Glæd dig til en spændende studierejse til De Britiske Øer og Irland. Du kommer til at opleve berømte kultursteder i England, Skotland, Wales og Irland, deriblandt 4 UNESCOverdensarvsteder, samt Storbritanniens unikke og betagende natur.

1. dag: Ankomst i London

Fly til London. I lufthavnen modtages du af vores søde og dygtige dansk- eller engelsktalende rejseledere, som følger dig ud til vores moderne rejsebusser. Umiddelbart efter ankomsten har du mulighed for at få et første indtryk af den britiske hovedstad med så berømte seværdigheder som Big Ben, Towerbridge og Westminster Abbey (UNESCO-verdensarv), f.eks. i forbindelse med en sightseeingtur (valgfri). Herefter vil der være god tid til at udforske dejlige London på egen hånd. Overnatning i omegnen af London.

2. dag: London – Oxford – Liverpool (UNESCO-verdensarv) UNESCO-verdensarv

I dag sætter vi kurs mod nord, hvor vi først skal afl ægge den gamle og traditionsrige universitetsby Oxford et besøg. Her vil der være tid til at gå lidt rundt og få et godt indtryk af den smukke by med dens verdensberømte universiteter fra det 12. årh. Herefter forsætter vi til den moderne og historiske havneby Liverpool, The Beatles´ hjemby, der blev udnævnt til UNESCO-verdensarv i 2004. Du kan vælge, om du vil udforske byen på egen hånd eller tage med på en organiseret sightseeingtur. Overnatning i omegnen af Liverpool.

3. dag: Lake District – Hadrians Mur – Skotland

Fra det tætbeboede industriområde omkring Manchester til det dragende landskab i Lake District Nationalpark – kontrasten kunne ikke være større! Vi gør holdt ved den smukke Lake Windermere, Englands største naturlige sø, og nyder den betagende udsigt over nationalparken. Ikke langt fra Hadrians Mur, der blev bygget af romerne, krydser vi grænsen til sækkepibernes og kiltenes land – Skotland. Overnatning i omegnen af Glasgow.

4. dag: Glasgow – Loch Lomond – Edinburgh (UNESCO-verdensarv) UNESCO-verdensarv

Om morgenen besøger vi Glasgow, den største by i Skotland og den tredjestørste by i Det Forenede Kongerige. Herefter tager vi på en panoramatur, først til Skotlands smukkeste sø, Loch Lomond, og derefter gennem typiske skotske landskaber videre til Edinburgh, hvor du har mulighed for at tage rundt og udforske den skotske hovedstad, der kom på UNESCO-verdensarvlisten i 1995, på egen hånd. Du kan også komme på en organiseret sightseeingtur. Edinburghs gamle bydel og slottet er kun to af byens højdepunkter. Overnatning i omegnen af Glasgow.

5. dag: Nordirland – Belfast – Irland

I dag kører vi op langs den skotske vestkyst for at nå vores færge til Nordirland. Mens vi sejler, kan vi bl.a. nyde panoramaudsigten over Storbritanniens flotte kystlandskab. Efter ankomsten i Nordirland lægger vi ud med at besøge den charmerende havne- og universitetsby Belfast, der også er landets hovedstad og regeringssæde. Herfra kører vi videre ned langs kysten til Sydirland. På vejen passerer vi bl.a. ruinerne af det berømte kloster Monasterboice. Overnatning i omegnen af Dublin.

6. dag: Dublin – Wales – Chester

Glæd dig til at opleve den irske hovedstad Dublin med det berømte Trinity College og det charmerende Temple Bar kvarter. Du vil simpelthen elske den internationale og livlige atmosfære. Efter Dublin sejler vi med en færge til Wales og kører herfra tilbage til England langs Wales´ maleriske nordkyst. Undervejs passerer vi ruinerne af den betagende gamle fæstning Conwy Castle. Tilbage i England besøger vi den smukke middelalderby Chester, der har en af de fineste velbevarede bymure i hele landet og er kendt for sine bindingsværkshuse og hyggelige indkøbsgader. Overnatning i omegnen af Midlands.

7. dag: Bristol – Bath (UNESCO-verdensarv) – Stonehenge (UNESCO-verdensarv) UNESCO-verdensarv UNESCO-verdensarv

I dag fortsætter vi turen i sydlig retning, hvor vi først skal se den livlige havneby Bristol, der ligger ved Severn, Storbritanniens længste flod. Efter et ophold i byens centrum kører vi videre til den lille by Bath, der er berømt for og opkaldt efter sine romerske bade. Byens centrum er erklæret for UNESCO-verdensarv. Der vil være god tid til at se både badene og centrum på egen hånd. Ikke langt fra Bath gør vi holdt ved Stonehenge, Englands vel nok kendteste verdensarvsted. Den cirkelformede stensætning af enorme sten opleves af mange som et sted fyldt med mystik og magi. Entréen til besøgscenteret er inkluderet. Efter opholdet ved Stonehenge kører vi gennem det smukke sydengelske landskab tilbage i retning mod London. Overnatning i omegnen af London.

8. dag: Hjemrejse

Afrejsens time nærmer sig: I dag kører vi ud til lufthavnen i London, hvorfra du flyver hjem.

Inkl. super spændende udflugter til bl.a. 4 UNESCO-verdensarvsteder!

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til London med velanset flyselskab, inkl. transport lufthavn – hotel – lufthavn
 • 7 overnatninger på dobbeltværelse på udvalgte komforthoteller med reception, restaurant & bar.
  Dit værelse er udstyret med badekar/WC eller bruser/WC, TV, telefon inkl. 7x engelsk morgenmad
 • 2 panorama-sejlture med færgerne STENA LINE & IRISH FERRIES:
  • fra Cairnryan til Belfast
  • fra Dublin til Holyhead
 • Super spændende rundrejse i vores moderne rejsebusser med klimaanlæg til berømte seværdigheder i England, Skotland, Wales & Irland.
  Glæd dig til helt fantastiske udfl ugter med bl.a. 4 UNESCO-verdensarvsteder:
  • London
  • Hadrians Mur
  • Dublin
  • Oxford
  • Glasgow
  • Bristol
  • Liverpool (UNESCO)
  • Edinburgh (UNESCO)
  • Bath (UNESCO)
  • Lake District Nationalpark
  • Belfast
  • Stonehenge (UNESCO)
 • Dygtige og veluddannede dansk- eller engelsktalende rejseledere
 • Lægevagt døgnet rundt

Dine yderligere tjenester

Nydelsespakke:

Pakken indeholder 7x aftensmad i form af 2- til 3-retters menuer med lokale og internationale specialiteter: kun 1290,– DKK pr. person.

Kulturpakke:

Pakken indeholder tre sightseeingture i hhv. London (UNESCO), Liverpool (UNESCO) og Edinburgh (UNESCO):
kun 990,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse:

2200,– DKK pr. person (alt efter tilgængelighed)

Landeinformationer om Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
LONDON3436172425252215105
KØBENHAVN2351015202321171251
 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
DUBLIN59101218222322201065
KØBENHAVN2351015202321171251

Beliggenhed:

England, Skotland, Wales og Nordirland danner Det Forenede Kongerige, hvorimod Irland er en uafhængig stat. Landene består af øer, der ligger i Europas nordvestlige del.

Hovedstad:

Det Forenede Kongerige: London
Irland: Dublin

Statsform:

Det Forenede Kongerige: Parlamentarisk demokrati med to kamre og med dronning Elizabeth som statsoverhoved (siden 06.02.1952)
Irland: Parlamentarisk-demokratisk republik

Religioner/kirker:

Der er et flertal af katolikker, protestanter og anglikanere.

Sprog:

Det Forenede Kongerige: Engelsk, walisisk og Skotsk.
Irland: Irsk og engelsk.

Klima:

Moderat med varme somre, kølige vintre og nedbør hele året.

Elektricitet:

Lysnetspændingen er 230 V, 50 HZ. Adapter er påkrævet. På nogle badeværelser forefindes en stikkontakt til barbermaskine, og her kan der ofte vælges mellem 110 V og 220 V via afbryder. Disse stikkontakter må kun benyttes til f.eks. barbermaskiner og elektriske tandbørster med 200W-600W, ikke til hårtørrer. Stikkontakter er hyppigt udstyret med en afbryder.

Lokal tid:

Tidsforskellen i forhold til Danmark er -1 time (GMT -1) hele året, dvs. Danmark er 1 time foran.

Telefoni:

Ved opkald til Storbritannien benyttes landekoden 0044 (+44). Irland har landekoden 00353 (+353), foran områdenummer bortfalder nullet. Ved opkald til Danmark benyttes landekode 0045 (+45).

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Som dansk statsborger behøver du ingen visum ved indrejsen til Det Forenede Kongerige og Irland. Du skal dog fremvise et gyldigt rejsedokument (pas eller nationalt ID-kort).
Hvis du rejser med et barn under 18 år og ikke har forældremyndigheden eller hvis det ikke umiddelbart fremgår, at du er forælder til barnet eller har forældremyndigheden, fordi I f.eks. har forskellige efternavne, kan det tænkes, at du ved indrejsen til eller udrejsen fra Det Forenede Kongerige får stillet spørgsmål desangående.
I tilfælde af, at I ikke har samme efternavn, anbefales det, at du medbringer dokumenter, der viser din samhørighed med barnet.
Hvis du ikke har forældremyndigheden over barnet skal du kunne fremvise et brev fra forældrene/indehaveren af forældremyndigheden, hvori du gives tilladelse til at rejse med barnet. Brevet skal indeholde informationer om barnet, rejsen og din person samt kontaktdata for forældrene/indehaveren af forældremyndigheden. Vedlæg gerne paskopier.
Nærmere informationer finder du her: www.gov.uk/government/organisations/uk-visas-and-immigration www.dfa.ie/travel/visas/visas-for-ireland/
TSS Travel Service Scandinavia AS kan ikke holdes ansvarlig for fuldstændigheden og aktualiteten af webstedets indhold.

Generelle rejseinformationer:

Det Forenede Kongerige: Ved en folkeafstemning i juni 2016 stemte briterne sig ud af EU. På kortere sigt forventes dette ikke at få indflydelse på rejser til Storbritannien, opholdsretten eller betalingstrafikken, idet man må gå ud fra, at udtrædelsesforhandlingerne med EU vil strække sig over et længere tidsrum. Som uafhængig stat er Irland ikke berørt heraf.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen med et lille glas. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Storbritanniens og Irlands rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning. En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges efter ankomsten. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud i Storbritannien og Irland, da nogle af hotellerne på rundrejsen ligger et stykke vej fra nærmeste by, dvs. fra restauranter, caféer o.lign. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Nydelsespakke: Pakken indeholder 7x aftensmad i form af 2- til 3-retters menuer med lokale og internationale specialiteter: kun 1290,– DKK pr. person.
Kulturpakke: Pakken indeholder tre sightseeingture i hhv. London (UNESCO), Liverpool (UNESCO) og Edinburgh (UNESCO): kun 990,– DKK pr. person.

Valuta/Banker/Kreditkort:

Det Forenede Kongerige: Den officielle valuta er det britiske pund (GBP).
Kurs (februar 2017): 1 DKK = 0,16 GBP, 1 GPB = 8,75 DKK. 1 GBP = 100 pence. Det er ikke alle steder man kan benytte sig af kontantløse betalingsformer. Derfor anbefales det altid at have en vis mængde kontanter på sig. Ved landets mange pengeautomater kan der hæves kontanter med kreditkort, i de fleste tilfælde opkræves dog gebyr. I de store banker kan man normalt ikke få vekslet penge, og hvis man kan, er kursen som regel dårlig. Hos Marks&Spencer og på posthusene kan man derimod få vekslet penge uden problemer. Ved kontantløs betaling benyttes kreditkort. Rejsechecks kan indløses i banker, vekselkontorer og på hoteller.
Irland: Den officielle valuta er euroen. Næsten overalt kan man betale kontantløst med kreditkort, og ved de mange pengeautomater kan kreditkort ligeledes benyttes til at hæve kontanter. Kurs (februar 2017): 1 DKK = 0,10 EUR, 1 EUR = 9,50 DKK. 1 EUR = 100 Cent.
Bankernes åbningstider i Det Forenede Kongerige og Irland: Normalt mandag-fredag fra kl. 9.30-16.30. Nogle banker har også åbent lørdag formiddag og nogle få endda om søndagen. På helligdage holder alle banker lukket. I Skotland og Nordirland holder nogle banker lukket en time omkring frokosttid.

Særlige toldbestemmelser:

Planter og madvarer: Rejsende fra EU-medlemslande (undtagen De Kanariske Øer) må gerne medtage planter og madvarer til privat brug, hvis disse er fri for symptomer på skadesdyrsangreb, sygdom, bakterier o.lign. og dyrket/ produceret i et EU-land.
Medicin: Som udgangspunkt må man gerne medtage medicin på en rejse til Det Forenede Kongerige. Det anbefales at medbringe en attest fra den behandlende læge med angivelse af navn, adresse, fødselsdato, rejsens start- og slutdato, liste over medbragt medicin (inkl. dosering og samlet mængde).
Indhent evt. yderligere informationer, hvis du er i tvivl om noget. Nærmere toldinformationer om indførsel af varer fås ved at rette henvendelse til rejselandets ambassade, der er de eneste der kan give juridisk bindende oplysninger. Du kan læse mere om de danske toldbestemmelser på www.skat.dk eller kontakte toldvæsenet på telefon 72 22 12 12.

Landsspecifikke sikkerhedshenvisninger:

De britiske myndigheder opfordrer til at være mere på vagt overfor terrorfaren og især mistænksomme tasker og poser i offentlige transportmidler samt andre mulige tegn på terrorhandlinger. Kriminalitet: Lommetyveri er ret udbredt, især i turistområderne. Pas derfor ekstra godt på personlige ting og dokumenter, også i forretningerne og når du er på restaurant/pub. Tag for en sikkerheds skyld en kopi af dit pas eller ID-kort. Det kan være en stor hjælp i tilfælde af bortkomne personlige dokumenter.

Særlige strafferetsbestemmelser:

I Det Forenede Kongerige er det forbudt at medbringe følgende våben: CS-gas til selvforsvar, skræmmepistoler, knive med ikkesammenklappelig klinge eller springknive med klinger længere end 7 cm. Indførsel af knive, der benyttes som angrebsvåben, er ikke tilladt. Rejsende, der bliver taget for at smugle denne type knive gennem sikkerhedskontrollen før afrejsen fra en britisk lufthavn, må regne med at blive anholdt straks. Som regel følger en retssag, hvor dommen kan lyde på betaling af en stor bøde.
Endvidere er det forbudt at eje, indføre, købe, fremstille, sælge eller videregive følgende våben: Håndskydevåben af lille eller stort kaliber, selvladende eller automatiske geværer, våben af ovennævnte type, der er ombygget til en anden våbentype, samt klyngevåben. Hjælp til illegal indrejse til Det Forenede Kongerige straffes med fængsel i op til 10 år og en bøde (“civil penalty“) på 2.000 GBP pr. illegal indvandrer. Det er strafbart at indføre og være i besiddelse af narkotiserende stoffer.

Medicinske oplysninger:

Vaccine: Der er normalt ikke krav om vaccinationer ved rejser til Det Forenede Kongerige og Irland. Det er dog altid en god idé at sørge for, at vaccinen mod difteri/stivkrampe er i orden. Man bør vaccineres hvert 10. år. I Det Forenede Kongerige og Irland er det standard, at børn vaccineres mod meningokokker C. Samme vaccine anbefales også til elever og studerende indtil de er fyldt 24 år. Ved længere ophold bør denne persongruppe derfor følge de britiske myndigheders anbefaling i den henseende.
Lægebehandling: Ligesom personer med bopæl i Det Forenede Kongerige har også nødstedte turister adgang til det britiske sundhedsvæsens (National Health Service) gratis ydelser. Som dokumentation skal du medbringe dit blå EUsygesikringsbevis samt pas/ID-kort. Vær opmærksom på, at det europæiske sygesikringskort kun accepteres af læger, der er tilknyttet det offentlige sundhedssystem – privat sundhedspleje er ikke dækket.
Det anbefales at du tegner en ekstra udlandssygeforsikring, der f.eks. dækker evt. hjemtransport til Danmark i tilfælde af sygdom, privat behandling eller indlæggelse på private klinikker. Kunden skal forud for rejsen forvisse sig om, at hans/hendes fysiske og psykiske tilstand er forenelig med rejsen og forhøre sig om den fysiske bevægelighed og psykiske autonomi, der er en betingelse for at kunne deltage.
Deltagelse med rullestol og / eller rollator er desværre ikke mulig.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: februar 2017

kundenstimmen


“Fantastisk tur til små penge! Kan virkelig anbefales!“

K. M. fra F., rejsende, 16.03.20164


“Jeg havde slet ikke forestillet mig at rejsen skulle blive så interessant. Perfekt tilrettelæggelse. Mange tak for det.“

J. K. fra E., rejsende, 05.04.20164


4 TSS Travel Service Scandinavia AS og RSD Reise Service Deutschland er del af en europæisk rejsekoncern, der tilrettelægger rejser for kunder fra fl ere europæiske lande. Undersøgelsen blev gennemført med personer, der rejste med TSS/RSD i 2016. Kommentarerne stammer fra kunder, der har rejst med vores virksomhedsgruppe.

Forstørrelse: