Dit rejseprogram

Glæd dig til en fascinerende studierejse på middelhavsøen Cypern. Kom på sporet af apostle og korsriddere og oplev øens berømte natur- og kulturskatte.

1. dag: Ankomst

Vi lander i Ercan i den smukke nordlige del af øen og bliver i lufthavnen afhentet af vores dansk- eller engelsktalende rejseledere, som følger med os ud til vores moderne bus. Fra lufthavnen kører vi direkte til vores komfortable hotel i omegnen af Famagusta, hvor vi bydes velkommen med en forfriskende drik. Her tilbringer vi de første 3 nætter.

2. dag: Nicosia, den antikke by Salamis og Skt. Barnabas klosteret

Velkommen i Nicosia – den sidste delte hovedstad – med dens labyrint af små hyggelige gader. I første omgang koncentrerer vi os om den nordlige del af byen, hvor vi bl.a. skal se det osmanniske karavanserai (entrée inkluderet) og den pragtfulde gård og indsnuse lidt orientalsk flair. Den imponerende Selimiye-moské (entrée inkluderet) er et gotisk mesterværk fra det 14. århundrede og den største bygning i Nicosia. Vi fortsætter turen til fods over ”grænsen“, den såkaldte ”grønne linje“, til den sydlige del, hvor der vil være god tid til at opleve byen på egen hånd. Træd ind i det brogede gadeliv og oplev kulturen på tæt hold eller gå en tur langs den venezianske mur. Derefter kører vi til Salamis, en smuk by fra romersk tid direkte ved havet (entrée inkluderet). Vi besøger byens idrætsplads fra oldtiden (gymnasium), forum og badeanlæg. Efter en dag fuld af oplevelser står vi i det nærliggende kloster St. Barnabas (entrée inkluderet) måbende foran den hellige Barnabas‘ sarkofag. Han var apostel og martyr og æres som cypriotisk nationalhelgen.

3. dag: Skt. Andreas klosteret, Golden Beach og Agios Afksentios kirken

I dag lægger vi ud med en panoramatur i retning mod Karpaz til den mere uberørte del af Nordcypern. Vi passerer den maleriske fi skerlandsby Dipkarpaz og fortsætter til det fascinerende Skt. Andreas klosteret (entrée inkluderet), der er viet til apostlen Andreas og regnes for at være et af de vigtigste valfartssteder på øen. Herefter kører vi til Golden Beach, Cyperns skønneste strand. Her går vi en afslappende tur, og hvis vi er heldige kan vi måske se sporene efter havskildpadden ”Caretta caretta“ i sandet. Som afslutning på turen lægger vi vejen forbi den imponerende kirke Agios Afksentios i Büyükkonok (entrée inkluderet), der er blevet restaureret som led i et EU-kulturprojekt.

4. dag: Skt. Nikolaus-katedralen og Miniaturepark

Vores tur i dag går til Famagusta og direkte til vores næste højdepunkt. Det næste højdepunkt på dagens udflugt bliver den prægtige Skt. Nikolaus-katedral (entrée inkluderet) eller Lala Mustafa Pascha-moskéen, som den hedder i dag. På et traditionelt tæppeværksted får vi et spændende indblik i tæppefremstillingens kunst. Du vil blive begejstret, når du ser de håndknyttede tæppers mangfoldighed, mønstre og farvepragt. Herfra tager vi hen til Miniatureparken (entrée inkluderet), hvor du kan opleve de 15 vigtigste seværdigheder på øen i miniformat. De næste 4 dage tilbringer vi i omegnen af Kyrenia med et rolig og afslappet program.

5. dag: Bellapais klosteret, havnebyen Kyrenia, fæstning og skibsmuseum

I dag kører vi gennem den imponerende Pentadaktylos-bjergkæde op til Bellapais, der ligger i 700 m højde. Hovedseværdigheden i den idylliske bjerglandsby er klosteret af samme navn (entrée inkluderet), et gotisk mesterværk, der blev bygget med korsriddernes hjælp. I det 13. århundrede drog mange kristne på pilgrimstogt til dette klosteret, hvor man efter sigende opbevarede et fragment af det hellige kors. Nyd den fantastiske panoramaudsigt over havnebyen Kyrenia, der inspirerede den britiske forfatter (Lawrence Durrel) til at skrive sit berømte værk ”Bitre citroner“. Så tager vi ned til den gamle havn i Kyrenia, hvor bådene vugger blidt på de turkisblå bølger. Vi slentrer langs havnepromenaden hen til fæstningsanlægget (entrée inkluderet), byens vartegn, hvis tykke mure, der fungerede som fængsel og bolværk mod indtrængende fjender, rager 21 m op foran os. Ikke langt derfra ligger et gammelt skibsvrag fra år 300 f.Kr., der blev bjerget i 1969. På museet (entrée inkluderet) kann man se meget velbevarede dele fra det antikke skib. Cyperns stolte håndværkstradition fører os derefter til et smykke- og læderværksted. Efter en introduktion til varernes manuelle fremstilling vil der være mulighed for at købe personlige souvenirs med hjem. Vi lader dagen klinge ud på hotellet.

6. – 7. dag: Kyrenia

Som afslutning på denne interessante studierejse fuld af oplevelser er der god tid til afslapning og nye opdagelser. Nyd de mange fine faciliteter på jeres stjernehotel: Slap af ved poolen, nyd en kop kaffe ved hotelbaren eller gå en hyggelig tur langs stranden. Vi kan også anbefale det traditionelle dampbad. Eller du kan på egen hånd udforske omegnens natur- og kulturskatte: Blandt andet Geçitköy-dæmningen og den antikke by Soli, i hvis basilika den hellige Markus siges at være blevet døbt, er værd at besøge. Eller den imponerende kirke Mamas-kirke med de flotte kalkmalerier. Du kan også tage til kystbyen Larnaka med den store Lazarus-kirke og den flotte kystlinje.

8. dag: Hjemrejse

I dag er sidste dag af en uforglemmelig ferieuge. Vi har fået mange fælles oplevelser, der er opstået venskaber og fra mange sider lyder det: Lad os mødes igen på vores næste rejse.


Du bliver begejstret, når du ser vores 4- og 5-stjernede hoteller !

Billederne er eksempler


Inkl. super spændende udflugter + entréer til programsatte seværdigheder !

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til Ercan/Cypern med velanset flyselskab6, inkl. transport lufthavn – hotel – lufthavn
 • 7 overnatninger på udvalgte 4- og 5-stjernede hoteller (national standard),
  7x stor morgenbuffet
 • Rundrejse i moderne busser med klimaanlæg, veluddannede dansk- eller engelsktalende studierejseledere
 • Spændende studierejse med gammel højkultur, verdensberømte korsriddere og betagende landskaber! Glæd dig til super spændende udfl ugter inkl. entré
  (ved programsatte seværdigheder). Du skal bl.a. opleve:
  • Nicosia
  • Skt. Andreas klosteret
  • Skt. Barnabas klosteret
  • Miniatureparken
  • Famagusta
  • Agios Afksentios kirken
  • Skt. Nikolaus-katedral
  • Kyrenia
  • Golden Beach
  • Den antikke by Soli
  • Bellapais klosteret
  • Skibsmuseum
 • Lægevagt døgnet rundt

6 f.eks. Freebird Airlines (kendt charterfl yselskab), eller Turkish Airlines (bedste europæiske fl yselskab 2011-2016 iht. Sky Trax World Airline Award) med omstigning i Antalya eller IstanbulDine yderligere tjenester3

Nydelsespakke:

Pakken indeholder halvpension med stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag: kun 1300,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 1900,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten)

3 Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Landeinformationer (Nord)-Cypern

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
Nicosia161719242826333533302318
KØBENHAVN2351015202321171251

Cypern:

Øen Cypern ligger i det østlige middelhavsområde og er den tredjestørste middelhavsø efter Sicilien og Sardinien. Geografisk hører øen med til Asien, men politisk og kulturelt hører den under Europa.
Cypern har været delt siden 1974. Den internationalt anerkendte Republik Cypern kontrollerer kun den sydlige del af øen, der er adskilt fra den nordlige del gennem en demarkationslinje, den såkaldte grønne linje/green line. Indtil videre er det kun Tyrkiet, der har anerkendt den nordlige del af Cypern som selvstændig stat. Den tyrkiske republik Nordcypern udgør lidt over en tredjedel af hele øen.
Tæppe-, smykke- og læderhåndværket har altid udgjort en vigtig del af den orientalske kultur, og derfor lægger vi på vores tur bl.a. også vejen forbi en smykkefabrik, en læderhandel og et traditionelt tæppeknytteværksted, hvor vi får mere at vide om, hvordan man har fremstillet de håndknyttede tæpper gennem mange generationer. På rundvisningen oplever vi, hvordan man laver silketrådene og farver ulden og hvordan det filigrane og tidskrævende arbejde med tæppeknytningen foregår. Efter rundvisningen på de forskellige steder vil der være lejlighed til at se nærmere på kunstværkerne og produkterne i 1-2 timer.
På Cypern er det helt almindeligt at forhandle om prisen, men er du ikke interesseret i at købe noget, må du bare melde klart ud. I indkøbscentre og supermarkeder pruttes der ikke om prisen, heller ikke de steder, hvor de lokale landmænd sælger deres grøntsager.
I Nordcypern giver man normalt drikkepenge. Ligesom i USA udgør de en del af lønnen i servicefagene, og samtidigt er de et udtryk for påskønnelse af god service. Stuepigen på hotellet får normalt ca. 4 DKK pr. nat, mens det er almindeligt at give restaurantpersonalet eller taxachaufføren ca. 10% af fakturabeløbet. I forretninger betales der ingen drikkepenge. I forbindelse med grupperejser anbefales det at give guiden ca. 15 DKK pr. dag/person og chaufføren 7-11 DKK pr. dag/ person, men naturligvis er det altid op til en selv, om man ønsker at give drikkepenge, og i givet fald hvor meget.

Trafik:

Den tyrkiske republik Nordcypern har venstrekørsel.

Tidsforskellen:

Nordcypern er en time foran Danmark hele året.

Elektricitet:

240 V, adapter er påkrævet.

Telefon:

Landekoden for Nordcypern er 0090, som indtastes foran det nummer, du ønsker at ringe til (evt. bortfalder det første 0 i områdenummeret). Når der ringes til Danmark, indtastes 0045 foran det 8-cifrede telefonnummer.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Der kræves ingen visum ved indrejsen til Nordcypern. Ved grænseovergangen udstedes automatisk et gratis besøgsvisum, der gælder i 90 dage. Desuden skal du medbringe dansk pas, som er gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedatoen. Yderligere informationer på: http://mfa.gov.ct.tr/consular-info/visa-regulations/.
Det anbefales, at rejsende, som ikke er danske statsborgere, indhenter oplysninger om de for dem gældende visum- og pasregler på den ambassade. TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer. Normalt er det ikke noget problem for EU-borgere med gyldige rejsepapirer at passere den grønne linje, der adskiller den nordlige og den sydlige del af øen, ved de dertil indrettede overgangssteder. Der vil normalt heller ikke være vente- eller opholdstider. Ved overgangene foretages der identitetskontrol (rejsepas) i begge retninger.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Nordcyperns rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning. En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges efter ankomsten. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud: Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Nydelsespakke: Pakken indeholder halvpension med stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag.
Oplevelsespakke: Pakken indeholder følgende udflugter: udflugt til Gecitköy-dæmningen, den antikke by Soli & Mamas-kirken, besøg af korsriddernes borg Skt. Hilarion, Cypriotisk aften med underholdningsprogram (kan købes efter ankomsten).

Valuta/Banken/Kreditkarten:

Den tyrkiske valuta hedder Tyrkiske Lira (TRY). Kurs (april 2019) 1 DKK = 0,84 TRY; 1 TRY = 1,19 DKK.

Der kan veksles penge i bankerne mandag til fredag fra kl. 8.30 – 12.00 og 13.30 – 17.00. På mange hoteller kan man ligeledes få vekslet penge, og der kan desuden hæves kontanter i pengeautomaterne med alle gængse internationale kreditkort, f.eks. Visa, MasterCard og American Express, der normalt også accepteres på de store hoteller, i forskellige forretninger og hos de internationale biludlejningsfirmaer. BEMÆRK: Pas på, når du benytter betalingskort, idet der tidligere er sket svindel med kreditkort, hvor kortene og PINkoden skimmes og der efterfølgende hæves i pengeautomaterne med falske kort. Derfor anbefales det at holde godt øje med betalingskortene og bruge den anden hånd til at skærme for koden, når denne tastes ind. Ved brug af betalingskort med PIN-kode på vekslingskontorerne manes ligeledes til forsigtighed.

Toldbestemmelser:

For turister gælder følgende bestemmelser: Der er ingen begrænsning for indførsel af udenlandsk valuta. Udførsel af valuta er tilladt op til et samlet beløb på 5000 USD eller tilsvarende beløb i tyrkiske lira. Rejsende må ind- og udføre personlige smykkegenstande til en samlet værdi af 15.000 USD. Værdi herudover skal deklareres ved indrejsen. Ved køb af smykker i Tyrkiet kræves købsdokumentation. I øvrigt må følgende varer indføres ved indrejsen til Nordcypern (gælder pr. person, dog ikke for transitrejsende): Personlige ejendele: Varer til personlig brug inkl. medicinsk udstyr og medicin samt gaveartikler op til en samlet værdi af 300 euro (børn under 15 år op til 145 euro). Nærmere oplysninger om de for Nordcypern gældende toldbestemmelser fås ved henvendelse til de respektive ambassader. Nærmere oplysninger vedr. toldregler om indførsel af varer til Danmark, se: www.skat.dk. Risiko for straf: I begge lande idømmes der hårde straffe for køb, besiddelse og udførsel af ”kultur- og naturværdier”, da disse betragtes som statslig ejendom. Turister, der ikke overholder disse regler, risikerer flere måneders varetægtsfængsling og betaling af store kautionsbeløb (aktuelt ca. 9000 euro), også i tilfælde, hvor det drejer sig om antikviteter eller gammelt udseende genstande af tilsyneladende ringe værdi. Derfor advares der udtrykkeligt imod at købe f.eks. antikviteter, gamle mønter, fossiler m.v. af lokale handlende eller selv at medbringe disse.

Medicinske oplysninger:

Der kræves ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Nordcypern. Det er dog vigtigt at være godt beskyttet mod stivkrampe og polio og evt. også hepatitis. Pas på rå madvarer, upasteuriserede mælkeprodukter (f.eks. nymalket mælk, is) samt frugt, der ikke kan skrælles. Drik ikke vand fra vandhanen og undgå isterninger i drikke! En god tommelfingerregel er at give afkald på madvarer, der ikke kan koges eller skrælles! Medicin, der er receptpligtig i Danmark, vil normalt også være det i Nordcypern, men her er man mindre striks med det. Der findes sygehuse og mange lægekonsultationer i alle større byer og turistområder. Danskere i Nordcypern er ikke dækket af det gule sygesikringsbevis, ligesom det blå EU-sygesikringsbevis heller ikke dækker. Alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Nordcypern opfordres derfor til at tegne en privat rejsesygeforsikring. Deltagelse med rullestol og / eller rollator er desværre ikke mulig.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: april 2019

kundenstimmen


“En helt igennem velorganiseret og velgennemført rejse. Tak!“

G.H., rejsende, 14.02.20164


“En meget velorganiseret rejse med dygtige guides, der vidste en hel masse.“

B. H., rejsende, 07.02.20164


„En dejlig, udbytterig og spændende ferie.“

I. R., rejsende, 09.02.20164


“Dejlig rundrejse med mange gode oplevelser og fine hoteller.“

J. G., rejsende, 09.01.20174


4TSS Travel Service Scandinavia AS og RSD Reise Service Deutschland er del af en europæisk rejsekoncern, der tilrettelægger rejser for kunder fra fl ere europæiske lande. Undersøgelsen blev gennemført med personer, der rejste med TSS/RSD i 2017. Disse kommentarer stammer fra kunder, der har rejst med vores virksomhedsgruppe.

Forstørrelse: