Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

15 dages 5-stjernet studierejse Lykien

Sankt Nikolaus-kirke – Xanthos (UNESCO-verdensarv) – Dalyan – Efesos (UNESCO-verdensarv) – Artemistemplet (verdens vidunder) – Pamukkale (UNESCO-verdensarv) – Taurusbjergene

Dit rejseprogram

På basis af vores erfaringer og mange tips fra begejstrede rejsedeltagere præsenterer vi dig for en af danskernes mest populære studierejser!

1. dag: Komfortabel flyrejse & transport til hotellet

1. dag: Komfortabel flyrejse & transport til hotellet

2. dag: Sankt Nikolaus-kirke, Kaputas-bugt & Xanthos (UNESCO-verdensarv)

Xanthos (verdensarv)

I dag starter vores eventyr med en tur gennem det fortryllende landskab langs middelhavskysten til Lykien. Kystvejen med det krystalklare og turkisblå vand på den ene side er omgivet af pinjeskov. Dagens første stop er Demre, der i antikken hed Myra: Her døde den 6. december 343 den hellige Nikolaus. Vi besøger Sankt Nikolaus-kirken, der er viet til denne helgen (entrée inkluderet). I dag er kirken et populært pilgrimssted for kristne fra hele verden. Der vil være et kort fotostop ved den fantastiske Kaputas-bugt. Sidste på eftermiddagen når vi frem til Lykiernes hovedstad Xanthos (entrée inkluderet), der på grund af de enestående, rigt udsmykkede gravsteder, pilegravsteder og sarkofager har været et UNESCO-verdensarvsted siden 1988. Vi overnatter med stjernekomfort i Fethiye, det tidligere Telmessos.

3. dag: Sejltur til Dalyan, Karien & Iztuzu-strand

Sejltur til Dalyan

I dag tager vi på en flot sejltur gennem Dalyans lagune, der i dag er et naturbeskyttelsesområde. Vi tager de traditionelle fiskerbåde og beundrer Kariens flotte klippegrave. Der er tid til en hyggelig gåtur ved den idylliske Iztuzu-strand. Stranden er ynglested for Caretta caretta-skildpadden, en af de sidste skildpaddearter, der lever i Middelhavet. De følgende 2 døgn bor vi på et stjernehotel i nærheden af Kusadasi.

4. dag: Efesos (UNESCO-verdensarv) – vi følger i apostlen Paulus’ fodspor

Celsus biblioteket i Efesos (UNESCO-verdensarv)

I dag kan vi glæde os til rejsens næste højdepunkt: Det antikke Efesos, som i juli 2015 ligeledes blev et verdensarvsted. ”Solen er ny hver dag” sagde i sin tid filosoffen Heraklit fra Efesos. I dag er vi på tur i hans by (entrée inkluderet). Det prægtige Celsus-bibliotek, det glansfulde Hadrians tempel og det mægtige amfiteater vidner om en glorværdig tidsalder. Byen er en af apostlen Paulus’ missionsbyer. Den tidligere havneby har i sin 4.000 år lange historie være hjemsted for flere folkeslag, f.eks. romerne, byzantinerne og seldsjukkerne. I dag siges den at være en af verdens mest imponerende antikke byer. Den må man ikke gå glip af!

5. dag: Artemistemplet (verdens vidunder) & Pamukkale (UNESCO-verdensarv)

Artemistemplet (verdens vidunder)

Vi starter dagen med at besøge resterne af det legendariske Artemistempel (entrée inkluderet), som er kendt for at være et af den antikke verdens vidundere. Tidligere var det antikkens største tempel, i dag er ruinerne af bygningen i hvid marmor en af regionens mest betydningsfulde seværdigheder. Derefter går turen videre til Pamukkale. Turen fører os gennem den frugtbare mæanderdal, som er omgivet af et utal af figenplantager, bomuldsmarker og vingårde. Om eftermiddagen under vi os en fotopause ved foden af UNESCO-verdensarvstedet Pamukkale og beundrer de enestående kalkstensterrasser. Vi overnatter i vores moderne og komfortable termalhotel i Pamukkale.

6. dag: Tavas, Taurusbjergene & Karpuzkaldiran vandfald

Karpuzkaldiran vandfald

Efter en solid morgenmad kører vi i retning mod Taurusbjergene forbi nomadebeboelser til Tavas. Undervejs lærer vi mere om bjergbefolkningens helt særlige levevis. I et traditionelt tæppeværksted i 1.300 m højde kan vi beundre det fascinerende, århundredgamle kunsthåndværk. Det er betagende at se de håndvævede tæppers mangfoldighed, design og farvepragt. Dagen afsluttes med et besøg af Karpuzkaldiran-vandfaldet i Antalya. Vi overnatter med stjernekomfort i nærheden af Antalya.

7. dag: Antalya – Middelhavets kulturelle perle

Antalyas gamle bydel

I dag bruger vi tid i Antalya. Byen, hvor solen skinner hele året, har en rig palet af kulturhistoriske perler og naturlig skønhed. Efter en udførlig byrundtur besøger vi den gamle bydel. Vores rejselands stolte håndværkstradition fører os derefter til et smykke- og læderværksted. Vi får ikke kun mere at vide om den manuelle produktion, vi har også mulighed for at købe en helt personlig feriesouvenir. Vi overnatter på et stjernehotel i nærheden af Antalya.

8. – 15. dag: Ekstra ferie på det eksklusive 5-stjernet luksushotel

5-stjernet luksushotel

De følgende 8 dage kan du slappe af ved den tyrkiske riviera på dit 5-stjernede luksushotel!
De komfortable værelser har luksuriøst og moderne udstyr. Vi slapper af i hotellets vidunderlige wellnessområde med sauna, tager et hvil ved den udendørs eller indendørs pool eller går en tur langs stranden. Den 15. dag køres vi fra hotellet til lufthavnen, og fuld af dejlige oplevelser rejser vi tilbage til Danmark.


Celsus biblioteket i Efesos (UNESCO-verdensarv)5-stjernet luksushotel

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til Antalya med velrenommeret flyselskab⁵
  inkl. transport lufthavn – hotel – lufthavn
 • 7 dages eksklusiv studierejse til Lykien
  – 7 overnatninger i dobbeltværelse på udvalgte 4-stjernede hoteller (national standard)
  – 7× stor morgenbuffet
  – Rundrejse i vores moderne rejsebus med klimaanlæg med kvalificeret dansk- eller engelsktalende studierejseledere (alt efter tilgængelighed)
  – Spændende udflugtsprogram + entréer (iht. programmet) bl.a. med følgende højdepunkter:
  • Efesos (UNESCO-verdensarv)
  • Xanthos (UNESCO-verdensarv)
  • Pamukkale (UNESCO-verdensarv, fotostop)
  • Artemistemplet (verdens vidunder)
  • Demre
  • Sankt Nikolaus-kirke
  • Kaputas-bugt
  • Sejltur til Dalyan
  • Karien
  • Iztuzu-strand
  • Tavas
  • Taurusbjergene
  • Antalyas gamle bydel
  • Karpuzkaldiran vandfald
 • EKSTRA LUKSUS TIL DIG: 8 dages afslapning på 5-stjernet luksushotel
  – 7 overnatninger i dobbeltværelse på det eksklusive 5-stjernet luksushotel (national standard) ved den tyrkiske riviera
  – Kvalificeret engelsktalende rejseledere
  – udendørs pool, opvarmet indendørs pool, egen strand og super wellnessområde, bl.a. med sauna
 • Lægevagt døgnet rundt


⁵ f.eks. Freebird Airlines (kendt charterflyselskab)


Dine yderligere tjenester³

Nydelsespakke:

Pakken indeholder stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag på den 7 dage lange studierejse: kun 1300,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 1990,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten).³ Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Vores 4-stjernede hoteller på studierejsen !


Ekstra luksus til dig:
8 dages afslapning på det eksklusive 5-stjernet luksushotel!

Billederne er eksempler

Inklusive spændende udflugtsprogram !

Klimatabel for Antalya

janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
ANTALYA151718222732343332272218
KØBENHAVN2351015202321171251

Vigtig oplysning:

På grund COVID-19-pandemien gælder i øjeblikket i alle rejselande landespecifikke, forskellige bestemmelser og hygiejneforskrifter, som kan blive ændret med kort varsel. Også indrejsebestemmelserne kan ændres med kort varsel. Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger til din TSS-rejse til dig på https://www.tss-travel.dk/rejs-sikkert/. Oplysningerne kontrolleres og opdateres selvfølgeligt regelmæssigt. Se også Udenrigsministeriets (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/) før afrejse.

Hovedstad:

Ankara

Statsform:

Republik / parlamentarisk republik, statsoverhoved har været præsident RecepTayyip Erdoğan siden 27.08.2014. Efter et officielt brev fra Tyrkiet til De Forenede Nationer blev landets navn officielt ændret til Republikken Türkiye i FN.

Religion:

Islam med en lille kristen og jødisk menighed.

Sprog:

Det officielle sprog er tyrkisk. I byerne og turistområderne tales ofte engelsk, tysk og fransk.

Klima:

Langs den ægæiske kyst og omkring Middelhavet hersker der subtropisk klima hele året med temperaturer på omkring 30 grader om sommeren og 12-15 grader om vinteren.

Elektricitet:

Netspændingen svarer til 220 V, 50 HZ.

Lokal tid:

Tidsforskellen mellem Danmark og Tyrkiet er en time (hele året).

Telefon:

Landekoden for Tyrkiet er 0090. Hvis man ringer lokalt, bortfalder nullet. Hvis du ringer til Danmark fra Tyrkiet, indtaster du 0045 og herefter det 8-cifrede telefonnummer.

Land og folk:

At forhandle om prisen hører med til den tyrkiske kultur. Hvis du ikke ønsker at købe noget, vil et klart nej som regel blive accepteret af de handlende. I varehuse og supermarkeder forhandles der ikke om prisen, og heller ikke på de markeder, hvor de regionale landmænd sælger deres grøntsager. I Tyrkiet giver man som regel drikkepenge. Ligesom i USA er drikkepengene i servicefag en del af lønnen. Desuden symboliserer de også en værdsættelse af den service, der ydes. Stuepigen på hotellet kan man give 8-15 DKK pr. nat. I en restaurant eller en taxi er det almindeligt at give ca. 10% af det beløb, der skal betales. I forretninger giver man ikke drikkepenge. Ved grupperejser anbefales det at give guiden ca. 15 DKK pr. dag og person og buschauffører 8-15 DKK pr. dag og person. Naturligvis kan man hver især selv bestemme, om man vil give drikkepenge, og hvor meget man vil give.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Danskere, der rejser i Tyrkiet, skal medbringe et pas, der er gyldigt 150 dage (ca. 5 måneder) efter indrejse. Visumfri indrejse i op til 90 dage er muligt. Rejsende uden flere tomme sider i passet nægtes indrejse i Tyrkiet. Det anbefales, at rejsende, som ikke er danske statsborgere, indhenter oplysninger om de for dem gældende visum- og pasregler på den tyrkiske ambassade. TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har sammensat et meget varieret rejseprogram med utallige højdepunkter, så du kan lære landets rige kultur, de spændende landskaber og den gæstfri befolkning at kende.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkeligt gode særvilkår:
Nydelsespakke: Pakken indeholder stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag på den 7 dage lange studierejse: kun 1300,– DKK* pr. person.
Oplevelsespakke: Pakken indeholder følgende ekstra ydelser: Myra, Sirince vinlandsby, Hierapolis og kalkstensterrasser: kun 1000,– DKK pr. person (kan bookes på destinationen).
* Ved booking på destinationen kan pakkepriserne variere.

Valuta/banker/kreditkort:

Den tyrkiske lira (TRY) blev genindført den 01.01.2009. Kurs: (december 2022) 1 dansk krone (DKK) = 2,64 tyrkiske lira; 1 tyrkisk lira (TRY) = 0,38 danske kroner (DKK).
Veksling af valuta kan ske i bankernes åbningstid. På alle større hoteller kan der ligeledes veksles penge. Bankernes åbningstid: Man-fre kl. 8.30 – 12.30 og kl. 13.30 – 17.30. Der kan hæves penge i pengeautomaterne med internationale kreditkort som f.eks. Visa, Mastercard, American Express, der normalt også accepteres som betalingsmiddel på de store hoteller, i forskellige forretninger og internationale biludlejningsfirmaer.
BEMÆRK: Ved betaling med bank- eller kreditkort kan der være en risiko for svindel, hvor kriminelle i al ubemærkethed kopierer bankkortet og aflæser PIN-koden (skimming) for så at hæve penge med falske kreditkort. Derfor anbefales det, at rejsende holder nøje øje med deres kort og skærmer godt af med hånden, når koden indtastes. Der manes ligeledes til forsigtighed ved brug af bank- og kreditkort med PIN-kode på vekslingskontorer.

Toldregler:

For turister gælder følgende bestemmelser: Der er ingen begrænsning for indførsel af udenlandsk valuta. Udførsel af valuta er tilladt op til et samlet beløb på 5.000 USD eller tilsvarende beløb i tyrkiske lira. Rejsende må ind- og udføre personlige smykkegenstande til en samlet værdi af 15.000 USD. Værdi herudover skal deklareres ved indrejsen. Ved køb af smykker i Tyrkiet kræves købsdokumentation. I øvrigt må følgende varer indføres ved indrejsen til Tyrkiet (gælder pr. person, dog ikke for transitrejsende): Personlige ejendele: Genstande til personlig brug inkl. medicinsk udstyr og medicin samt gaveartikler op til en samlet værdi af 300 euro (ca. 2.250 DKK).
Bemærk: Hvis du har købt varer i et land uden for EU og mellemlander med fly i et EU-land på vej hjem, gælder reglerne for varer købt i landet uden for EU. Hvis en af dine varer har en værdi på mere end 3.250 DKK (eller 2.250 DKK), skal du betale told og afgifter af hele varens værdi. I tolden bliver du bedt om at vise kvitteringer for dine køb. Husk derfor at gemme kvitteringerne, så du kan dokumentere, hvad du har købt og betalt. Nærmere oplysninger vedr. toldregler for indførsel af varer til Danmark, se: www.skat.dk.

Sikkerhedshenvisninger:

Danskere, der opholder sig i Tyrkiet eller vil rejse til landet, anbefales generelt løbende at holde sig orienteret vedrørende sikkerhedssituationen via disse rejse- og sikkerhedshenvisninger samt medierne. Forsamlinger, også på offentlige pladser og foran turistattraktioner, samt ophold i nærheden af regerings- og militærbygninger skal undgås. Som følge af det mislykkede, voldelige kupforsøg kan der forekomme lejlighedsvise, aggressive angreb fra tilhængere af politiske lejre mod angiveligt anderledes tænkende. Det tilrådes på det kraftigste at være opmærksom på sådanne eskaleringer og omgående søge mod et sikkert sted. Danske statsborgere rådes til at føje sig til kriseberedskabslisten, selv ved kortvarige ophold, og holde kontaktoplysningerne ajour, så de hurtigt kan kontaktes i en nødsituation.

Strafferetlige bestemmelser:

Køb, besiddelse og udførsel af tyrkisk kultur- og naturarv er strengt forbudt og belægges med hårde straffe (fængsel op til 10 år), da den betragtes som statseje. Turister, der ikke overholder disse regler, risikerer flere måneders varetægtsfængsling og betaling af store kautionsbeløb (aktuelt ca. 70.000 DKK), også i tilfælde, hvor det drejer sig om antikviteter eller gammelt udseende genstande af tilsyneladende ringe værdi. I enkelte tilfælde er der blevet afsagt fængselsdomme over turister. På den baggrund advares der udtrykkeligt imod at købe f.eks. antikviteter, gamle mønter, fossiler m.v. i Tyrkiet eller selv at indføre disse. Det frarådes på det kraftigste at fremsætte politiske ytringer mod den tyrkiske stat eller at udvise sympati med terrororganisationer. Nærmere informationer på: www.um.dk.

Medicinske oplysninger:

Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/). Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet. En god tommelfingerregel er at give afkald på madvarer, der ikke kan koges eller skrælles! I Tyrkiet finder man apoteker på stort set hvert gadehjørne. De kan kendes på det grønne kors og betegnelsen ”Eczane“. Standarden er høj, og personalet er veduddannet, og særligt i turistområderne vil normalt mindst en af apotekets medarbejdere tale engelsk. Medicin, der er receptpligtig i Danmark, vil normalt også være det i Tyrkiet, men her er man generelt mindre striks med det. Du kan få et udlandssygesikringsbevis, der gælder for Tyrkiet, hjemmefra. Dette anerkendes dog ikke af alle læger i Tyrkiet.
I alle større byer og turistområder findes der sygehuse og mange alment praktiserende læger, i mindre byer vil der som regel være mindre hospitaler man kan opsøge, hvis behovet opstår. Hverken det gule sundhedskort (den offentlige rejsesygesikring) eller det blå sundhedskort (EU-sygesikringskortet) dækker sygdom eller ulykke i Tyrkiet. Det anbefales derfor, at man som rejsende i Tyrkiet tegner en privat rejseforsikring, der dækker behandling og hjemtransport i tilfælde af ulykke eller sygdom i den tid, man opholder sig i landet.
Kunden skal sikre sig, at dennes fysiske og psykiske tilstand er forenelig med den ønskede rejse. Denne skal søge oplysninger om den fysiske bevægelighed og psykiske uafhængighed i forbindelse med rejsen.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: december 2022