Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

15 dages 4-stjernet rejse til Kroatien & Montenegro

Dubrovnik (verdensarv) – Split (verdensarv) – Trogir (verdensarv) – Kotor (verdensarv)

Dit rejseprogram

Tag med os på en spændende studierejse gennem Kroatien, Montenegro og Bosnien-Hercegovina. Du oplever ikke kun super spændende kyststrækninger ved Adriaterhavet, men også mange kulturelle seværdigheder, blandt andet 4 UNESCO-verdensarvsteder som Split eller Dubrovnik.

1. dag: Ankomst

Flyrejse til Dubrovnik i hjertet af Kroatien. Vores venlige og kompetente dansk- eller engelsktalende rejseleder modtager os i lufthavnen. I vores moderne rejsebus kører vi direkte til vores 4-stjernede hotel i nærheden af Dubrovnik.

2. dag: Dubrovnik (UNESCO-verdensarvsted), Adriaderhavskysten, Ston & Pelješac-broen

I dag oplever vi havnebyen Dubrovnik, Adriaterhavets perle. Vi slentrer gennem de smalle gyder og ser på paladser, kirker og pragtfulde huse, omgivet af en stor fæstningsmur. Den gamle bydel er et UNESCO-verdensarvsted. Vi kører mod nord langs Adriaterhavet, en af verdens flotteste kyster. I byen Ston venter et helt særligt bygningsværk på os: den 5,5 km lange fæstningsmur. Derefter kører vi over den imponerende Pelješac-bro i retning mod Neretva-dalen. I vores moderne 4-stjernede hotel ved den Dalmatiniske Adriaterhavskyst overnatter vi 2 gange.

3. dag: Split, Trogir (2× UNESCO-verdensarvsted) & Omis

I dag besøger vi hele 2 UNESCO-verdensarvsteder. Efter en flot panoramatur kommer vi til Split. En rundtur gennem den historiske by ligner en tidsrejse til antikken. Diokletians palads (entrée inkluderet) er noget helt særligt og et flot eksempel på romersk arkitektur (UNESCO-verdensarvsted). Kun få kilometer derfra ligger Trogirs gamle bydel, som også er et UNESCO-verdensarvsted. På tilbagevejen gør vi ophold i den lille dalmatinske by Omis, et tidligere tilholdssted for pirater.

4. dag: Počitelj & Medjugorje

Næste morgen kører vi til Počitelj, en af Balkans mest interessante landsbyer. På grund af sin historiske betydning og de historiske bygninger er Počitelj allerede blevet indstillet til UNESCO-verdensarvsted. Vi kører videre til Medjugorje, som med årligt 2,5 millioner pilgrimme er et af verdens mest berømte kristne pilgrimssted. Vi besøger dette velkendte hellige sted, hvor Jomfru Maria viste sig for 6 unge. Eftermiddagen står til fri disposition. Det kan bl.a. betale sig at besøge Mostars berømte gangbro Stari Most (UNESCO-verdensarvsted). Vi overnatter på et 4-stjernet hotel i nærheden af Medjugorje.

5. dag: Trebinje & Herceg Novi

Efter morgenmaden kører vi til byen Trebinje. Særligt flot er bl.a. det historiske centrum ”Kastel” og Osman Pascha-moskeen, byens vartegn. Desuden besøger vi et traditionelt tæppeværksted og kan beundre det århundredgamle kunsthåndværk. Om eftermiddagen går turen til et af Montenegros mest populære feriesteder: Herceg Novi. Det er også her, vi overnatter.

6. dag: Kotor (UNESCO-verdensarvsted) & Porto Montenegro

Først kører vi langs den berømte Kotor golf, inden vi kommer til en af verdens mest kendte bugter, Kotor bugt. Dette syn er en enestående oplevelse. I skyggerne af det mægtige bjerg Sankt Ivan går vi en tur gennem Kotors gamle bydel og nyder dette maleriske UNESCO-verdensarvsted. Derefter tager vi til den mondæne lystbådehavn Porto Montenegro i Tivat. Der ligger de smukke og riges store lystbåde. Vi overnatter i nærheden af Budva.

7. dag: Budva & Sveti Stefan

Vores dag begynder med Budva, det næste højdepunkt. Den gamle bydel er over 2500 år gammel og siges at være den ældste ved Adriaterhavskysten. Vi slentrer gennem de smalle gyder og nyder den sydlandske atmosfære. Selvfølgelig besøger vi også den berømte statue med ballerinaen – et virkeligt magisk sted. Om eftermiddagen står Montenegros vartegn, Sveti Stefan, på programmet. Fra et udsigtspunkt er der et fantastisk udsyn til denne flotte ø. I et smykke- og læderværksted kan vi beundre stedets stolte håndværkstradition. Vi får mere at vide om produktionen og har mulighed for at købe personlige feriesouvenirs. Vi overnatter igen i nærheden af Budva.

8. – 15. dag: Afslapning på flot 4-stjernet hotel ved Adriaterhavskysten

De kommende dage slapper vi af i vores helt særlige 4-stjernede hotel ved den dejlige montenegrinske Adriaterhavskyst! Vi nyder hotellets lækre faciliteter, tager en pause ved poolen eller en hyggelig gåtur. De komfortable værelser er moderne og har klimaanlæg, bad & WC samt fladskærms-TV. Forkæl dig selv i hotellets fornemme wellnessområde. For at sikre en afslappet jemrejse, kører vi allerede om eftermiddagen den 14. dag til Dubrovnik, hvor vi er sammen på et 4-stjernet hotel den sidste aften og overnatter. Fyldt til randen med dejlige minder flyver vi tilbage til Danmark den 15. dag.


Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til Dubrovnik med velrenommeret flyselskab⁵
  inkl. transport lufthavn – hotel – lufthavn
 • 7 dages 4-stjernet studierejse til Kroatien & Montenegro
  med de 4 mest berømte UNESCO-verdensarvsteder ved Adriaterhavet

  – 7 overnatninger i dobbeltværelse på udvalgte 4-stjernede hoteller (national standard)
  – 7× stor morgenbuffet
  – Kvalificeret dansk- eller engelsktalende studierejseleder (alt efter tilgængelighed)
  – Fascinerende rundrejse i vores moderne rejsebus med klimaanlæg med spændende udflugtsprogram + entréer (iht. programmet) bl.a. med:
  • Dubrovnik (UNESCO-verdensarv)
  • Split (UNESCO-verdensarv)
  • Trogir (UNESCO-verdensarv)
  • Kotor (UNESCO-verdensarv)
  • Adriaterhavskysten
  • Pelješac-broen
  • Ston
  • Omis
  • Počitelj
  • Medjugorje
  • Trebinje
  • Herceg Novi
  • Porto Montenegro
  • Budva
 • EKSTRA LUKSUS TIL DIG: 8 dage afslapning på 4-stjernet hotel ved Adriaterhavskysten
  – 7 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel (national standard)
  – Kvalificeret engelsktalende rejseledere
  – Fri afbenyttelse af hotellets faciliteter: flot udendørs pool, opvarmet indendørs pool og meget mere
 • Lægevagt døgnet rundt⁵ f.eks. Freebird Airlines (kendt charterflyselskab) eller Croatia Airlines (medlem af Star Alliance – verdens største flyalliance)


Dine yderligere tjenester³

Nydelsespakke:

Pakken indeholder halvpension med stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag på den 7 dage lange studierejse: kun 1260,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 1990,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten).³ Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Vores 4-stjernede hoteller på studierejsen !


8-dages afslapning på 4-stjernet hotel ved Adriaterhavskysten !

Billederne er eksempler

Inklusive spændende udflugtsprogram !

Landeinformationer Kroatien, Montenegro & Bosnien-Hercegovina

janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
ZAGREB111114172225282725221613
KØBENHAVN2371218222423201573

Vigtig oplysning:

På grund COVID-19-pandemien gælder i øjeblikket i alle rejselande landespecifikke, forskellige bestemmelser og hygiejneforskrifter, som kan blive ændret med kort varsel. Også indrejsebestemmelserne kan ændres med kort varsel. Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger til din TSS-rejse til dig på https://www.tss-travel.dk/rejs-sikkert/. Oplysningerne kontrolleres og opdateres selvfølgeligt regelmæssigt. Se også Udenrigsministeriets hjemmeside (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/) før afrejse.

Statsform:

Kroatien: Parlamentarisk demokrati
Montenegro: Republik
Bosnien-Hercegovina: Demokrati med to stort set autonome enheder: Føderationen Bosnien og Hercegovina samt republikken Srpska

Hovedstad:

Kroatien: Zagreb
Montenegro: Podgorica
Bosnien-Hercegovina: Sarajevo

Religion:

Kroatien: 86 % katolsk, 4 % serbisk-ortodoks, 1 % muslimsk, 0,3 % evangelisk, 0,01 % jødisk
Montenegro: 72 % serbisk-ortodoks, 3,5 % katolsk, 16 % muslimsk
Bosnien-Hercegovina: 50,7 % muslimsk, 30,7 % serbisk-ortodoks, 15,2 % katolsk

Sprog:

Kroatien: Kroatisk; i områder med stærke etniske minoriteter også følgende officielle sprog: serbisk, italiensk, ungarsk.
Montenegro: Montenegrinsk (overvejende latinsk skrift, kyrillisk er dog også stadig udbredt). I den største del af denne befolkningsgruppes område er albansk skolernes officielle undervisningssprog. Eleverne der kan vælge mellem montenegrinsk og albansk.
Bosnien-Hercegovina: Bosnisk, kroatisk med latinsk alfabet, og serbisk med kyrillisk alfabet.

Klima:

Middelhavsklima ved Adriaterhavet, moderat kontinentalt klima inde i landet.

Lokal tid:

Mellemeuropæisk tidszone med sommer- og vintertid. Der er altså ingen tidsforskel i forhold til Danmark.

Elektricitet:

230 V, 50 Hz. Det er ikke nødvendigt med en adapter.

Telefon:

Landekoderne for samtaler fra Danmark til Kroatien er 00385, til Montenegro 00382 og til Bosnien-Hercegovina 00387. Ved samtaler til Danmark er landekoden 0045.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Kroatien: Danske, norske, svenske og finske statsborgere kan indrejse med et pas, der skal være gyldigt under hele rejsen. https://mvep.gov.hr/.
Montenegro: Danskere kan indrejse ved at forevise pas, der skal være gyldigt under hele rejsen. For ophold på op til 90 dage kræves ingen visum. www.visit-montenegro.com/montenegro-visa-regimes/denmark/.
Bosnien-Hercegovina: Skandinaviske statsborgere kan opholde sig i Bosnien og Hercegovina i op til 90 dage. I forbindelse med indrejsen skal der forevises pas, der skal være gældende i mindst 3 måneder efter afrejsedagen. Forsøg på indrejse med ugyldig eller ikke accepteret dokumentation kan straffes med bøde. http://www.mvp.gov.ba.
Retsgyldige og/eller andre oplysninger vedr. indrejsebestemmelserne får du kun direkte på ambassaden eller hos et generalkonsulat i dit destinationsland.
Det anbefales statsborgere fra andre lande at kontakte deres ambassade vedrørende gældende indrejsebestemmelser. Du er selv ansvarlig for at ansøge om et eventuelt påkrævet visum samt at medføre det.
TSS er ikke ansvarlig, hvis du forsømmer dette. Vær venligst opmærksom på, at indrejsen er afhængig af immigrationsmyndighedernes godkendelse.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Kroatiens, Montenegros og Bosnien-Hercegovinas rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Nydelsespakke: Pakken indeholder halvpension med stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag på den 7 dage lange studierejse: kun 1260,– DKK* pr. person.
Oplevelsespakke: Pakken indeholder ”Udflugt Mostar“, ”Perast & øen Lady Rock“ og ”Kotor bådtur“: kun 1040,– DKK pr. person.
* Ved booking på destinationen kan pakkepriserne variere.

Statslige overnatningsskat:

I Kroatien, Bosnien-Herce-govina og Montenegro på 3 € (ca. 22 DKK) pr. person og pr. overnatning (gældende februar 2023).

Valuta/banker/kreditkort:

Kroatien: Kroatien er medlem af den europæiske møntunion; valutaen er således euro. Kurs (april 2023): 1 DKK = 0,13 EUR; 1 EUR = 7,45 DKK
Montenegro: Montenegro er medlem af den europæiske møntunion; valutaen er således euro. Kurs (april 2023): 1 DKK = 0,13 EUR; 1 EUR= 7,45 DKK.
Bosnien-Hercegovina: Valuta er den Convertible Mark (BAM). 1 mark = 100 fening. Kurs (april 2023): 1 DKK = 0,26 BAM; 1 BAM = 3,80 DKK.
Kroatien: De fleste hoteller, restauranter, tankstationer og butikker accepterer kreditkort. At hæve kontanter er muligt i de fleste hæveautomater , der accepterer EC-Maestro-Card eller kreditkort.
Montenegro: Gængse kreditkort accepteres i hele landet. Der findes hæveautomater mange steder. Brug af V-Pay og Maestro-kort er begrænset. De kan kun bruges i få hæveautomater til at hæve kontanter, men ikke til almindelig betaling.
Bosnien-Hercegovina: Der kan hæves kontanter i hæveautomater ved at bruge kreditkort + PIN-kode. Hoteller, restauranter og butikker accepterer i stadig højere grad kreditkort, det anbefales dog at betale kontant. For at undgå problemer ved betaling, anbefales det at medføre mindre pengesedler. Offentlige institutioner (f.eks. postvæsenet) accepterer kun betaling i BAM.

Toldbestemmelser:

Kroatien: For varer til personlig brug er der en øvre grænse, hvor der ikke skal betales told og hvor varerne ikke skal deklareres til toldmyndighederne. Du kan få mere at vide om de præcise mængder hos de kroatiske toldmyndigheder (https://carina.gov.hr/). Værdien af de varer, der ønskes indført, må ikke overskride 430 EUR pr. person, der rejser ind i landet med fly. Fra 10000 EUR (eller tilsvarende anden valuta) skal kontanter og checks tilmeldes skriftligt. Ved indførsel eller transit af genstande, der kan bruges til angreb, f.eks. peberspray eller knive, skal disse altid fremvises. Overtrædelser straffes med høje bøder.
Montenegro: Ind- og udførsel af valuta på op til 10000 EUR (eller tilsvarende anden valuta) er tilladt. Varer til personlig brug kan midlertidigt indføres toldfrit, skal dog udføres igen. Ved bestemte genstande (kameraer, bærbare pc‘er) er der en talmæssig begrænsning. Ved følgende varer er der begrænset toldfri indførsel: Alkohol (2 l vin eller 1 l spiritus over 22 %), tobaksvarer (200 cigaretter eller 50 cigarer eller 250 g rygetobak), parfume eller eau de toilette (50 g).
Bosnien-Hercegovina: Valuta kan deklareres, det er dog ikke udtrykkeligt påbudt. Personer, der er i besiddelse af et våben, afvises ved grænsen.
Ved indførsel af cigaretter og alkohol gælder de samme bestemmelser som i de øvrige EU-lande.
BEMÆRK: Hvis du har købt varer i et land uden for EU og mellemlander med fly i et EU-land på vej hjem, gælder reglerne for varer købt i landet uden for EU. Hvis en af dine varer har en værdi på mere end 3.250 DKK (eller 2.250 DKK), skal du betale told og afgifter af hele varens værdi. I tolden bliver du bedt om at vise kvitteringer for dine køb. Husk derfor at gemme kvitteringerne, så du kan dokumentere, hvad du har købt og betalt. Nærmere oplysninger vedr. toldregler for indførsel af varer til Danmark, se: www.skat.dk.

Sikkerhedshenvisninger:

Der er relativt færre småkriminelle i byerne end i mange andre europæiske storbyer. Turister bør dog også her være opmærksom. Europæiske kørekort og rejsedokumenter samt rejsedokumenter med europæiske opholdstilladelser er eftertragtede tyvekoster.

Strafferetlige bestemmelser:

Kroatien: Der foreligger ingen særlige anvisninger.
Montenegro: Fra 01.01.2006 er seksuelle aktiviteter med mindreårige strafbare. Køb, salg eller besiddelse af narkotika straffes hårdt. Det gælder også mindre mængder til eget forbrug.
Bosnien-Hercegovina: Det er forbudt at fotografere bestemte bygninger og institutioner. Skilte gør opmærksom på dette forbud (bl.a. den amerikanske ambassade i Sarajevo). En tilsidesættelse kan straffes med bøde.

Medicinske oplysninger:

Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/). Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet. Ved at være opmærksom på, at du ved god hygiejne i forbindelse med indtagelse af mad og drikkevarer samt ved god beskyttelse mod myg kan undgå diarré og andre infektionssygdomme. Vi kan dog ikke tage ansvar for korrekt og komplet medicinsk information eller for eventuelle skader. Du er selv ansvarlig for dit helbred.

Medicinsk behandling:

Kroatien: Det er muligt at få akut lægehjælp med det danske blå EU-sygesikringskort. Eventuelt skal det ydes ekstrabetaling. I enkelte tilfælde skal behandlingen betales straks; her anbefales det at få udstedet en udspecificeret faktura. Udgifter til hjemtransport overtages ikke af den almindelige sygesikring; det anbefales derfor at tegne en privat rejsesygeforsikring. Ud over de praktiserende læger findes der mange steder sundhedscentre (”Dom Zdravlja“). De fleste sygehuse med ambulant behandling er private.
Montenegro: Lægehjælp efter dansk standard kan ikke altid garanteres. Også sygehusene har ikke altid det påkrævede udstyr og er nogle gange ikke i stand til at yde fyldestgørende hjælp til patienter med særlige sygedomme. Hygiejnen er som regel ikke tilstrækkelig.
Bosnien-Hercegovina: Lægehjælpen i landet kan i mange henseender være problematisk. Navnlig uden for de store byer er der kun få læger, der taler engelsk.
Det anbefales at tegne en international sygeforsikring inkl. hjemtransport til Danmark, fordi Montenegro og Bosnien-Hercegovina ikke er medlem af EU.
Kunden skal sikre sig, at dennes fysiske og psykiske tilstand er forenelig med den ønske rejse. Denne skal søge oplysninger om den fysiske bevægelighed og psykiske uafhængighed i forbindelse med rejsen.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: april 2023

kundenstimmen

”Rejsen var dejlig, kommer gerne med igen.“

Fru S., rejsende, 19.02.20194


”Rejsen levede fuldt og helt op til forventningerne. Hotellerne super! Man får virkelig noget for pengene! – Kan altid anbefales!“

Fru M., rejsende, 08.03.20194


”Alle tiders rejse, perfekt planlægning, med seværdigheder, der er kendt verden over.“

Fru R., rejsende, 18.02.20194


”Alt supergodt, god organisation, perfekt forhold mellem pris og ydelse. Meget flot hotel.“

Herre R., rejsende, 07.12.20184


”Meget interessant og velorganiseret rejse til en meget favorabel pris.“

Herre K., rejsende, 15.02.20194


4 TSS Travel Service Scandinavia AS og RSD Reise Service Deutschland er del af en europæisk rejsekoncern, der tilrettelægger rejser for kunder fra flere europæiske lande. Undersøgelsen blev gennemført med personer, der rejste med TSS/RSD i 2018/2019. Disse kommentarer stammer fra kunder, der har rejst med vores virksomhedsgruppe.