Dit rejseprogram

På denne eksklusive studierejse til Venedig, Milano og Firenze kan du glæde dig til en kombination af kultur og italiensk livsglæde. I Venedig, også kaldet “Dogernes svømmende by“, kan du bl.a. se Rialtobroen og den verdensberømte lagune (UNESCO-verdensarvsted). Gå på opdagelse i renæssancens hovedstad Firenze, og nyd en tur langs Versilias berømte kyst på vej mod modebyen Milano. Som afslutning kan du på en gåtur ved Comosøen og en bådtur til Bellagio nyde den flotte natur.

1. dag: Ankomst

Velkommen i Milano, Europas berømte modeby. Vi bydes hjertelig velkommen i lufthavnen af vores kompetente rejseledere. I den moderne rejsebus kører vi gennem flotte landskaber til vores 4-stjernede hotel i Lido di Jesolo i nærheden af Venedig. Ved en fælles velkomstdrik planlægger vi de kommende dage og bliver på hotellet de første 2 dage.

2. dag: Venedig (UNESCO-verdensarvsted)

I dag kører vi til Punta Sabbioni. Her sejler en privat båd os til Venedig. Fortryllende flot, mellem himmel og vand, byder “Dogernes svømmende by“ gæster fra hele verden velkommen. Venedig begejstrer os med sine seværdigheder som Markuspladsen, Rialtobroen eller den verdensberømte lagune (UNESCO-verdensarvsted). Deltag i vores valgfri guidede byrundtur, og benyt dig af lejligheden til at få mere at vide om byens vartegn og deres historiske baggrund. Retur med privat båden til Punta Sabbioni.

3. dag: Padua

Efter morgenmaden kører vi mod Padua, byen med de antikke rødder. I den gamle bydel med sine pladser, pergolaer og paladser er der talrige arkitektoniske perler af næsten ubeskrivelig skønhed. Vores rundtur starter ved Europas tredjestørste plads, Prato della Valle. Herfra er der ikke langt til Antonius den Helliges imponerende basilika, der er en del af Vatikanet. På pladsen foran portalen kan vi beundre den store statue af Gattamelata af Donatello. Vi går langs med de kendte pladser Piazza della Erbe, Piazza dei Frutti og Piazza dei Signori og kommer til det berømte universitet og Caffè Pedrocchi. Caféen blev i sin tid besøgt af bl.a. Giocchino Rossini og Thomas Mann. Derefter kører vi gennem Po-deltaet (UNESCO-verdensarvsted), som er en af Europas mest frugtbare regioner. Vi kører videre til Firenze over Appinninerne. Overnatning i nærheden af Firenze.

4. dag: Firenze (UNESCO-verdensarvsted) & Toscana

I dag går turen til det flotte Firenze, renæssancens hovedstad. Nogle af de mest kendte bygningsværker og seværdigheder, der har gjort byen i midten af Toscana berømt, er bl.a. dåbskapellet, domkirken Santa Maria del Fiore, Palazzo Vecchio og kirken Orsanmichele. Vi anbefaler vores fascinerende valgfri guidede byrundtur, hvor du får mere at vide om byens vigtigste seværdigheder. Det kan desuden betale sig at besøge Galleria degli Uffizi, et af verdens mest berømte kunstmuseer.

5. dag: Pisa (UNESCO-verdensarvsted) & Lucca

I dag har du mulighed for at komme med på en spændende valgfri heldagsudflugt til Pisa og Lucca. I Pisa fi nder du kulturskatte som det enestående skæve tårn (UNESCO-verdensarvsted) og Piazza dei Miracoli med domkirken, dåbskapellet og den store kirkegård. I Lucca er der bl.a. Piazza Napoleone, Piazza San Michele og Guinigi-tårnet.

6. dag: Versilias kyst, Lunigiana & Milano

Vi kører mod Milano, bl.a. langs Versilias kyststrækning, der er Italiens flotteste og kendt for sine lange sandstrande og små landsbyer. Derefter går turen videre gennem regionen Lunigiana med sit malerisk landskab med tætte skove, der er særdeles kendt for sine svampe og marmorstenbrud. Vi passerer Parma og kører videre til Milano. I Lombardiets hovedstad er der talrige imponerende kunstskatte. Bl.a. den store domkirke i gotisk stil, der er udsmykket med tusindvis af marmorstatuer og spidser samt en gylden madonnafigur. Lige i nærheden af domkirken er det berømte teater La Scala. En anden seværdighed er den kendte borg Castello Sforzesco, et prægtigt slots- og bygningsanlæg fra renæssancetiden. Benyt dig af lejligheden til at se alle disse seværdigheder på vores valgfri guidede byrundtur. Overnatning i nærheden af Milano.

7. dag: Como, Comosøen & bådtur til Bellagio

I dag kører vi til Comosøen, en af Italiens flotteste søer. Vi starter med en gåtur gennem Comos gamle bydel. Her kommer vi forbi den romantiske Basilika San Fedele, videre til domkirkepladsen, rådhuset og Comos gotiske domkirke. Turen slutter ved Comosøens havn efter at vi har passeret Piazza Cavour. Derefter fortsætter vi til Tremezzo. Derfra starter vores bådtur til Bellagio, og vi kan nyde det betagende landskab rundt om søen. På en hyggelig gåtur får vi et indtryk af det maleriske Bellagio. Retur med båden fra Bellagio, og videre til Milano.

8. dag: Hjemrejse

En uforglemmelige studierejse er ved at være slut. Vi har fået mange fælles oplevelser, og der er opstået nye venskaber. Sammen kører vi til lufthavnen i Milano og starter vores hjemrejse til Danmark.

Bemærk: Vær opmærksom på, at rejsen af organisatoriske grunde evt. vil blive gennemført i omvendt rækkefølge.


Du bliver begejstret, når du ser vores 4-stjernede hoteller !

Billederne er eksempler


Inkl. superspændende udflugter !

Inkluderet i prisen

 • Ud- og hjemrejse med anerkendt flyselskab6 til Milano
  inklusive hoteltransferer
 • 7 overnatninger på udvalgte 4-stjernede hoteller (national standard)
  7x stor morgenbuffet
 • Fascinerende studierejse i vores moderne rejsebus med klimaanlæg
  Glæd dig til spektakulære udfl ugter med højdepunkter som:
  • Milano
  • Venedig (verdensarv)
  • Padua
  • Firenze (verdensarv)
  • Toscana
  • Versilias kyst og Lunigiana
  • Como
  • Bådtur på Comosøen
  • Bellagio
 • Veluddannede engelsktalende rejseledere (alt efter disponibiliteten)
 • Lægevagt døgnet rundt


Dine yderligere tjenester3

Oplevelsespakke:

Pakken indeholder guidede byrundture i Venedig, Firenze og Milano samt heldagsudflugten “Pisa og Lucca“ (dag 5): kun 1000,– DKK pr. person.

Nydelsespakke:

Pakken indeholder daglig aftensmad i form af en menu med internationale retter: kun 1200,- DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 1500,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten).

3 Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Landeinformationer Italien

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
MILANO111216182228303027221714
KØBENHAVN2351015202321171251

Beliggenhed:

I Sydeuropa på den Appeninske Halvø. Nabolande: Frankrig, Schweiz, Østrig, Slovenien, San Marino, Vatikanstaten.

Areal:

301.277 kvadratkilometer.

Statsform:

Republik, parlamentarisk demokrati med tokammersystem. Præsident Sergio Mattarella blev udnævnt til statsoverhoved i februar 2015. Giuseppe Conte har været ministerpræsident siden juni 2018.

Hovedstad:

Rom har 2,7 mio. indbyggere og har været Italiens hovedstad siden 1871.

Religion:

Overvejende romersk-katolsk, desuden ca. 1,3 mio. muslimer, godt 550.000 protestanter, 230.000 Jehovas Vidner, 200.000 buddhister, 110.000 hinduer og 40.000 jøder.

Sprog:

Landets sprog er italiensk. Officielt anerkendte mindretalssprog er desuden friulisk, ladinsk, tysk, slovenisk, occitansk, fransk, frankoprovencalsk, albansk, græsk, sardisk, katalansk og kroatisk.

Klima:

Det italienske klima varierer meget fra nord til syd. Den nordlige del har et strengt klima med meget kolde vintre og meget varme somre med stor luftfugtighed. Den midterste del har et moderat klima, mens man i den sydlige del og på øerne altid har milde vintre og meget varme og hede somre.

Lokal tid:

Italien ligger som det meste af Europa i den mellemeuropæiske tidszone, dvs. Greenwich-tid +1 (GTM+1) med sommertid.

Elektricitet:

I italien leveres strømmen med en spænding på 230 V og en frekvens på 50 Hertz i form af vekselstrøm. Stikkontakterne svarer til de europæiske retningslinjer.

Telefon:

Hvis man ringer til Italien fra udlandet skal man starte med den internationale landekode 0039 (+39) efterfulgt af det pågældende telefonnummer. Hvis man ringer til Danmark fra Italien er landekoden 0045 (+45).

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Der er ingen visumkrav for danske statsborgere, der rejser ind i Italien, hvis opholdet varer under 90 dage. Pas eller ID-kort skal som minimum være gyldigt under hele rejsen. Borgere fra andre lande bedes indhente oplysninger om de for dem gældende pas- og visaregler på deres lands
konsulat eller på den italienske ambassade.
TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer.
Bemærk: Italien er med i den europæiske aftale af den 13.12.1957 om regulering af persontrafikken mellem Europarådets medlemsstater. Rejsedokumenter – med undtagelse af det foreløbige identitetsbevis – må højst være udløbet for et år siden.
De krav, som de enkelte flyselskaber stiller til de dokumenter, som passagererne skal være i besiddelse af, kan godt afvige fra den officielle lovgivning. Derfor anbefales det, at du kun rejser med gyldige rejsedokumenter. Børn skal ifølge lov af 26.06.2012 have deres eget pas. Det er ikke nok at de står opført i forældrenes. Disse indrejsebestemmelser gælder som udgangspunkt for alle borgere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Italiens rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning. En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges.
Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud:
Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Oplevelsespakke: Pakken indeholder guidede byrundture i Venedig, Firenze og Milano samt heldagsudflugten “Pisa og Lucca“ (dag 5): kun 1000,– DKK pr. person.
Nydelsespakke: Pakken indeholder daglig aftensmad i form af en menu med internationale retter: kun 1200,- DKK pr. person.

Valuta/banker/kreditkort:

Vekselkurs (april 2019): 1 DKK = 0,13 EURO, 1 EURO = 7,46 DKK
Euroen har været det officielle betalingsmiddel i Italien siden 2001. Indkøb kan betales kontant og med de mest almindelige kreditkort. Ved indgangen til forretningerne vil der normalt stå, hvilke kreditkort der kan betales med. Hvis der betales med kreditkort bliver kunden normalt bedt om at fremvise ID-kort. I bankerne kan man indløse rejsechecks (dollar eller euro) og desuden kan der hæves penge i automaterne. Dette kan dog være forbundet med ret høje gebyrer. Fra et beløb på 1.000 € (ca. 7.460 DKK; kurs januar 2019) kan der ikke betales med kontanter, dvs. alle beløb over 1.000 € skal betales med kreditkort eller via bankoverførsel.

Toldbestemmelser:

Ved ind- og udrejsen til og fra Italien skal alle pengebeløb, der overstiger 10.000 € (ca. 74.454 DKK; kurs januar 2019), deklareres i tolden. Inden for EU kan privatpersoner købe og medtage varer i ubegrænset mængde, hvis disse er beregnet til personlig brug og ikke til videresalg. De danske toldbestemmelser kan læses på toldmyndighedens hjemmeside http://www.douane.gov.ma/ eller du kan rette telefonisk henvendelse til toldvæsenet.

Sikkerhedshenvisninger:

Kriminalitet: Især i turistområderne skal man være på vagt over for lommetyve og småkriminelle. Her har man set særlige former for bondefangerkneb, hvor turisternes opmærksomhed bliver afledt f.eks. ved at nogen støder ind i dem, hvorefter de får frarøvet deres ejendele. På ferien anbefales det altid kun at tage det allernødvendigste med, når man er ude at gå en tur. Større kontantbeløb eller originale dokumenter som pas o.lign. bør opbevares i pengeboksen på hotelværelset. Hvis du tager kreditkort med, så skal disse helst være beskyttet af en PIN-kode. Tag kopier af de vigtigste dokumenter med på rejsen. En anden mulighed er at gemme dokumentfilerne på en privat e-mail-konto, som du har adgang til uanset hvor du befinder dig henne i verden. Pas på med ikke at bære tasker og fotoapparater på den arm, der vender ud mod gaden, da det vil gøre det nemmere for tyve på knallerter eller motorcykler at rive dem fra dig.

Medicinske oplysninger:

Vaccine: Tjek alle standard vaccinationer både for børn og voksne inden rejsen og få dem evt. fornyet.
Medicinsk behandling: Alle personer, der er offentligt sygeforsikret i Danmark, har i akutte sygdomstilfælde krav på at blive behandlet hos en læge, tandlæge eller på et offentligt registreret behandlingssted, der skal være godkendt af den danske sygeforsikring. Det blå EU-sygesikringskort (European Health Insurance Card – EHIC) skal medbringes.
Desuden anbefales det at tegne en ekstra rejsesygeforsikring, der dækker de risici, som andre sygesikringskort ikke dækker (f.eks. eventuel hjemtransport til Danmark i tilfælde af sygdom samt behandling hos privatlæge eller på privatklinikker). Kunden skal sikre sig, at han/hun både fysisk og psykisk kan klare rejsen og herudover indhente alle nødvendige informationer om hvad rejsen evt. indebærer af udfordringer.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: april 2019

Forstørrelse: