Dit rejseprogram

På basis af vores erfaringer og mange tips fra begejstrede rejsedeltagere præsenterer vi dig for en af de mest populære studierejser for danskere til Israel med bl.a. 3 verdensarvsteder!

1. dag: Ankomst

Flyrejse til Tel Aviv. Vi bydes hjerteligt velkommen af vores rejseledere. Transport til vores komfortable hotel ved den israelske kyst.

2. dag: Safed, Akko, Haifa & Baha‘is haver (2× UNESCO-verdensarvsted)

Vi begiver os på vej til Safed, en af Israels 4 hellige byer. Vi går gennem de smalle gyder. I Akko hygger vi os med en gåtur i den gamle bydel, som er et spændende UNESCO-verdensarvsted. Vi ser på den gamle korsfarerhavn og den underjordiske hal med den legendariske tempelorden (entrée inkluderet). Turen går videre til havnebyen Haifa til de Baha‘i haver, også kaldet de hængende haver, som med rette er udnævnt til et UNESCO-verdensarvsted. De næste 2 overnatninger i Galilæa.

3. dag: Genesaret Sø, Galilæa, Kapernaum, Tabgha & Saligprisningernes Bjerg

I dag lærer vi livet i en israelsk kibbutz at kende (entrée inkluderet): Et kollektivt samfund, hvor indbyggerne lever og arbejder i fællesskab. Derefter kommer vi til Genesaret Sø, hvor du, hvis du ønsker det, på en bådtur kan nyde den flotte udsigt. På søens nordlige side ligger det tidligere fi skerleje Kapernaum, hvor apostlen Peter boede. Desuden kan vi i Tabgha beundre “Brødunderets Kirke“ med den helt enestående mosaikgulv. Kort efter kommer vi til “Saligprisningernes Bjerg“, hvor Jesus holdt sin uforglemmelige Bjergprædiken. Gennem et fantastisk landskab går vejen tilbage til Galilæa.

4. dag: Nazaret, det antikke Skytopolis, Jeriko, Qumran & Betlehem

I dag besøger vi Nazaret med den berømte Sankt Josefs kirke, Marias hellige brønd og den kendte Bebudelseskirke, hvor ærkeenglen Gabriel viste sig for jomfru Maria. Derefter kører vi gennem den frugtbare Jordandal til Beit She‘an, det antikke Skytopolis. I den arkæologiske nationalpark (entrée inkluderet) ser vi på udgravningerne af det engang så pragtfulde sted. Længere sydpå kommer vi til Jeriko, den ældste stadig beboede by. På en spadseretur gennem den maleriske gamle bydel har vi hele tiden udsigt til bjerget
Quarantana, som også er kendt under navnet ”Fristelsens Bjerg“. Et andet højdepunkt er udgravningerne ved Qumran (entrée inkluderet), som er verdensberømt på grund af fundet af de hidtil ældste kendte bibelske håndskrifter Dødehavsrullerne. I Betlehem (Palæstina) besøger vi Krybbepladsen samt den berømte Fødselskirke. De følgende 4 nætter overnatter vi i det komfortable hotel i Jerusalem.

5. dag: Oliebjerget & den gamle bydel i Jerusalem (UNESCO-verdensarvsted)

Vi kører til Oliebjerget gennem et flot landskab. Udsigten på Jerusalem er fantastisk. Vi besøger den gamle bydel i Jerusalem (UNESCO-verdensarvsted) og får straks øje på Klippehelligdommens gyldne kuppel samt den hellige grædemur. Vi slentrer til Skt. Anna kirken, den ældste bevarede korsfarerkirke. Lige ved kirken ligger Betesda Dam, hvor Jesus helbredte en lam. Vi følger “Via Dolorosa“ med de stationer, som Jesus gik på sin vej til korsfæstelsen, hen til Gravkirken. Derefter går vi ind i det jødiske kvarter med betagende indtryk fra gammel tid. Vi slentrer forbi Cardo Maximus, der var hovedgade i det byzantinske Jerusalem. Derefter fortsætter vi til det verdensberømte Zions Bjerg med Dormition-klostret, Nadversalen og Kong Davids Grav.

6. dag: Jerusalem

I dag er der god tid til at slappe af og gå på opdagelse. Nogle slapper af på hotellet eller går en tur. Andre udforsker på egen hånd omegnens natur- og kulturskatte. Det kan betale sig bl.a. at besøge det ortodokse Mea Shearim-kvarter, det israelske parlament Knesset samt Knesset Menorah, den syvarmede bronzelysestage.

7. dag: Dag til fri disposition – Det Døde Hav & Masada (UNESCO-verdensarvsted)

En enestående valgfri heldagsudflugt vil blive en uforglemmelig oplevelse. På Det Døde Havs vestlige bred besøger vi først det oaselandskab i nationalparken “Ein Gedi“. På et isoleret klippeplateau i nærheden troner UNESCO-verdensarvsted Masada. Med svævebane er det let at komme op til den tidligere så mægtige bjergfæstning. Inden vi forlader stedet har vi mulighed for at tage en dukkert i Det Døde Hav. Det høje saltindhold får kroppen til at flyde højt i vandet, og det gør svømmeturen til en helt enestående oplevelse.

8. dag: Hjemrejse

I dag skal der tages afsked med Det Hellige Land. Transfer til lufthavnen samt hjemrejse til Danmark.

Inklusive spændende udfl ugtsprogram + entréer bl.a. med 3 verdensarvsteder !

Du vil være begejstret for vores komforthoteller !

Billederne er eksempler

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til Tel Aviv med velrenommeret flyselskab6, inkl. transport til og fra hotellet, lufthavns- og sikkerhedsgebyrer
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på udvalgte komforthoteller (national standard):
  – 1 nat ved den israelske kyst
  – 2 overnatninger i Galilæa
  – 4 overnatninger i Jerusalem
  7x stor morgenbuffet
 • Fascinerende rundrejse i vores moderne rejsebus med klimaanlæg til de mest berømte seværdigheder i Israel!
  Glæd dig til spændende udfl ugtsprogram + entréer (iht. programmet) bl.a. med:
  • Safed
  • Akko (verdensarv)
  • Baha‘is haver (verdensarv)
  • Genesaret Sø
  • Galilæa
  • Kapernaum
  • Tabgha
  • Saligprisningernes Bjerg
  • Nazaret
  • Jordandalen
  • Skytopolis
  • Jeriko
  • Qumran
  • Oliebjerget
  • Betlehem
  • Jerusalem (verdensarv)
 • Kvalificeret engelsktalende studierejseleder
 • Lægevagt døgnet rundt

6 f.eks. Turkish Airlines (bedste europæiske fl yselskab 2011-2016 iht. Sky Trax World Airline Award) med omstigning i Istanbul tur/retur til Tel Aviv


Dine yderligere tjenester3

Nydelsespakke:

Pakken indeholder komfortabel halvpension, dvs. 6x stort buffet om aftenen med internationale specialiteter og 1x aftensnack på ankomstdagen: kun 1190,– DKK pr. person.

Oplevelsespakke:

Pakken indeholder heldagsudflugten “Det Døde Hav & Masada (verdensarv)“ samt “Bådtur på Genesaret Sø“: kun 1090,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 2090,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten)

3 Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Landeinformationer Israel

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
JERUSALEM121417212425303028252015
KØBENHAVN2351015202321171251

Statsform:

Siden 14. maj 1948 har Israel været uafhængig. Parlamentarisk demokrati; ingen skriftlig forfatning, men enkelte grundlove. Parlament: Knesset, et-kammerparlament med 120 pladser. Staten Israels præsident bliver valgt ved parlamentsvalg efter forholdstalsvalg hvert fjerde år: Reuven Rivlin tiltrådte 24.07.2014 Hvert syvende år vælger parlamentet præsidenten.

Hovedstad:

Jerusalem

Religion:

74,9% jøder, 17,52% muslimer, 1,9% kristne, 1,63% drusere, 3,98% andre

Sprog:

Hebraisk, arabisk. Handelssprog: Engelsk

Klima:

Tre klimazoner: Kystsletten – fugtige, varme somre, milde og regnfulde vintre (f.eks. Tel Aviv); bjerglandet – varme og tørre somre, kolde vintre (f.eks. Jerusalem); ørkenen – varme og tørre somre, milde vintre (f.eks. Negev)

Lokal tid:

I Israel er der omstilling mellem sommer- og vintertid. Tidsforskellen i forhold til Danmark er således +1 time året rundt.

Elektricitet:

230 V vekselstrøm, 50 Hz. Det er nødvendigt med en adapter.

Telefon:

Landekoden for Israel er 00972 (+972). Hvis man ringer lokalt, bortfalder nullet. Hvis du ringer til Danmark fra Israel, indtaster du 0045 og herefter det 8-cifrede telefonnummer.

Land og folk:

I Israel giver man som regel drikkepenge. Ligesom i USA er drikkepengene i servicefag en del af lønnen. Desuden symboliserer de også en værdsættelse af den service, der ydes. På grupperejser anbefales det at give guiden 15-20 DKK pr. dag og person og buschaufføren ca. 10 DKK pr. dag og person. Naturligvis kan man hver især selv bestemme, om man vil give drikkepenge, og hvor meget man vil give.
Ved kysten omkring Tel Aviv advares der om stærke strømforhold. Rejsende bør altid blive i nærheden af stranden og ikke svømme for langt ud. Det anbefales kun at bade ved strandområder med opsyn samt at være opmærksom på og følge flagning og meddelelser fra livredderen ved disse.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Passet skal være gyldigt 6 måneder udover opholdets varighed. Den rejsende får udleveret et indrejsekort („Border Control Clearance“) ved ankomst til den internationale lufthavn Ben Gurion/Tel Aviv, som skal beholdes indtil afrejsen. Passet stemples ikke længere med et indrejsestempel. Indrejsekortet skal medbringes, når kontrolpunkter passeres for at undgå besværligheder, især på Vestbredden.
Visum: Danske statsborgere har ikke brug for turistvisum for at rejse ind i Israel (https://mfa.gov.il/MFA/ConsularServices/Pages/ConsularServices.aspx). Danske statsborgere, der tidligere er blevet udvist af Israel, har opholdt sig illegalt i Israel, eller som er blevet nægtet indrejse i Israel, skal kontakte det israelske konsulat eller det israelske indenrigsministerium for at få sagen undersøgt og få udstedt et visum.
Hvis du er af israelsk eller palæstinensisk oprindelse og gerne vil rejse til Israel, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de israelske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Kontakt i så fald direkte ambassaden i rejselandet. At komme ind i Israel er desuden ofte forbundet med øget sikkerhedstjek for danske statsborgere, som kommer fra lande, som Israel ikke har diplomatisk forbindelse med, eller som har stempler i passet fra de lande. (undtagen: Jordan og Egypten). Dette gælder også for danske statsborgere med kun formodet arabisk eller iransk oprindelse. Der må også påregnes et sikkerhedstjek, hvis du har stempler/viseringer fra Malaysia, Indonesien eller Sudan. I så fald anbefales det at rette en forespørgsel til den israelske ambassade i København.
Indrejse i de palæstinensiske områder (Vestbredden) fra Israel: Grundlæggende kan danske statsborgere rejse fra Israel til Vestbredden indenfor grænseovergangenes åbningstider. Overgangene mellem Israel og Vestbredden til de palæstinensiske områder, såvel som mellem Jordan og Vestbredden, kontrolleres af israelske myndigheder og kan lukkes uden forudgående varsel. Ved udrejse fra Israel via lufthavnen Ben Gurion foretages der tidskrævende sikkerhedstjek af bagage, samt afhøringer af rejsende. Det anbefales at ankomme til lufthavnen i god tid. Når elektriske apparater, især bærbare computere, tilbageholdes af de israelske sikkerhedsmyndigheder med henblik på undersøgelser, eftersendes de som regel efter en til tre dage til den rejsendes opholdssted. Bindende oplysninger og/eller oplysninger vedr. indrejsebestemmelserne, der går ud over disse anvisninger, får du kun direkte på ambassaden eller hos et generalkonsulat i dit destinationsland http://um.dk/da/rejse-og-ophold/.
Andre landes statsborgere anbefales at kontakte deres ambassader vedrørende gældende indrejsebestemmelser. Du er selv ansvarlig for at ansøge om et eventuelt påkrævet visum samt at medføre det. RSD er ikke ansvarlig, hvis du forsømmer dette. Vær venligst opmærksom på, at indrejsen er afhængig af immigrationsmyndighedernes godkendelse.
TSS Travel Service Scandinavia AS kan ikke holdes ansvarlig for fuldstændigheden og aktualiteten af webstedets indhold.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Indien rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:

Nydelsespakke: Pakken indeholder komfortabel halvpension, dvs. 6x stort buffet om aftenen med internationale specialiteter og 1x aftensnack på ankomstdagen: kun 1090,– DKK pr. person.
Oplevelsespakke: Pakken indeholder heldagsudflugten “Det Døde Hav & Masada (verdensarv)“ samt “Bådtur på Genesaret Sø“: kun 990,– DKK pr. person.

Valuta/Banker/Kreditkort:

Valutaenheden er den israelske Ny Shekel (ILS).
1 Shekel = 100 Agorot. Kurs (april 2019): 1 DKK = 0,54 ILS; 1 ILS = 1,84 DKK.
Det anbefales først at veksle penge på stedet. Det kan du gøre på hoteller, posthuse, i vekselkontorer og banker. Bankernes åbningstider er som regel: Søn – fre 08:30 – 12:00, søndag, tirsdag og torsdag desuden kl. 16:00 – 18:00. Der kan hæves penge med et kreditkort i de fleste pengeautomater. Der lægges evt. gebyrer på. De fleste større forretninger, hoteller og restauranter tager kreditkort som betalingsmiddel. Her kan der evt. også komme gebyrer oveni.

Toldbestemmelser:

Ind- eller udførsel af pengemidler (kontanter, checks, rejsechecks) til en samlet værdi af 80.000 NIS skal anmeldes. Den relevante ”toldformular nr. 84” kan rekvireres via telefon +972 2 658 7777. Du finder yderligere oplysninger vedrørende indførsel af varer hos indrejselandets ambassade. Det er kun der, du får retsgyldig information.
Du finder danske toldbestemmelser på Skats hjemmeside: http://www.skat.dk.

Sikkerhedshenvisninger:

Indtil videre tyder intet på, at udenlandske besøgende er mål for voldshandlinger. Der opfordres dog til at udvise ekstra forsigtighed, især i Jerusalem og på Vestbredden. Rejsende bør undgå menneskemængder og sørge for stedkendt ledsagelse ved besøg i Jerusalems gamle bydel eller andre udsatte steder. Det frarådes at besøge det gamle Jerusalem efter mørkets frembrud. Vestbredden har været besat med militær siden 1967 og er inddelt i forskellige forvaltningsområder. Der findes utallige checkpoints og afspærrede veje, især på den ene side mellem Israel og Jerusalem, og på den anden side Vestbredden, men også indenfor Vestbredden.
For Vestbredden gælder det, at grænseovergange til Israel kan lukkes uden varsel. På trods af intervention fra ambassaden i Tel Aviv eller repræsentationsbureauet Ramallah er det i sådanne tilfælde umuligt at passere disse overgange i retning af Israel. Der kan opstå spontane protester, især ved checkpoints, men også i de større byer på Vestbredden. I sådanne tilfælde anbefales det at udvise ekstra forsigtighed. Det anbefales alle danskere, der opholder sig i Israel i kortere eller længere tid, at downloade den gratis app ”UM Rejseklar”, samt registrere sig online på danskerlisten (http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/um-rejseklar-app/). Den ansvarlige myndighed for ophold i Israel er ambassaden i Tel Aviv, og for udlandsophold i de palæstinensiske områder er repræsentationsbureauet Ramallah til rådighed. Man bør lade sig registrere hos den ansvarlige myndighed i det lokalområde, hvor man opholder sig mest. Sikkerhedssituationen kan hurtigt ændre sig. Det anbefales at holde sig orienteret om den aktuelle udvikling før og under rejsen.

Strafferetlige bestemmelser:

Homoseksuelle handlinger mellem mænd er strafbare i de palæstinensiske områder. Der har dog hidtil ikke været kendskab til tilfælde, hvor udlændinge er blevet straffet for homoseksuelle handlinger. Den sociale diskriminering er dog værre end den retmæssige: Homoseksualitet er stadig et socialt og religiøst tabu på Vestbredden og i Gaza.

Medicinske oplysninger:

Vaccinationer: Det anbefales stærkt at blive vaccineret mod polio (børnelammelse). Se her, hvilke vaccinationer og evt. forebyggelse mod malaria der anbefales ved rejser til Israel: https://rejse.ssi.dk/
Herunder hører vaccinationer mod stivkrampe, difteri og hepatitis A og B, tyfus og malaria, afhængigt af opholdets varighed.
Diarré: De fleste diarrésygdomme forebygges ved almindelig fødevare- og drikkevandshygiejne. Enkelte grundregler: Drik udelukkende vand fra en sikker kilde, f.eks. flaskevand med kulsyre, aldrig ledningsvand. I nødstilfælde kan filtreret, desinficeret og kogt vand bruges. Brug også så vidt muligt drikkevand til opvask og tandbørstning undervejs. Ved fødevarer gælder: Kog eller skræl dem selv. Hold ubetinget fluer væk fra dine madvarer. Vask hænder med sæbe så ofte som muligt, altid efter toiletbesøg og inden tilberedning af mad og spisning. Desinficer hænderne, hvor det er passende, og anvend engangslommetørklæder.
Infektionssygdomme: Der forekommer enkelte infektionssygdomme, der er overført af myg eller flåter, men de er dog sjældne (f.eks. sort feber, vestnilfeber, sandfluefeber). Sørg for insektbeskyttelse (f.eks. afskrækningsmidler, moskitonet, langærmet beklædning).

Medicinsk behandling:

Sundhedsplejeniveauet i Israel er godt eller meget godt, og behandling i forbindelse med ulykkestilfælde håndteres udelukkende af det fremragende statslige sundhedssystem. I de palæstinensiske områder er sundhedsplejen tydeligt indskrænket. Ambulancer må ikke krydse grænsen til Israel. Det anbefales at have en udlandsrejsesygeforsikring med mulighed for tilbagerejse i nødstilfælde. Det anbefales at søge trope-/rejsemedicinsk rådgivning, især i forbindelse med tidligere sygdomme. Hverken det gule sundhedskort (den offentlige rejsesygesikring) eller det blå sundhedskort (EU-sygesikringskortet) dækker sygdom eller ulykke i Israel. Det anbefales derfor, at man som rejsende i Israel tegner en privat rejseforsikring, der dækker hjemtransport i tilfælde af ulykke eller sygdom i den tid, man opholder sig i landet. Alle danskere, rejser til eller opholder sig i Israel, opfordres til at tegne en privat rejsesygeforsikring. Kunden skal sikre sig, at dennes fysiske og psykiske tilstand er forenelig med den ønske rejse. Denne skal søge oplysninger om den fysiske bevægelighed og psykiske uafhængighed i forbindelse med rejsen.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: juli 2020

Forstørrelse: