Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

8 dages eksklusiv studierejse til Israel i Jesu Kristi fodspor – med de mest berømte seværdigheder i Det Hellige Land !

Nazaret – Betlehem – Akko – Genesaret Sø – Galilæa – Jeriko – Oliebjerget – Jerusalem

Dit rejseprogram

På basis af vores erfaringer og mange tips fra begejstrede rejsedeltagere præsenterer vi dig for en af de mest populære studierejser for danskere til Israel med bl.a. 3 verdensarvsteder!

1. dag: Ankomst

Flyrejse til Tel Aviv. Vi bydes hjerteligt velkommen af vores engelsktalende rejseledere. Transport til vores komfortable hotel ved den israelske kyst.

2. dag: Haifa, Baha‘i haver, Akko & Safed (2× UNESCO-verdensarvsted)

Baha‘i haver, Haifa

Vi tager af sted mod havnebyen Haifa til de smukke Baha‘i haver, også kaldet de hængende haver – de er med rette et UNESCO-verdensarvsted. Derefter hygger vi os i Akko med en gåtur i den maleriske gamle bydel, som ligeledes er et fascinerende UNESCO-verdensarvsted. Vi ser på den gamle korsfarerhavn og den underjordiske hal med den legendariske tempelorden (entrée inkluderet). Derefter fortsætter vi til Safed, en af Israels 4 hellige byer. Vi går gennem de smalle gyder og kommer forbi de to betydningsfulde synagoger. De næste 2 overnatninger i Galilæa.

3. dag: Genesaret Sø, Galilæa, Kapernaum, Tabgha & Saligprisningernes Bjerg

I dag lærer vi livet i en israelsk kibbutz at kende (entrée inkluderet): Et kollektivt samfund, hvor indbyggerne lever og arbejder i fællesskab. Derefter kommer vi til Genesaret Sø, hvor du, hvis du ønsker det, på en bådtur kan nyde den flotte udsigt. På søens nordlige side ligger det tidligere fiskerleje Kapernaum, hvor apostlen Peter boede. Desuden kan vi i Tabgha beundre “Brødunderets Kirke“ med den helt enestående mosaikgulv. Kort efter kommer vi til “Saligprisningernes Bjerg“, hvor Jesus holdt sin uforglemmelige Bjergprædiken. Gennem et fantastisk landskab går vejen tilbage til Galilæa.

4. dag: Nazaret, det antikke Skytopolis, Jeriko, Qumran & Betlehem

I dag besøger vi Nazaret med den berømte Sankt Josefs kirke, Marias hellige brønd og den kendte Bebudelseskirke, hvor ærkeenglen Gabriel viste sig for jomfru Maria. Derefter kører vi gennem den frugtbare Jordandal til Beit She‘an, det antikke Skytopolis. I den arkæologiske nationalpark (entrée inkluderet) ser vi på udgravningerne af det engang så pragtfulde sted. Længere sydpå kommer vi til Jeriko, den ældste stadig beboede by. På en spadseretur gennem den maleriske gamle bydel har vi hele tiden udsigt til bjerget Quarantana, som også er kendt under navnet ”Fristelsens Bjerg“. Et andet højdepunkt er udgravningerne ved Qumran (entrée inkluderet), som er verdensberømt på grund af fundet af de hidtil ældste kendte bibelske håndskrifter Dødehavsrullerne. I Betlehem (Palæstina) besøger vi Krybbepladsen samt den berømte Fødselskirke. De følgende 4 nætter overnatter vi i det komfortable hotel i Jerusalem.

5. dag: Oliebjerget & den gamle bydel i Jerusalem (UNESCO-verdensarvsted)

Vi kører til Oliebjerget gennem et flot landskab. Udsigten på Jerusalem er fantastisk. Vi går ind i den gamle bydel i Jerusalem (UNESCO-verdensarvssted) og ser den berømte gyldne kuppel på Klippehelligdommen og den hellige Grædemuren. Vi slentrer til Skt. Anna kirken, den ældste bevarede korsfarerkirke. Lige ved kirken ligger Betesda Dam, hvor Jesus helbredte en lam. Vi følger ”Via Dolorosa“ med de stationer, som Jesus gik på sin vej til korsfæstelsen, hen til Gravkirken. Derefter går vi ind i det jødiske kvarter, som danner en uforglemmelig ramme om antikken. Vi slentrer forbi Cardo Maximus, der var hovedgade i det byzantinske Jerusalem. Derefter fortsætter vi til det verdensberømte Zions Bjerg med Dormition-klostret, Nadversalen og Kong Davids Grav.

6. dag: Jerusalem

I dag er der god tid til at slappe af og gå på opdagelse. Nogle slapper af på hotellet eller går en tur. Andre udforsker på egen hånd omegnens natur- og kulturskatte. Det kan betale sig bl.a. at besøge det ortodokse Mea Sherim-kvater. Her kan du opleve, hvad dybt religiøst liv og kultur kan betyde i Israel. Det israelske parlament, kaldet Knesset, er bestemt også interessant. Over for Knesset ser du Menorah, et ca. 5 m højt bronzemonument formet som en syvarmet lysekrone – jødedommens symbol på livets træ. Hvis du vil, kan du besøge Yad Vashem, det berømte nationale mindesmærke for ofrene for Holocaust. Eller du kan slentre en tur gennem det vidunderlige Mahane Yehuda-marked: 250 handlende tilbyder frisk frugt og grøntsager, lækkert bagværk, kød og frisk fisk. Det er et sanseligt eventyr for ører, øjne, næse og gane. Det største marked i Jerusalem er også et skønt billede på områdets autentiske hverdagsliv.

7. dag: Oplevelsesdag – Det Døde Hav & Masada (UNESCO-verdensarvsted)

En enestående valgfri heldagsudflugt bliver til en uforglemmelig oplevelse. På Det Døde Havs vestlige bred besøger vi først det vilde, romantiske oaselandskab i nationalparken „Ein Gedi“. Her er der ferskvandskilder, og der vokser akacietræer, Kristi tornekrone og Sodomas æble. Langs flodlejet trives rørgræs og dunhammer. På et isoleret klippeplateau i nærheden troner UNESCO-verdens-arvsted Masada. Med hængebane er det let at komme op til den tidligere så mægtige bjergfæstning, som Kong Herodes lod bygge højt over Det Døde Hav, og som blev afsluttet omkring 15 e.Kr.
70 e.Kr. var Masada jødernes sidste base i deres heroiske kamp mod romerne. Inden vi forlader stedet, har vi mulighed for at tage en dukkert i Det Døde Hav. Det høje saltindhold i vandet forhindrer dig i at synke og gør svømning, for eksempel med en bog i hånden, til en unik oplevelse.

8. dag: Hjemrejse

I dag skal der tages afsked med Det Hellige Land. Sammen har vi nydt nogle uforglemmelige feriedage med en kilde til helt nye ferievenskaber. Transfer til lufthavnen samt hjemrejse til Danmark.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til Tel Aviv med velrenommeret flyselskab⁵
  inkl. transport til og fra hotellet, lufthavns- og sikkerhedsgebyrer
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på udvalgte komforthoteller (national standard):
  – 1 overnatning ved den israelske kyst
  – 2 overnatninger i Galilæa
  – 4 overnatninger i Jerusalem
  inkl. 7× stor morgenbuffet
 • Fascinerende studierejse i vores moderne rejsebus med klimaanlæg
  med de mest berømte seværdigheder i Israel!
  Glæd dig til spændende udflugtsprogram + entréer (iht. programmet) bl.a. med:
  • Jerusalem (UNESCO-verdensarv)
  • Akko (UNESCO-verdensarv)
  • Baha‘i haver (UNESCO-verdensarv)
  • Safed
  • Genesaret Sø
  • Galilæa
  • Kapernaum
  • Tabgha
  • Saligprisningernes Bjerg
  • Nazaret
  • Skytopolis
  • Jeriko
  • Qumran
  • Betlehem
  • Oliebjerget
  • Jordandalen
 • Kvalificeret engelsktalende studierejseledere
 • Lægevagt døgnet rundt


5 f.eks. Turkish Airlines (bedste Economy Class i Europa 2021 iht. Sky Trax World Airline Award) med omstigning i Istanbul tur/retur til Tel Aviv

Dine yderligere tjenester³

Genesaret Sø

Oplevelsespakke:

Pakken indeholder heldagsudflugten ”Det Døde Hav & Masada (verdensarv)“ samt ”Bådtur på Genesaret Sø“: kun 1090,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 2190,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten)


3 Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Inklusiv et spændende udflugtsprogram med bl.a. de 3 mest berømte verdensarvsteder!

Du vil være begejstret for vores komforthoteller !

Billederne er eksempler

Landeinformationer Israel

janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
JERUSALEM121417212425303028252015
KØBENHAVN2351015202321171251

Vigtig oplysning:

På grund COVID-19-pandemien gælder i øjeblikket i alle rejselande landespecifikke, forskellige bestemmelser og hygiejneforskrifter, som kan blive ændret med kort varsel. Også indrejsebestemmelserne kan ændres med kort varsel. Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger til din TSS-rejse til dig på https://www.tss-travel.dk/rejs-sikkert/. Oplysningerne kontrolleres og opdateres selvfølgeligt regelmæssigt. Se også Udenrigsministeriets hjemmeside (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejsetil-udlandet/coronavirus/) før afrejse.

Statsform:

Siden 14. maj 1948 har Israel været uafhængig. Parlamentarisk demokrati; ingen skriftlig forfatning, men enkelte grundlove. Parlament: Knesset, et-kammer-parlament med 120 pladser. Staten Israels præsident bliver valgt ved parlamentsvalg efter forholdstalsvalg hvert fjerde år: Jitzchak Herzog tiltrådte 09.07.2021. Hvert syvende år vælger parlamentet præsidenten.

Hovedstad:

Jerusalem

Religion:

75,4% jøder, 16,9% muslimer, 2,0% kristne, 1,6% drusere, 4,1% andre

Sprog:

Hebraisk, arabisk. Handelssprog: Engelsk

Klima:

Tre klimazoner: Kystsletten – fugtige, varme somre, milde og regnfulde vintre (f.eks. Tel Aviv); bjerglandet – varme og tørre somre, kolde vintre (f.eks. Jerusalem); ørkenen – varme og tørre somre, milde vintre (f.eks. Negev)

Lokal tid:

I Israel er der omstilling mellem sommer- og vintertid. Tidsforskellen i forhold til Danmark er således +1 time året rundt.

Elektricitet:

230 V vekselstrøm, 50 Hz. Det er nødvendigt med en adapter.

Telefon:

Landekoden for Israel er 00972. Hvis man ringer lokalt, bortfalder nullet. Hvis du ringer til Danmark fra Israel, indtaster du 0045 og herefter det 8-cifrede telefonnummer.

Land og folk:

I Israel giver man som regel drikkepenge. Ligesom i USA er drikkepengene i servicefag en del af lønnen. Desuden symboliserer de også en værdsættelse af den service, der ydes. På grupperejser anbefales det at give guiden 45 DKK pr. dag og person og buschaufføren ca. 20 DKK pr. dag og person. Naturligvis kan man hver især selv bestemme, om man vil give drikkepenge, og hvor meget man vil give.
Ved kysten omkring Tel Aviv advares der om stærke strømforhold. Rejsende bør altid blive i nærheden af stranden og ikke svømme for langt ud. Det anbefales kun at bade ved strandområder med opsyn samt at være opmærksom på og følge flagning og meddelelser fra livredderen ved disse.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Ved indrejse i Israel skal danske statsborgeres pas være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen. Den rejsende får udleveret et indrejsekort (“Border Control Clearance“) ved ankomst til den internationale lufthavn Ben Gurion/Tel Aviv, som skal beholdes indtil afrejsen. Passet stemples ikke længere med et indrejsestempel. Indrejsekortet skal medbringes, når kontrolpunkter passeres for at undgå besværligheder, især på Vestbredden. Visum: Danske statsborgere har ikke brug for turistvisum for at rejse ind i Israel.
Hvis du er af israelsk eller palæstinensisk oprindelse og gerne vil rejse til Israel, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de israelske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Kontakt i så fald direkte ambassaden i rejselandet. At komme ind i Israel er desuden ofte forbundet med øget sikkerhedstjek for danske statsborgere, som kommer fra lande, som Israel ikke har diplomatisk forbindelse med, eller som har stempler i passet fra de lande. Dette gælder også for danske statsborgere med kun formodet arabisk eller iransk oprindelse. Der må også påregnes et sikkerhedstjek, hvis du har stempler/viseringer fra Malaysia, Indonesien eller Sudan. I så fald anbefales det at rette en forespørgsel til den israelske ambassade i København. Indrejse i de palæstinensiske områder (Vestbredden) fra Israel: Grundlæggende kan danske statsborgere rejse fra Israel til Vestbredden indenfor grænseovergangenes åbningstider. Overgangene mellem Israel og Vestbredden til de palæstinensiske områder, såvel som mellem Jordan og Vestbredden, kontrolleres af israelske myndigheder og kan lukkes uden forudgående varsel. Ved udrejse fra Israel via lufthavnen Ben Gurion foretages der tidskrævende sikkerhedstjek af bagage, samt afhøringer af rejsende. Det anbefales at ankomme til lufthavnen i god tid. Når elektriske apparater, især bærbare computere, tilbageholdes af de israelske sikkerhedsmyndigheder med henblik på undersøgelser, eftersendes de som regel efter en til tre dage til den rejsendes opholdssted. Bindende oplysninger og/eller oplysninger vedr. indrejsebestemmelserne, der går ud over disse anvisninger, får du kun direkte på ambassaden eller hos et generalkonsulat i dit destinationsland http://um.dk/da/rejse-og-ophold/.
Andre landes statsborgere anbefales at kontakte deres ambassader vedrørende gældende indrejsebestemmelser.
TSS er ikke ansvarlig, hvis du forsømmer dette. Vær venligst opmærksom på, at indrejsen er afhængig af immigrationsmyndighedernes godkendelse.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Israels rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Nydelsespakke: Pakken indeholder komfortabel halvpension, dvs. 6× stort buffet om aftenen med internationale specialiteter og 1× aftensnack på ankomstdagen: kun 1190,– DKK* pr. person.
Oplevelsespakke: Pakken indeholder heldagsudflugten “Det Døde Hav & Masada (verdensarv)“ samt “Bådtur på Genesaret Sø“: kun 1090,– DKK* pr. person.
* Ved booking på destinationen kan pakkepriserne variere.

Valuta/banker/kreditkort:

Valutaenheden er den israelske Ny Shekel (ILS). 1 Shekel = 100 Agorot. Kurs (august 2022): 1 DKK = 0,44 ILS; 1 ILS = 2,25 DKK.
Det anbefales først at veksle penge på stedet. Det kan du gøre på hoteller, posthuse, i vekselkontorer og banker. Bankernes åbningstider er som regel: Søndag – fredag 08:30 – 12:00, søndag, tirsdag og torsdag desuden kl. 16:00 – 18:00.
Der kan hæves penge med et kreditkort i de fleste pengeautomater. Der lægges evt. gebyrer på. De fleste større forretninger, hoteller og restauranter tager kreditkort som betalingsmiddel. Her kan der evt. også komme gebyrer oveni.

Toldbestemmelser:

Ind- eller udførsel af pengemidler (kontanter, checks, rejsechecks) til en samlet værdi af 80.000 ILS skal anmeldes. Den relevante ”toldformular nr. 84” kan rekvireres via telefon +972 2 658 7777.
Du finder yderligere oplysninger vedrørende indførsel af varer hos indrejselandets ambassade. Det er kun der, du får retsgyldig information.
BEMÆRK: Hvis du har købt varer i et land uden for EU og mellemlander med fly i et EU-land på vej hjem, gælder reglerne for varer købt i landet uden for EU. Hvis en af dine varer har en værdi på mere end 3250 DKK (eller 2250 DKK), skal du betale told og afgifter af hele varens værdi. I toldenbliver du bedt om at vise kvitteringer for dine køb. Husk derfor at gemme kvitteringerne, så du kan dokumentere, hvad du har købt og betalt. Nærmere oplysninger vedr. toldregler for indførsel af varer til Danmark, se: www.skat.dk.

Sikkerhedshenvisninger:

Indtil videre tyder intet på, at udenlandske besøgende er mål for voldshandlinger. Der opfordres dog til at udvise ekstra forsigtighed, især i Jerusalem og på Vestbredden. Rejsende bør undgå menneskemængder og sørge for stedkendt ledsagelse ved besøg i Jerusalems gamle bydel eller andre udsatte steder. Det frarådes at besøge det gamle Jerusalem efter mørkets frembrud. Vestbredden har været besat med militær siden 1967 og er inddelt i forskellige forvaltningsområder. Der findes utallige checkpoints og afspærrede veje, især på den ene side mellem Israel og Jerusalem, og på den anden side Vestbredden, men også indenfor Vestbredden. For Vestbredden gælder det, at grænseovergange til Israel kan lukkes uden varsel. På trods af intervention fra ambassaden i Tel Aviv eller repræsentationsbureauet Ramallah er det i sådanne tilfælde umuligt at passere disse overgange i retning af Israel.
Der kan opstå spontane protester, især ved checkpoints, men også i de større byer på Vestbredden. I sådanne tilfælde anbefales det at udvise ekstra forsigtighed.
Det anbefales alle danskere, der opholder sig i Israel i kortere eller længere tid, at downloade den gratis app ”UM Rejseklar”, samt registrere sig online på danskerlisten (http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/um-rejseklar-app/). Den ansvarlige myndighed for ophold i Israel er ambassaden i Tel Aviv, og for udlandsophold i de palæstinensiske områder er repræsentationsbureauet Ramallah til rådighed. Man bør lade sig registrere hos den ansvarlige myndighed i det lokalområde, hvor man opholder sig mest. Sikkerhedssituationen kan hurtigt ændre sig. Det anbefales at holde sig orienteret om den aktuelle udvikling før og under rejsen.

Strafferetlige bestemmelser:

Homoseksuelle handlinger mellem mænd er strafbare i de palæstinensiske områder. Der har dog hidtil ikke været kendskab til tilfælde, hvor udlændinge er blevet straffet for homoseksuelle handlinger. Den sociale diskriminering er dog værre end den retmæssige: Homoseksualitet er stadig et socialt og religiøst tabu på Vestbredden og i Gaza.

Medicinske oplysninger:

Vaccinationer: Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/). Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet.
Diarré: De fleste diarrésygdomme forebygges ved almindelig fødevare- og drikkevandshygiejne. Enkelte grundregler: Drik udelukkende vand fra en sikker kilde, f.eks. flaskevand med kulsyre, aldrig ledningsvand. I nødstilfælde kan filtreret, desinficeret og kogt vand bruges. Brug også så vidt muligt drikkevand til opvask og tandbørstning undervejs. Ved fødevarer gælder: Kog eller skræl dem selv. Hold ubetinget fluer væk fra dine madvarer. Vask hænder med sæbe så ofte som muligt, altid efter toiletbesøg og inden tilberedning af mad og spisning. Desinficer hænderne, hvor det er passende, og anvend engangslommetørklæder.
Infektionssygdomme: Der forekommer enkelte infektionssygdomme, der er overført af myg eller flåter, men de er dog sjældne (f.eks. sort feber, vestnilfeber, sandfluefeber). Sørg for insektbeskyttelse (f.eks. afskrækningsmidler, moskitonet, langærmet beklædning).

Medicinsk behandling:

Sundhedsplejeniveauet i Israel er godt eller meget godt, og behandling i forbindelse med ulykkestilfælde håndteres udelukkende af det fremragende statslige sundhedssystem. I de palæstinensiske områder er sundhedsplejen tydeligt indskrænket. Ambulancer må ikke krydse grænsen til Israel.
Hverken det gule sundhedskort (den offentlige rejsesygesikring) eller det blå sundhedskort (EU-sygesikringskortet) dækker sygdom eller ulykke i Israel. Det anbefales derfor, at man som rejsende i Israel tegner en privat rejseforsikring, der dækker hjemtransport i tilfælde af ulykke eller sygdom i den tid, man opholder sig i landet. Alle danskere, rejser til eller opholder sig i Israel, opfordres til at tegne en privat rejsesygeforsikring.
Især hvis du har allerede eksisterende sygdom, skal du søge råd fra en læge med specialfaglig viden inden for tropemedicin, inden du rejser.
Kunden skal sikre sig, at dennes fysiske og psykiske tilstand er forenelig med den ønske rejse. Denne skal søge oplysninger om den fysiske bevægelighed og psykiske uafhængighed i forbindelse med rejsen.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: august 2022