Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

15 dages 5-stjernet studierejse Kappadokien

Konya – Kappadokien – Göreme – Munkedalen – Underjordiske byer – Historisk silkevej

Dit rejseprogram

På basis af vores erfaringer og mange tips fra begejstrede rejsedeltagere præsenterer vi dig for en af danskernes mest populære studierejser!

1. dag: Komfortabel flyrejse & transport til hotellet

2. dag: Konya & De dansende dervishers kloster

De dansende dervishers kloster, Konya

Turen går over de imponerende Taurusbjerge og det 1825 m høje Alacabel-pas til Konya. Det tidligere Ikonium var en af de største kristne menigheder på apostlen Paulus‘ og den hellige Barnabas‘ tid. Den forhenværende seldsjukkiske hovedstad tiltrækker mange mennesker fra hele verden på grund af dens kristne og islamiske betydning. Vi ser de dansende dervishers kloster (entré inkluderet), hvis dans er optaget på UNESCOs verdenskulturarv. De næste tre nætter tilbringer vi på vores hotel i stjerneklasse i Kappadokien.

3. dag: Göreme (UNESCO-verdensarv) & Çavuşin

Göreme (verdensarv)

Vulkanudbrud samt vind og vejr har gennem årtusinder skabt et fantastisk landskab med bizarre tufstensformationer. Allerede for 2000 år siden begyndte regionens befolkning at bygge deres huleboliger, grottekirker og underjordiske byer i de bløde sten. Friluftsmuseet i Göreme (entré inkluderet) er et UNESCO-verdensarv i Kappadokien og er med sine talrige klostre, hulekirker og vægmalerier højdepunktet på enhver rejse til Kappadokien. Vi slutter vores tur i den idylliske by Çavuşin, hvor vi er inviteret til at smage på den typiske tyrkiske te.

4. dag: Munkedalen (UNESCO-verdensarv), Sinasos & Kærlighedsdalen

Munkedalen (verdensarv)

Omgivet af vinmarker og abrikostræer kommer vi i Munkenes dal (entré inkluderet) til en eventyragtig verden. Sammen med Göreme er denne dal et UNESCO-verdensarvssted. Enestående klippeformationer med skiftende farvepragt giver løfte om uforglemmelige øjeblikke. Vi kører videre til den skjulte landsby Sinasos med dens gamle, græske palæer. I et traditionelt tæppeknytteri oplever vi det fascinerende, århundreder gamle kunsthåndværk. Det er betagende at se de håndvævede tæppers mangfoldighed, design og farvepragt. Vi runder dagen af med at gøre holdt for at tage billeder i Duernes dal og en romantisk spadseretur gennem Kærlighedsdalen.

5. dag: Underjordiske byer, historisk silkevej & middelalderlig karavanestation

Underjordiske by

Mere end 100 underjordiske, kappadokiske byer udgravet i bjergene udgør det nok mest mystiske kapitel i området. I en af disse labyrintagtige byer udforsker vi det underjordiske livs hemmeligheder (entré inkluderet). Derefter kører vi forbi imponerende landskaber og ensomme landsbyer. Langs den historiske silkevej ligger talrige, middelalderlige karavanestationer side om side. I et af herbergerne får vi kendskab til disse almennyttige bygningsværkers sociale aspekter (entré inkluderet). Vi kører videre til vores hotel med stjernekomfort i Antalya.

6. dag: Antalya, den historiske, gamle bydel & Karpuzkaldiran vandfald

Karpuzkaldiran vandfald

I dag skal vi opleve Antalya, hovedstaden i middelhavsområdet. Efter en udførlig byrundtur langs Palmegaden besigtiger vi Antalyas gamle bydel. De labyrintagtige stræder og gyder omkranset af bougainvillea og den gamle bydels velplejede palæer skaber en uovertruffen aura over hverdagen ved middelhavet. Vores rejselands store håndværkstradition fører os derefter til en smykke- og en læderbutik. Ud over oplysninger om den manuelle fremstilling får du også lejlighed til at købe en personlig feriesouvenir. Derefter oplever vi det imponerende vandfald Karpuzkadiran, der styrter larmende ud i det åbne hav.

7. dag: Antalya – Middelhavets kulturelle perle

Antalyas gamle bydel

I dag slutter din 5-stjernede studierejse. Du kan nyde hotellets bekvemmeligheder, snuppe en pause i poolen eller besøge det traditionelle dampbads afslappende verden. Du har også mulighed for at opdage flere natur- og kulturskatte i omgivelserne på egen hånd. Det kan f.eks. betale sig at tage en bådtur på floden Manavgat.

8. – 15. dag: Ekstra ferie på det eksklusive 5-stjernet luksushotel

5-stjernet luksushotel

De følgende 8 dage kan du slappe af ved den tyrkiske riviera på dit 5-stjernede luksushotel! De komfortable værelser har luksuriøst og moderne udstyr. Slap af i hotellets flotte wellnessområde med sauna. Nyd den udendørs eller den indendørs pool, eller gå en tur langs stranden. Den 15. dag er der transport til lufthavnen og hjemrejse.

Kappadokien (verdensarv)

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til Antalya med velrenommeret flyselskab⁵
  inkl. transport lufthavn – hotel – lufthavn
 • 7 dages 5-stjernet studierejse til Kappadokien
  – 7 overnatninger i dobbeltværelse på udvalgte 4- og 5-stjernede hoteller (national standard)
  – 7× stor morgenbuffet
  – Rundrejse i vores moderne rejsebus med klimaanlæg med kvalificeret dansk- eller engelsktalende studierejseledere (alt efter tilgængelighed)
  – Spændende udflugtsprogram + entréer (iht. programmet) bl.a. med følgende højdepunkter:
  • Kappadokien (UNESCO-verdensarv)
  • Göreme (UNESCO-verdensarv)
  • Munkedalen (UNESCO-verdensarv)
  • Underjordiske byer
  • Konya
  • Kærlighedsdalen
  • Historisk silkevej
  • Sinasos
  • Antalya
  • Karpuzkaldiran vandfald
 • 8 dages afslapning på 5-stjernet luksushotel
  – 7 overnatninger i dobbeltværelse på det eksklusive 5-stjernet luksushotel (national standard) ved den tyrkiske riviera
  – Kvalificeret engelsktalende rejseledere
  – flot udendørs pool, opvarmet indendørs pool, egen strand og super wellnessområde, bl.a. med sauna
 • Lægevagt døgnet rundt


⁵ f.eks. Freebird Airlines (kendt charterflyselskab), SunExpress


Dine yderligere tjenester³

Nydelsespakke:

Nydelsespakke: Pakken indeholder stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag på den 7 dage lange studierejse: kun 1260,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 2000,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten).³ Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Vores 4- og 5-stjernede hoteller på studierejsen !


Ekstra luksus til dig:
8 dages afslapning på det eksklusive 5-stjernet luksushotel !

Billederne er eksempler

Inklusive spændende udflugtsprogram !

Klimatabel for Antalya

janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
ANTALYA151718222732343332272218
KØBENHAVN2351015202321171251

Generel bemærkning:

I det følgende finder du en informationsoversigt. Vær venligst opmærksom på, at indrejsebestemmelserne, den politiske og sundhedsmæssige situation verden over til enhver tid kan ændre sig, derfor anbefaler vi, at du orienterer dig inden din rejse. Inden afrejsen bør du læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger (https://um.dk/rejse-og-ophold/).

Hovedstad:

Ankara

Statsform:

Republik / parlamentarisk republik, statsoverhoved har været præsident RecepTayyip Erdoğan siden 27.08.2014. Efter et officielt brev fra Tyrkiet til De Forenede Nationer blev landets navn officielt ændret til Republikken Türkiye i FN.

Religion:

Islam med en lille kristen og jødisk menighed.

Sprog:

Det officielle sprog er tyrkisk. I byerne og turistområderne tales ofte engelsk, tysk og fransk.

Klima:

Langs den ægæiske kyst og omkring Middelhavet hersker der subtropisk klima hele året med temperaturer på omkring 30 grader om sommeren og 12-15 grader om vinteren.

Elektricitet:

Netspændingen svarer til 220 V, 50 HZ.

Lokal tid:

Tidsforskellen mellem Danmark og Tyrkiet +1 time om sommeren og +2 timer om vinteren.

Telefon:

Landekoden for Tyrkiet er 0090. Hvis man ringer lokalt, bortfalder nullet. Hvis du ringer til Danmark fra Tyrkiet, indtaster du 0045 og herefter det 8-cifrede telefonnummer.

Land og folk:

At forhandle om prisen hører med til den tyrkiske kultur. Hvis du ikke ønsker at købe noget, vil et klart nej som regel blive accepteret af de handlende. I varehuse og supermarkeder forhandles der ikke om prisen, og heller ikke på de markeder, hvor de regionale landmænd sælger deres grøntsager. I Tyrkiet giver man som regel drikkepenge. Ligesom i USA er drikkepengene i servicefag en del af lønnen. Desuden symboliserer de også en værdsættelse af den service, der ydes. Stuepigen på hotellet kan man give 8-15 DKK pr. nat. I en restaurant eller en taxi er det almindeligt at give ca. 10% af det beløb, der skal betales. I forretninger giver man ikke drikkepenge. Ved grupperejser anbefales det at give guiden ca. 15 DKK pr. dag og person og buschauffører 8-15 DKK pr. dag og person. Naturligvis kan man hver især selv bestemme, om man vil give drikkepenge, og hvor meget man vil give.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Danskere, der rejser i Tyrkiet, skal medbringe et pas, der er gyldigt 150 dage (ca. 5 måneder) efter indrejse. Visumfri indrejse i op til 90 dage er muligt. Rejsende uden flere tomme sider i passet nægtes indrejse i Tyrkiet. Det anbefales, at rejsende, som ikke er danske statsborgere, indhenter oplysninger om de for dem gældende visum- og pasregler på den tyrkiske ambassade. TSS er ikke ansvarlig, hvis du forsømmer dette. Vær venligst opmærksom på, at indrejsen er afhængig af immigrationsmyndighedernes godkendelse. TSS Travel Service Scandinavia AS kan ikke holdes ansvarlig for fuldstændigheden og aktualiteten af webstedets indhold.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har sammensat et meget varieret rejseprogram med utallige højdepunkter, så du kan lære landets rige kultur, de spændende landskaber og den gæstfri befolkning at kende.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkeligt gode særvilkår:
Nydelsespakke: Pakken indeholder stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag på den 7 dage lange studierejse: kun 1260,– DKK* pr. person.
Oplevelsespakke: Pakken indeholder 2× frokost samt følgende ekstra ydelser: Manavgat flodtur, show med dansende dervisher, Sultan Han Kerawanserail på Silkevejen og Underjordisk museum: kun 119,-€ (ca. 885,– DKK*) pr. person.(kan bookes på destinationen).
* BEMÆRK! Beløbet betales på stedet i Euro. Beløbet angivet her i DKK er beregnet med valutakursen fra 2023-11-16. På stedet gælder den aktuelle valutakurs.

Valuta/banker/kreditkort:

Den tyrkiske lira (TRY) blev genindført den 01.01.2009. Kurs: (februar 2024) 1 dansk krone (DKK) = 4,52 tyrkiske lira; 1 tyrkisk lira (TRY) = 0,22 danske kroner (DKK).
Veksling af valuta kan ske i bankernes åbningstid. På alle større hoteller kan der ligeledes veksles penge. Bankernes åbningstid: Man-fre kl. 8.30 – 12.30 og kl. 13.30 – 17.30. Der kan hæves penge i pengeautomaterne med internationale kreditkort som f.eks. Visa, Mastercard, American Express, der normalt også accepteres som betalingsmiddel på de store hoteller, i forskellige forretninger og internationale biludlejningsfirmaer.
BEMÆRK: Ved betaling med bank- eller kreditkort kan der være en risiko for svindel, hvor kriminelle i al ubemærkethed kopierer bankkortet og aflæser PIN-koden (skimming) for så at hæve penge med falske kreditkort. Derfor anbefales det, at rejsende holder nøje øje med deres kort og skærmer godt af med hånden, når koden indtastes. Der manes ligeledes til forsigtighed ved brug af bank- og kreditkort med PIN-kode på vekslingskontorer.

Toldregler:

For turister gælder følgende bestemmelser: Der er ingen begrænsning for indførsel af udenlandsk valuta. Udførsel af valuta er tilladt op til et samlet beløb på 5.000 USD eller tilsvarende beløb i tyrkiske lira. Rejsende må ind- og udføre personlige smykkegenstande til en samlet værdi af 15.000 USD. Værdi herudover skal deklareres ved indrejsen. Ved køb af smykker i Tyrkiet kræves købsdokumentation. I øvrigt må følgende varer indføres ved indrejsen til Tyrkiet (gælder pr. person, dog ikke for transitrejsende): Personlige ejendele: Genstande til personlig brug inkl. medicinsk udstyr og medicin samt gaveartikler op til en samlet værdi af 300 euro (ca. 2.250 DKK).
Bemærk: Hvis du har købt varer i et land uden for EU og mellemlander med fly i et EU-land på vej hjem, gælder reglerne for varer købt i landet uden for EU. Hvis en af dine varer har en værdi på mere end 3.250 DKK (eller 2.250 DKK), skal du betale told og afgifter af hele varens værdi. I tolden bliver du bedt om at vise kvitteringer for dine køb. Husk derfor at gemme kvitteringerne, så du kan dokumentere, hvad du har købt og betalt. Nærmere oplysninger vedr. toldregler for indførsel af varer til Danmark, se: www.skat.dk.

Sikkerhedshenvisninger:

Danskere, der opholder sig i Tyrkiet eller vil rejse til landet, anbefales generelt løbende at holde sig orienteret vedrørende sikkerhedssituationen via disse rejse- og sikkerhedshenvisninger samt medierne. Forsamlinger, også på offentlige pladser og foran turistattraktioner, samt ophold i nærheden af regerings- og militærbygninger skal undgås. Som følge af det mislykkede, voldelige kupforsøg kan der forekomme lejlighedsvise, aggressive angreb fra tilhængere af politiske lejre mod angiveligt anderledes tænkende. Det tilrådes på det kraftigste at være opmærksom på sådanne eskaleringer og omgående søge mod et sikkert sted. Danske statsborgere rådes til at føje sig til kriseberedskabslisten, selv ved kortvarige ophold, og holde kontaktoplysningerne ajour, så de hurtigt kan kontaktes i en nødsituation.

Strafferetlige bestemmelser:

Køb, besiddelse og udførsel af tyrkisk kultur- og naturarv er strengt forbudt og belægges med hårde straffe (fængsel op til 10 år), da den betragtes som statseje. Turister, der ikke overholder disse regler, risikerer flere måneders varetægtsfængsling og betaling af store kautionsbeløb (aktuelt ca. 70.000 DKK), også i tilfælde, hvor det drejer sig om antikviteter eller gammelt udseende genstande af tilsyneladende ringe værdi. I enkelte tilfælde er der blevet afsagt fængselsdomme over turister. På den baggrund advares der udtrykkeligt imod at købe f.eks. antikviteter, gamle mønter, fossiler m.v. i Tyrkiet eller selv at indføre disse. Det frarådes på det kraftigste at fremsætte politiske ytringer mod den tyrkiske stat eller at udvise sympati med terrororganisationer. Nærmere informationer på: www.um.dk.

Medicinske oplysninger:

Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/). Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet. En god tommelfingerregel er at give afkald på madvarer, der ikke kan koges eller skrælles! I Tyrkiet finder man apoteker på stort set hvert gadehjørne. De kan kendes på det grønne kors og betegnelsen ”Eczane“. Standarden er høj, og personalet er veduddannet, og særligt i turistområderne vil normalt mindst en af apotekets medarbejdere tale engelsk. Medicin, der er receptpligtig i Danmark, vil normalt også være det i Tyrkiet, men her er man generelt mindre striks med det. Du kan få et udlandssygesikringsbevis, der gælder for Tyrkiet, hjemmefra. Dette anerkendes dog ikke af alle læger i Tyrkiet.
I alle større byer og turistområder findes der sygehuse og mange alment praktiserende læger, i mindre byer vil der som regel være mindre hospitaler man kan opsøge, hvis behovet opstår. Hverken det gule sundhedskort (den offentlige rejsesygesikring) eller det blå sundhedskort (EU-sygesikringskortet) dækker sygdom eller ulykke i Tyrkiet. Det anbefales derfor, at man som rejsende i Tyrkiet tegner en privat rejseforsikring, der dækker behandling og hjemtransport i tilfælde af ulykke eller sygdom i den tid, man opholder sig i landet.
Kunden skal sikre sig, at dennes fysiske og psykiske tilstand er forenelig med den ønskede rejse. Denne skal søge oplysninger om den fysiske bevægelighed og psykiske uafhængighed i forbindelse med rejsen.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: februar 2024