Dit rejseprogram

Gå en tur gennem den livlige metropol Madrid, og nyd de livlige pladser som f.eks. Plaza España og Puerta del Sol med den berømte statue med bjørnen ved jordbærtræet. Oplev de spændende historiske byer som universitetsbyen Salamanca, UNESCO-verdensarvstedet Ávila og den af fæstningsmure omgivne by Toledo. Nyd Kastiliens solbeskinnede vidder, Don Quijotes land.

1. dag: Ankomst

Velkommen til Spaniens spændende hovedstad Madrid. På vores rejse kan du glæde dig til et forrygende program med mange højdepunkter i det centrale Spanien. Kongebyen i midten af landet har været hovedstad og kongelig residens siden det 16. århundrede. Fra den tid stammer nogle af de repræsentative bygninger, der stadig i dag præger bybilledet, for eksempel den populære Puerta del Sol. Her er 0-kilometerstenen placeret, der angiver Spaniens centrale opmålingspunkt. I lufthavnen bydes vi velkommen af vores venlige, dansk- eller engelsktalende rejseleder. I den moderne og klimatiserede rejsebus kører vi til vores 4-stjernede hotel i nærheden af Madrid. Her overnatter vi 2 gange.

2. dag: Madrid

I dag tager vi ind til Spaniens livlige hovedstad. På en panoramarundtur ser vi bl.a. pladserne Puerta del Sol, Plaza Cibeles og den berømte Plaza España med det populære Cervantes-mindesmærke til minde om den berømte forfatter af romanen om Don Quijote. Om eftermiddagen kan I udforske denne spændende by på egen hånd. Det kan f.eks. betale sig at besøge Palacio Real fra det 9. århundrede, der stadig er officielt kongepalads og har mere end 3.000 rum. Også Prado Museum er et besøg værd: med over 10.000 malerier har det et af verdens vigtigste malerisamlinger.

3. dag: El Escorial (UNESCO-verdensarvsted)

Efter morgenmaden kører vi til El Escorial. Den imponerende klosterresidens El Escorial af samme navn er bygget i det 16. århundrede og var det politiske centrum for Filip II‘s imperium. Han boede i dette palads i 14 år. Klosteranlægget er blevet erklæret UNESCO-verdensarvsted. Vi tilbyder en valgfri guidet rundtur gennem denne imponerende residens. Der er meget spændende historisk baggrundsinformation om stedet. Sent på eftermiddagen fortsætter vi til Salamanca, hvor vi overnatter 2 gange på et 4-stjernede komforthotel.

4. dag: Salamanca (UNESCO-verdensarvsted)

Efter morgenmaden går vi på opdagelse i den kendte universitetsby Salamanca. Universitetet er et af Europas ældste. Den gamle bydel med den gamle katedral fra det 12. århundrede og den nye katedral fra det 16. århundrede er ligeledes et UNESCO-verdensarvsted. Den pragtfulde Plaza Mayor i Salamanca, en tidligere tyrefægterarena med smukke arkader, siges at være Spaniens flotteste plads. I kan besøge alle disse seværdigheder, og også det berømte Casa de las Conchas, det såkaldte Muslingehus, på en af vores valgfri guidede byture. Derefter er der tid til at udforske byen på egen hånd eller til at slappe af i et af de mange cafeterier.

5. dag: Ávila (UNESCO-verdensarvsted)

I dag kører vi til Ávila, Spaniens højest beliggende provinshovedstad. I 1985 blev byen erklæret UNESCO-verdensarvsted. Det vigtigste monument er uden tvivl den 2.500 m lange, komplet bevarede bymur med dens 88 tårne og 9 byporte. Den er oprindeligt bygget af romerne. Også den imponerende katedral del Salvador er en del af fæstningsanlægget. Det er den første gotiske katedral i Spanien. De næste 2 nætter er vi på et 4-stjernede hotel i Ávila.

6. dag: Vi slapper af i Ávila

I dag har I god til til at slappe af. I kan nyde faciliteterne på jeres 4-stjernede hotel eller gå en tur i Ávila. Den hyggelige lille by er god til en slentre- eller shoppetur. Her kan I ved lækre tapas og en Cerveza på en af de mange sjove taverner opleve den spanske livsglæde.

7. dag: Toledo (UNESCO-verdensarvsted)

I dag besøger vi det middelalderlige Toledo. Bag ved den ærværdige bys mægtige fæstningsmure gemmer sig en rig historisk arv. Også denne gamle bydel er et UNESCO-verdensarvsted. Katedralen er et at Spaniens gotiske hovedbygninger og knejser majestætisk over Toledos tage. Vi tilbyder en valgfri og meget informativ guidet bytur gennem den gamle bydel og det jødiske kvarter og besøger også kirken Santo Tomé. Her hænger El Grecos verdensberømte maleri ”Grev Orgaz‘ begravelse“. Derefter er der rigelig tid til fri afbenyttelse, inden vi kører tilbage mod Madrid. Vi overnatter i et 4-stjernede hotel i nærheden af Madrid.

8. dag: Hjemrejse

I dag skal vi tage afsked. En spændende uge med mange oplevelser er ved at være slut. Der er knyttet nye venskaber, og mange af de rejsende ønsker sig: Lad os mødes igen på vores næste rejse. Vi kører til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.


Inklusive spændende udflugtsprogram + entréer bl.a. med 3 verdensarvsteder !

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse med velrenommeret flyselskab5 tur/retur til Madrid
  inkl. transport lufthavn – hotel – lufthavn
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på udvalgte 4-stjernede hoteller (national standard)
  7x stor morgenbuffet
 • Fascinerende studierejse i vores moderne rejsebus med klimaanlæg med de vigtigste seværdigheder i Spaniens hjerte.
  Glæd dig til spændende udflugtsprogram bl.a. med 3 UNESCO-verdensarvsteder:
  • Puerta del Sol, Madrid
  • Plaza España, Madrid
  • Plaza Cibeles, Madrid
  • Escorial
  • Kastilien
  • Salamanca (verdensarv)
  • Ávila (verdensarv)
  • Toledo (verdensarv)
 • Veluddannede dansktalende/engelsktalende rejseledere (alt efter disponibiliteten)
 • Lægevagt døgnet rundt

5 f.eks. Iberia (Spaniens største flyselskab), NorwegianDine yderligere tjenester3

Oplevelsespakke:

Pakken indeholder

 • guidet tur & entrée til klosterresidens El Escorial,
 • guidet bytur gennem Salamanca inklusive entrée til universitet, den nye & den gamle katedral,
 • guidet bytur gennem Ávila inklusive entrée til den gotiske katedral samt
 • guidet bytur gennem Toledo inklusive entrée til kirken Santo Tomé:

kun 1500,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 2200,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten).

Du vil være begejstret for vores 4-stjernede hoteller !

Billederne er eksempler

Landeinformationer Spanien

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
Málaga161718222428293128242016
KØBENHAVN2351015202321171251

Beliggenhed:

Spanien ligger sydvest for Pyrenæerne på Den Iberiske Halvø. Landet er nabo til Portugal, Gibraltar, Fyrstendømmet Andorra og Frankrig.

Statsform:

Parlamentarisk monarki. Kong Filipe VI har været statsoverhoved siden 19. juni 2014. Pedro Sánchez har været premierminister siden 01. juni 2018.

Hovedstad:

Madrid.

Religion:

Romersk-katolsk (over 90 procent).

Sprog:

Det officielle sprog er spansk. I de autonome regioner Baskerlandet, Galicien, Catalonien og Valencia er også de pågældende regionale sprog anerkendt som officielle sprog.

Klima:

Madrid: Højlandsklima; castiliansk højslette La Meseta (680 m.o.h.): tørt, kolde vintre, varme somre (op til 40°C); kysten: middelhavs-eller atlantisk klima.

Lokaltid:

Spanien ligger som det meste af Europa i den mellemeuropæiske tidszone, dvs. Greenwich-tid +1 (GTM+1) med sommertid.

Elektricitet:

I Spanien leveres strømmen med en spænding på 220 V og en frekvens på 50 Hertz i form af vekselstrøm. Du har ikke brug for en adapter på hotellet.

Telefon:

Hvis man ringer til Danmark er landekoden 0045 (+45). Hvis du ringer fra Danmark til Spanien, indtast venligst 0034 (+34) inden du indtaster det lokale nummer.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Der er ingen visumkrav for danske statsborgere, der rejser ind i Spanien, hvis opholdet varer under 90 dage. Pas eller ID-kort skal som minimum være gyldigt under hele rejsen. Borgere fra andre lande bedes indhente oplysninger om de for dem gældende pas- og visumregler på deres lands konsulat eller på den spanske ambassade.

TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer.

Bemærk: Spanien er med i den europæiske aftale af den 13.12.1957 om regulering af persontrafikken mellem Europarådets medlemsstater.

De krav, som de enkelte flyselskaber stiller til de dokumenter, som passagererne skal være i besiddelse af, kan godt afvige fra den officielle lovgivning.

Derfor anbefales det, at du kun rejser med gyldige rejsedokumenter. Børn skal ifølge lov af 26.06.2012 have deres eget pas. Det er ikke nok at de står opført i forældrenes. Disse indrejsebestemmelser gælder som udgangspunkt for alle borgere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). Yderligere informationer på:
www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/InformacionParaExtranjeros/

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen.

Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Spanien rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning. En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud:
Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:

Valuta/banker/kreditkort:

Vekselkurs (april 2019): 1 DKK = 0,13 EURO, 1 EURO = 7,46 DKK
Spanien er et europæisk land og medlem af den europæisk møntunion. Det betyder, at euroen er officiel valuta i Spanien.

Du kan betale dine indkøb kontant eller med de mest gængse kreditkort og nogle steder også med EC-/Maestro-kort (husk PIN-kode).

Hvis du vil hæve kontanter, kan du gøre det med kreditkort og med EC-/Maestro-kort (husk PIN-kode). Den pågældende bank kan eventuelt pålægge gebyrer. Få mere at vide om det hos din bank.

Toldbestemmelser:

Inden for EU kan privatpersoner købe og medtage varer i ubegrænset mængde, hvis disse er beregnet til personlig brug og ikke til videresalg. De danske toldbestemmelser kan læses på toldmyndighedens hjemmeside www.skat.dk. du kann rette telefonisk henvendelse til toldvæsenet.

Sikkerhedsoplysninger:

Kriminalitet: Især i turistområderne skal man være på vagt over for lommetyve og småkriminel. Det anbefales at deponere penge, pas, kørekort, flybilletter og andre vigtige dokumenter på et sikkert sted (f.eks. i hotellets pengeskab) og hver dag kun at medbringe de kontanter (samt EC-eller kreditkort), der skal bruges den pågældende dag.

Rejsende bør holde sig væk fra store menneskemængder og holde øje med deres værdigenstande på steder med mange turister, i lufthavne (også i sikkerhedsområdet),
på banegårde, i undergrundsbaner, busser osv.le.

Medicinske oplysninger:

Vaccine: Tjek alle standard vaccinationer både for børn og voksne inden rejsen og få dem evt. fornyet. Alle personer, der er offentligt sygeforsikret i Danmark, har i akutte sygdomstilfælde krav på at blive behandlet hos en læge, tandlæge eller på et offentligt registreret behandlingssted, der skal være godkendt af den danske sygeforsikring. Det blå EU-sygesikringskort (European Health Insurance Card -EHIC) skal medbringes.

Desuden anbefales det at tegne en ekstra rejsesygeforsikring, der dækker de risici, som andre sygesikringskort ikke dækker (f.eks. eventuel hjemtransport til Danmark i tilfælde af sygdom samt behandling hos privatlæge eller på privatklinikker).

Kunden skal sikre sig, at han/hun både fysisk og psykisk kan klare rej sen og herudover indhente alle nødvendige informationer om hvad rejsen evt. indebærer af udfordringer.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: april 2019

Forstørrelse: