisk flair, elegant indretning eller syn for flotte detaljer. Der er også sørget for godt til ganen. Flere restauranter tilbyder både internationale retter og lokale specialiteter. I de mange barer kan du nyde en forfriskende cocktail.

Det flotte wellnessområde tilbyder afslapning og hvile. Det er virkelig afstressende af få en massage eller en af de mange skønhedsbehandlinger (begge dele mod gebyr). Eller nyd den udendørs pool og den skønne sandstrand. Hvis du er til sport, kan du gøre brug af fitnessrummet eller et af de mange fritidsprogrammer.

Værelser:

Du overnatter i en moderne og komfortabel suite (ca. 50 m²) med soveværelse og stue. Faciliteterne omfatter bl.a. et stort badeværelse, føntørrer, klimaanlæg/radiator, telefon, tv, skrivebord, pengeskab og lille eget køkken. Desuden har hver suite egen altan.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til Málaga med velanset flyselskab5
  inkl. transport til og fra hotellet, lufthavns- og sikkerhedsgebyrer
 • 7 overnatninger i en suite (ca. 50 m²) på eksklusivt 4-stjernet hotel HOLIDAY WORLD RESORT, der ligger ved den berømte Costa del Sol
  7x halvpension (stor morgen- og aftenbuffet)
  Gratis afbenyttelse af hotellets faciliteter:
  attraktiv udendørs pool, opvarmet indendørs pool, skønt spa-område med sauna
 • Spændende udfl ugt til Málaga!
 • Højtuddannede dansk- eller engelsktalende rejseledere
 • Lægevagt døgnet rundt

5 f.eks. Norwegian Airlines


Dine yderligere tjenester3

Oplevelsespakke:

Pakken indeholder 3 unikke heldagsudflugter til ”Granada“ (3. dag), ”Sevilla“ (5. dag) og ”De hvide landsbyer & Marbella“ (6. dag) for kun 1500,– DKK pr. person

Tillæg for enkeltværelse: 1500,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten)

3 Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Landeinformationer Spanien

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
Málaga161718222428293128242016
KØBENHAVN2351015202321171251

Beliggenhed:

Spanien ligger sydvest for Pyrenæerne på Den Iberiske Halvø. Landet er nabo til Portugal, Gibraltar, Fyrstendømmet Andorra og Frankrig.

Statsform:

Parlamentarisk monarki. Kong Filipe VI har været statsoverhoved siden 19. juni 2014. Pedro Sánchez har været premierminister siden 01. juni 2018.

Hovedstad:

Madrid.

Religion:

Romersk-katolsk (over 90 procent).

Sprog:

Det officielle sprog er spansk. I de autonome regioner Baskerlandet, Galicien, Catalonien og Valencia er også de pågældende regionale sprog anerkendt som officielle sprog.

Klima:

Madrid: Højlandsklima; castiliansk højslette La Meseta (680 m.o.h.): tørt, kolde vintre, varme somre (op til 40°C); kysten: middelhavs-eller atlantisk klima.

Elektricitet:

I Spanien leveres strømmen med en spænding på 220 V og en frekvens på 50 Hertz i form af vekselstrøm. Du har ikke brug for en adapter på hotellet.

Lokaltid:

Spanien ligger som det meste af Europa i den mellemeuropæiske tidszone, dvs. Greenwich-tid +1 (GTM+1) med sommertid.

Telefoni:

Hvis man ringer til Danmark er landekoden 0045 (+45). Hvis du ringer fra Danmark til Spanien, indtast venligst 0034 (+34) inden du indtaster det lokale nummer.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Der er ingen visumkrav for danske statsborgere, der rejser ind i Spanien, hvis opholdet varer under 90 dage. Pas eller ID-kort skal som minimum være gyldigt under hele rejsen. Borgere fra andre lande bedes indhente oplysninger om de for dem gældende pas- og visumregler på deres lands konsulat eller på den spanske ambassade.

TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer.

Bemærk: Spanien er med i den europæiske aftale af den 13.12.1957 om regulering af persontrafikken mellem Europarådets medlemsstater.

De krav, som de enkelte flyselskaber stiller til de dokumenter, som passagererne skal være i besiddelse af, kan godt afvige fra den officielle lovgivning.

Derfor anbefales det, at du kun rejser med gyldige rejsedokumenter. Børn skal ifølge lov af 26.06.2012 have deres eget pas. Det er ikke nok at de står opført i forældrenes. Disse indrejsebestemmelser gælder som udgangspunkt for alle borgere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). Yderligere informationer på:
www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/InformacionParaExtranjeros/

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen.

Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen med et lille glas. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Spanien rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning. En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud.

Valuta/banker/kreditkort:

Vekselkurs (januar 2019): 1 DKK = 0,13 EURO, 1 EURO = 7,47 DKK
Spanien er et europæisk land og medlem af den europæisk møntunion. Det betyder, at euroen er officiel valuta i Spanien.

Du kan betale dine indkøb kontant eller med de mest gængse kreditkort og nogle steder også med EC-/Maestro-kort (husk PIN-kode).

Hvis du vil hæve kontanter, kan du gøre det med kreditkort og med EC-/Maestro-kort (husk PIN-kode). Den pågældende bank kan eventuelt pålægge gebyrer. Få mere at vide om det hos din bank.

Toldbestemmelser:

Inden for EU kan privatpersoner købe og medtage varer i ubegrænset mængde, hvis disse er beregnet til personlig brug og ikke til videresalg. De danske toldbestemmelser kan læses på toldmyndighedens hjemmeside www.skat.dk. du kann rette telefonisk henvendelse til toldvæsenet.

Sikkerhedsoplysninger:

Kriminalitet: Især i turistområderne skal man være på vagt over for lommetyve og småkriminel. Det anbefales at deponere penge, pas, kørekort, flybilletter og andre vigtige dokumenter på et sikkert sted (f.eks. i hotellets pengeskab) og hver dag kun at medbringe de kontanter (samt EC-eller kreditkort), der skal bruges den pågældende dag.

Rejsende bør holde sig væk fra store menneskemængder og holde øje med deres værdigenstande på steder med mange turister, i lufthavne (også i sikkerhedsområdet),
på banegårde, i undergrundsbaner, busser osv.le.

Medicinske oplysninger:

Vaccine: Tjek alle standard vaccinationer både for børn og voksne inden rejsen og få dem evt. fornyet. Alle personer, der er offentligt sygeforsikret i Danmark, har i akutte sygdomstilfælde krav på at blive behandlet hos en læge, tandlæge eller på et offentligt registreret behandlingssted, der skal være godkendt af den danske sygeforsikring. Det blå EU-sygesikringskort (European Health Insurance Card -EHIC) skal medbringes.

Desuden anbefales det at tegne en ekstra rejsesygeforsikring, der dækker de risici, som andre sygesikringskort ikke dækker (f.eks. eventuel hjemtransport til Danmark i tilfælde af sygdom samt behandling hos privatlæge eller på privatklinikker).

Kunden skal sikre sig, at han/hun både fysisk og psykisk kan klare rej sen og herudover indhente alle nødvendige informationer om hvad rejsen evt. indebærer af udfordringer.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: januar 2019

kundenstimmen

”Rejsen var meget velorganiseret og en god oplevelse for alle. Rigtig godt alt sammen.“

S. K. fra G. rejsende, 10.11.20174


”En interessant rejse med seværdige byer og flotte landskaber. Meget imponerende.“

K. G. fra L., rejsende, 07.12.20174


4TSS Travel Service Scandinavia AS og RSD Reise Service Deutschland er del af en europæisk rejsekoncern, der tilrettelægger rejser for kunder fra flere europæiske lande. Undersøgelsen blev gennemført med personer, der rejste med TSS/RSD i 2017. Disse kommentarer stammer fra kunder, der har rejst med vores virksomhedsgruppe.

Forstørrelse: