Dit rejseprogram

Tag med os på en spændende studierejse gennem Kroatien, Montenegro og Bosnien-Hercegovina. Du oplever ikke kun super spændende kyststrækninger ved Adriaterhavet, men også mange kulturelle seværdigheder, blandt andet 4 UNESCO-verdensarvsteder som Split eller Dubrovnik.

1. dag: Ankomst

Flyrejse til Dubrovnik i Kroatien. Vores venlige og kompetente dansk- eller engelsktalende rejseleder modtager os i lufthavnen og ledsager os til vores moderne rejsebus. Vi kører til vores 4-stjernede hotel i nærheden af Dubrovnik. Her bydes vi velkommen med en forfriskende velkomstdrik.

2. dag: Dubrovnik (UNESCO-verdensarvsted), Adriaterhavet, Ston & Neum

I dag oplever vi havnebyen Dubrovnik, Adriaterhavets perle. Den maleriske historiske gamle bydel (UNESCO-verdensarvsted) ligger på en halvø. Vi slentrer gennem de smalle gyder og ser på paladser, kirker og pragtfulde huse, omgivet af en stor fæstningsmur. UNESCO har erklæret den gamle bydel til verdensarvsted. Vi kører mod nord langs Adriaterhavet og nyder en af verdens fl otteste kyststrækninger. I byen Ston venter et helt særligt bygningsværk på os: den 5,5 km lange fæstningsmur, der blev bygget i det 14. århundrede for at beskytte de dengang så kostbare saltudvindingsanlæg. Den siges at være det næstlængste bygningsværk i verden efter Den Kinesiske Mur. Ikke langt derfra ligger den maleriske havneby Neum. Derefter kører vi til vores 4-stjernede hotel i nærheden af den dalmatinske Adriaterhavskyst, hvor vi bliver de 3 tre døgn.

3. dag: Split, Trogir (2x UNESCO-verdensarvsted) & Omis

I dag besøger vi hele to UNESCO-verdensarvsteder. Efter en fl ot panoramatur kommer vi til Split. En rundtur gennem den historiske by ligner en tidsrejse til antikken. Store paladser, søjler og pladser minder om den romerske regeringstid. Noget ganske særligt er Diokletians palads (UNESCO-verdensarvsted), et af de bedst bevarede romerske bygninger verden over (entrée inkluderet). Kun få kilometer derfra ligger Trogirs gamle bydel (UNESCO-verdensarvsted). Den er adskilt fra fastlandet ved en kanal og ligger således på en lille ø. På tilbagevejen gør vi ophold i den lille dalmatinske by Omis. Det tidligere tilholdssted for pirater er i dag en hyggelig by.

4. dag: Dalmatinisk Adriaterhavekyst & “Kroatisk aften“

I dag er der god tid til afslapning. Du kan nyde faciliteterne på dit drømmehotel, ligge ved poolen eller gå en tur ved stranden. Selvfølgelig kan du også på egen hånd besøge andre natur- og kulturskatte i nærheden. Besøg f.eks. byen Šibenik med St. Jakobs katedral (UNESCO-verdensarvsted). Eller de fl otte vandfald i nationalparken Krka. Som afslutning på en dejlig dag samles vi til en hyggelig “Kroatisk aften“ med lokal folklore.

5. dag: Rød & Blå sø samt Medjugorje

Vi starter dagen med at se et spændende naturfænomen ved Imotski: Den Røde og Blå sø ligger midt i et flot bjerglandskab, og vi nyder den smukke panoramaudsigt. Derefter kører vi længere ind i landet til Bosnien-Hercegovinas berømte kristne pilgrimssted Medjugorje. Vi besøger dette velkendte hellige sted, hvor Jomfru Maria viste sig for seks unge mennesker. Vi overnatter i et 4-stjernede hotel i nærheden af Medjugorje.

6. dag: Trebinje, panorama-færgetur & Budva

I dag kører vi til Trebinje, der ligger helt ned til floden. Vi ser bl.a. på Aslanagic-broen, det historiske centrum “Kastel“ og Osman Pascha moskeen. Derefter besøger vi et traditionelt tæppeværksted og kan beundre det århundredgamle kunsthåndværk. Om eftermiddagen ankommer vi i Montenegro og nyder en 10 minutters panorama-færgetur fra Kamenari til Lepetane. Derefter kører vi videre til øen Sveti Stefan og til Budva. Den gamle bydel er over 2.500 år gammel og siges at være den ældste ved Adriaterhavskysten. Vi slentrer gennem de mange smalle gyder og nyder den sydlandske atmosfære. Vi overnatter i nærheden af Budva.

7. dag: Kotor (UNESCO-verdensarvsted)

Vores næste mål, Kotor bugt, er en af den europæiske Middelhavskysts flotteste bugter. Havnebyen af samme navn er omgivet af “Sankt Ivans“ høje klippevægge og havbugtens turkisblå vand. På en gåtur får vi et indtryk af den flotte natur på dette UNESCO-verdensarvsted. I et smykke- og læderværksted kan vi beundre stedets stolte håndværkstradition. Vi får mere at vide om produktionen og har mulighed for at købe personlige feriesouvenirs. Vi kører til vores 4-stjernede hotel i nærheden af Dubrovnik.

8. dag: Hjemrejse

I dag skal vi tage afsked. En spændende uge med mange oplevelser er ved at være slut. Transfer til lufthavnen samt hjemrejse til Danmark.


Du vil være begejstret for vores 4-stjernede hoteller !

Inkluderet i prisen

 • Ud- og hjemrejse til og fra Dubrovnik med anerkendt flyselskab5
  inklusive hoteltransferer
 • 7 overnatninger i dobbeltværelser i udvalgte 4-stjernede hoteller (national standard)
  7x stor morgenmadsbuffet
 • Rundrejse i vores moderne rejsebus med uddannet dansk- eller engelsktalende rejseleder
 • Spændende studierejse til Kroatien, Montenegro og de 4 mest berømte UNESCO-verdensarvsteder ved Adriaterhavet!
  Du kan glæde dig til et super udflugtsprogram inklusive entréer (iht. programmet) til bl.a.:
  • Dubrovnik (verdensarv)
  • Split (verdensarv)
  • Trogir (verdensarv)
  • Kotor (verdensarv)
  • Neum
  • Adriaderhavskysten
  • Ston
  • Omis
  • Trebinje
  • Imotski
  • Medjugorje
  • Kroatisk aften
  • Panorama-færgetur
  • Budva
 • Lægevagt døgnet rundt

5 f.eks. Aegean Airlines (bedste europæiske regionale flyselskab 2014-2017 iht. Sky Trax World Airline Award) eller Croatia Airlines (medlem af Star Alliance – verdens største fl yalliance)


Dine yderligere tjenester3

Nydelsespakke:

Pakken indeholder komfortabel halvpension, dvs. dagligt stor buffet om aftenen med internationale specialiteter: kun 1100,– DKK pr. person

Tillæg for enkeltværelse:

1890,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten)

3 Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Inklusive spændende udflugtsprogram + entréer bl.a. med 4 verdensarvsteder !

Landeinformationer Kroatien, Montenegro & Bosnien-Hercegovina

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
ZAGREB111114172225282725221613
KØBENHAVN2371218222423201573

Statsform:

Kroatien: Parlamentarisk demokrati
Montenegro: Republik
Bosnien-Hercegovina: Demokrati med to stort set autonome enheder: Føderationen Bosnien og Hercegovina samt republikken Srpska

Hovedstad:

Kroatien: Zagreb
Montenegro: Podgorica
Bosnien-Hercegovina: Sarajewo

Religion:

Kroatien: 86 % katolsk, 4 % serbisk-ortodoks, 1 % muslimsk, 0,3 % evangelisk, 0,01 % jødisk
Montenegro: 72 % serbisk-ortodoks, 3,5 % katolsk, 16 % muslimsk
Bosnien-Hercegovina: 50,7 % muslimsk, 30,7 % serbiskortodoks, 15,2 % katolsk

Sprog:

Kroatien: Kroatisk; i områder med stærke etniske minoriteter også følgende officielle sprog: serbisk, italiensk, ungarsk.
Montenegro: Montenegrinsk (overvejende latinsk skrift, kyrillisk er dog også stadig udbredt). I den største del af denne befolkningsgruppes område er albansk skolernes officielle undervisningssprog. Eleverne der kan vælge mellem montenegrinsk og albansk.
Bosnien-Hercegovina: Bosnisk, kroatisk med latinsk alfabet, og serbisk med kyrillisk alfabet.

Klima:

Middelhavsklima ved Adriaterhavet, moderat kontinentalt klima inde i landet.

Lokal tid:

Mellemeuropæisk tidszone med sommer- og vintertid. Der er altså ingen tidsforskel i forhold til Danmark.

Elektricitet:

220 V, 50 Hz. Det er ikke nødvendigt med en adapter.

Telefoni:

Landekoderne for samtaler fra Danmark til Kroatien er 00385, til Montenegro 00382 og til Bosnien-Hercegovina 00387. Ved samtaler til Danmark er landekoden 0045.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Kroatien: Kroatien tilsluttede sig European Union’s Common Visa Policy den 1. april 2013. Danske, norske, svenske og finske statsborgere kan indrejse med et pas, der skal være gyldigt under hele rejsen. Der er ingen visumpligt. http://www.mvep.hr/en/consular-information/travel-information/general-information/
Montenegro: Danskere kan indrejse ved at forevise pas, der skal være gyldigt under hele rejsen. For ophold på op til 90 dage kræves ingen visum.
https://www.visit-montenegro.com/tourism/visas-and-montenegro-embassy/visa-for-foreign-citizens
Bosnien-Hercegovina: Skandinaviske statsborgere kan i en periode på seks måneder opholde sig i Bosnien og Hercegovina i op til 90 dage. I forbindelse med indrejsen skal der forevises pas, der skal være gældende i mindst tre måneder efter udrejsen. Forsøg på indrejse med ugyldig eller ikke accepteret dokumentation kan straffes med bøde.
http://www.mvp.gov.ba/konzularne_informacije/vize/Default.aspx
Retsgyldige og/eller andre oplysninger vedr. indrejsebestemmelserne får du kun direkte på ambassaden eller hos et generalkonsulat i dit destinationsland.
Det anbefales statsborgere fra andre lande at kontakte deres ambassade vedrørende gældende indrejsebestemmelser. Du er selv ansvarlig for at ansøge om et eventuelt påkrævet visum samt at medføre det.
TSS er ikke ansvarlig, hvis du forsømmer dette. Vær venligst opmærksom på, at indrejsen er afhængig af immigrationsmyndighedernes godkendelse.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at læredem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen med et lille glas. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Kroatiens, Montenegros og Bosnien-Hercegovinas rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning. En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud:
Nydelsespakke: Pakken indeholder komfortabel halvpension, dvs. dagligt stor buffet om aftenen med internationale specialiteter: kun 1100,– DKK pr. person.
Opdagelsespakke: Pakken indeholder udflugter til Šibenik, til Krka vandfaldene og til Mostar: kun 890,– DKK pr. person.

Valuta/banker/kreditkort:

Kroatien: Valuta er den kroatiske kuna (HRK). 1 kuna = 100 lipa Kurs (december 2018): 1 DKK = 0,99 HRK ; 1 HRK = 1,01 DKK.
Montenegro: Montenegro er medlem af den europæiske møntunion; valutaen er således euro. Kurs (december 2018) 1 EUR = 7,46 DKK; 1 DKK = 0,13 EUR.
Bosnien-Hercegovina: Valuta er den Convertible Mark (BAM). 1 mark = 100 fening. Kurs (december 2018): 1 DKK = 0,26 BAM; 1 BAM = 3,82 DKK.
Kroatien: De fleste hoteller, restauranter, tankstationer og butikker accepterer kreditkort. At hæve kontanter er muligt i de fleste hæveautomater , der accepterer EC-Maestro-Card eller kreditkort. Mange steder beregnes et køb i euro, men der skal betales i kuna. Det er muligt at veksle kontanter i banker (lø + sø lukket) og på de mange vekselkontorer.
Montenegro: Gængse kreditkort accepteres i hele landet. Der findes hæveautomater mange steder. Brug af V-Pay og Maestrokort er begrænset. De kan kun bruges i få hæveautomater til at hæve kontanter, men ikke til almindelig betaling.
Bosnien-Hercegovina: Der kan hæves kontanter i hæveautomater ved at bruge kreditkort + PIN-kode. Hoteller, restauranter og butikker accepterer i stadig højere grad kreditkort, det anbefales dog at betale kontant. For at undgå problemer ved betaling, anbefales det at medføre mindre pengesedler. Offentlige institutioner (f.eks. postvæsenet) accepterer kun betaling i BAM.

Toldbestemmelser:

Kroatien: For varer til personlig brug er der en øvre grænse, hvor der ikke skal betales told og hvor varerne ikke skal deklareres til toldmyndighederne. Du kan få mere at vide om de præcise mængder hos de kroatiske toldmyndigheder (https://carina.gov. hr/). Værdien af de varer, der ønskes indført, må ikke overskride 430 EUR pr. person, der rejser ind i landet med fly. Fra 10.000 EUR (eller tilsvarende anden valuta) skal kontanter og checks tilmeldes skriftligt. Ved indførsel eller transit af genstande, der kan bruges til angreb, f.eks. peberspray eller knive, skal disse altid fremvises. Overtrædelser straffes med høje bøder.
Montenegro: Ind- og udførsel af valuta på op til 10.000 EUR (eller tilsvarende anden valuta) er tilladt. Varer til personlig brug kan midlertidigt indføres toldfrit, skal dog udføres igen. Ved bestemte genstande (kameraer, bærbare pc‘er) er der en talmæssig begrænsning. Ved følgende varer er der begrænset toldfri indførsel: Alkohol (2 l vin eller 1 l spiritus over 22 %), tobaksvarer (200 cigaretter eller 50 cigarer eller 250 g rygetobak), parfume eller eau de toilette (50 g).
Bosnien-Hercegovina: Valuta kan deklareres, det er dog ikke udtrykkeligt påbudt. Personer, der er i besiddelse af et våben, afvises ved grænsen. Ved indførsel af cigaretter og alkohol gælder de samme bestemmelser som i de øvrige EU-lande. Du finder yderligere oplysninger vedrørende indførsel af varer hos indrejselandets ambassade. Det er kun der, du får retsgyldig information. Du finder danske toldbestemmelser på Skats hjemmeside www.skat.dk eller ved at ringe til Skat.

Sikkerhedshenvisninger:

Der er relativt færre småkriminelle i byerne end i mange andre europæiske storbyer. Turister bør dog også her være opmærksom. Europæiske kørekort og rejsedokumenter samt rejsedokumenter med europæiske opholdstilladelser er eftertragtede tyvekoster.

Særlige strafferetlige forskrifter:

Kroatien: Der foreligger ingen særlige anvisninger.
Montenegro: Fra 01.01.2006 er seksuelle aktiviteter med mindreårige strafbare. Køb, salg eller besiddelse af narkotika straffes hårdt. Det gælder også mindre mængder til eget forbrug.
Bosnien-Hercegovina: Det er forbudt at fotografere bestemte bygninger og institutioner. Skilte gør opmærksom på dette forbud (bl.a. den amerikanske ambassade i Sarajevo). En tilsidesættelse kan straffes med bøde.

Medicinske oplysninger:

Vi henviser til Statens Serum Institut på www.ssi.dk, der giver oplysninger om anbefalede vaccinationer ved rejser til udlandet. Statens Serum Institut anbefaler vaccination mod Statens Seruminstitut anbefaler vaccinationer mod Tetanus, difteri og hepatitis A. I nogle dele af landene kan TBE (centraleuropæisk hjernebetændelse), borreliose eller beslægtede infektioner overføres ved flåtbid. Du bør derfor inden rejsen undersøge, om du har brug for vacciner, og hvordan du kan undgå eller hurtigt identificere et angreb.
Ved at være opmærksom på, at du ved god hygiejne i forbindelse med indtagelse af mad og drikkevarer samt ved god beskyttelse mod myg kan undgå diarré og andre infektionssygdomme. Vi kan dog ikke tage ansvar for korrekt og komplet medicinsk information eller for eventuelle skader. Du er selv ansvarlig for dit helbred.

Medicinsk behandling:

Kroatien: Det er muligt at få akut lægehjælp med det danske blå EU-sygesikringskort. Eventuelt skal det ydes ekstrabetaling. I enkelte tilfælde skal behandlingen betales straks; her anbefales det at få udstedet en udspecificeret faktura. Udgifter til hjemtransport overtages ikke af den almindelige sygesikring; det anbefales derfor at tegne en privat rejsesygeforsikring. Ud over de praktiserende læger findes der mange steder sundhedscentre („Dom Zdravlja“). De fleste sygehuse med ambulant behandling er private.
Montenegro: Lægehjælp efter dansk standard kan ikke altid garanteres. Også sygehusene har ikke altid det påkrævede udstyr og er nogle gange ikke i stand til at yde fyldestgørende hjælp til patienter med særlige sygedomme. Hygiejnen er som regel ikke tilstrækkelig.
Bosnien-Hercegovina: Lægehjælpen i landet kan i mange henseender være problematisk. Navnlig uden for de store byer er der kun få læger, der taler engelsk. Det anbefales at tegne en international sygeforsikring inkl. hjemtransport til Danmark. Det anbefales at medbringe et lille privat rejseapotek. Kunden skal sikre sig, at dennes fysiske og psykiske tilstand er forenelig med den ønske rejse. Denne skal søge oplysninger om den fysiske bevægelighed og psykiske uafhængighed i forbindelse med rejsen.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: december 2018

Forstørrelse: