Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

8-dages eksklusiv studierejse til Normandiet, Bretagne & Flandern med de mest berømte UNESCO-verdensarvsteder

Paris – Versailles (verdensarv) – Chartres (verdensarv) – Mont Saint-Michel (verdensarv) – Le Havre (verdensarv) – Amiens (verdensarv) – Lille – Bruxelles (3x verdensarv) – Brugge (2x verdensarv)

Rejseforløb

Rejseforløb

På basis af vores store erfaring og de mange tips fra begejstrede rejsedeltagere tilbyder vi en rejse til de mest imponerende seværdigheder og verdensarvsteder i Normandiet, Bretagne og Flandern!

1. dag: Komfortabel flyrejse til Paris

Flyrejse til Paris. Vores venlige og kompetente engelsktalende guide byder os velkommen i lufthavnen. I vores moderne bus kører vi til vores hotel i nærheden af Paris, hvor vi vil tilbringe den første nat. Hvis tidspunktet for ankomsten tillader det, foretage vi en fælles bytur.

2. dag: Versailles og Chartres (2× UNESCO-verdensarv)

Chartres (verdensarv)

I dag besøger vi Versailles-slottet, et af Europas største paladsanlæg (entré inkluderet). Det tidligere slot for de franske konger er et UNESCO-verdensarvsted og er blandt andet kendt for sin imponerende spejlsal. Slottets mest berømte rum er 75 m langt og 10 m bredt og er beklædt med 357 spejle. Derfra ser vi ud over den geometrisk anlagte park, som vi derefter kan udforske på egen hånd. Derefter besøger vi katedralen i Chartres (siden 1979 UNESCO-verdensarvsted, entré inkluderet), der anses for at være modellen for alle gotiske katedraler i Europa. Efter turen er der lidt tid på egen hånd, inden vi fortsætter til Bretagne. De næste 2 nætter overnatter vi i nærheden af Rennes/Saint-Malo.

3. dag: Opdagelsesdag: Dinan, Mont Saint-Michel (UNESCO-verdensarv), Saint-Malo

Mont Saint-Michel (verdensarv)

I dag kan du glæde dig til en af Frankrigs mest berømte seværdigheder på en fascinerende, valgfri heldagsudflugt. Første stop er Dinan, en gammel handelsby med en af Bretagnes smukkeste gamle bydele. Derefter oplever vi på en guidet tur kosarernes by Saint-Malo med sin mægtige fæstning og granithusene i byens centrum. Om eftermiddagen besøger vi Mont Saint-Michel, også kendt som ”Vestens vidunder”. Allerede på afstand ser vi klosteret med dets beskytter, ærkeenglen Mikael. Klosteret troner højt på det mægtige klosterbjerg. Vi tager en shuttlebus (inkluderet i prisen) til klosterbjerget, som allerede i 1979 blev erklæret et UNESCO-verdensarvsted. Derefter har vi mulighed for at slentre gennem gyderne i den gamle bydel eller besøge klosteret.

4. dag: Arromanches, Deauville, Honfleur, Pont de Normandie & Le Havre (UNESCO-verdensarv)

Le Havre (verdensarv)

Vi forlader Bretagne og kører til Arromanches i Normandiet, hvor de allierede gik i land. I forbindelse med invasionen af Normandiet under 2. verdenskrig blev der her anlagt en enorm, kunstig havn, som der stadig i dag kan ses enkelte rester af. Vores guide tager os tilbage i tiden. Vores frokostpause holder vi i den berømte badeby Deauville med sin træpromenade og de normanniske bindingsværkshuse. Om eftermiddagen kører vi til den lille havn Honfleur, ”Impressionismens vugge“. Her smager vi på den ravfarvede æblebrændevin Calvados fra regionen af samme navn. Vi kører over den imponerende hængebro ”Pont de Normandie“ videre til Le Havre, hvor vi overnatter.

5. dag: Etretat, Rouen, Amiens (UNESCO-verdensarv)

Amiens (verdensarv)

Om formiddagen starter vi med en imponerende kysttur langs Normandiets kridtklinter med de op til 60 m høje stejle skrænter. Den mest berømte er Cap d‘Antifer, klippebuen i Etretat. Derefter fortsætter vi til Rouen i Seine-dalen. Her følger vi i Jeanne d‘Arcs fodspor, som på dette sted i 1431 blev brændt på bålet som kætterske. Rouen er ikke kun kendt som ”Byen med de 100 tårne“, men også for sine mange bindingsværkshuse. På vej mod Lille, hvor vi tilbringer de næste 3 nætter på vores moderne hotel, gør vi ophold i Amiens. Her står Frankrigs største katedral på 7.700 m². Den har været et UNESCO-verdensarvsted siden 1981 og en del af Camino de Santiago-ruten siden 1998. Den tidlig gotiske bygning blev bygget i 1220 og revolutionerede middelalderens byggeteknik.

6. dag: Lille & Bruxelles (3× UNESCO-verdensarvsted)

Grote Markt, Bruxelles (verdensarv)

Om morgenen besøger vi Lille, Europas kulturhovedstad i 2004 og Nordfrankrigs smukke hovedstad. Vores hyggelige gåtur gennem den nænsomt renoverede gamle bydel med dens mange paladser tager sit udgangspunkt på Grand Place. Med sine hyggelige gadecaféer er det byens smukkeste plads. Ikke langt derfra ligger børsen, byens formentlig mest berømte og samtidig dyreste bygning fra 1653. Derefter kører vi til EU-hovedstaden Bruxelles, hvor vi i forbindelse med en tur gennem den gamle bydel går til Grote Markt, som ikke mindst på grund af dens imponerende arkitektur har været et UNESCO-verdensarvsted siden 1998. Vi besøger også regeringskvarteret, det kongelige palads og det berømte 102 m høje Atomium. Som afslutning på dagen tager vi på en byrundtur forbi Victor Horts Jugendstil-bygninger (UNESCO-verdensarvsted) fra den 19. århundrede, Stoclet Palæet (UNESCO-verdensarvsted) og EU-Parlamentet, hvor det europæiske politiks hjerte slår.

7. dag: Opdagelsesdag: Gent (UNESCO-musikby) & Brugge (2× UNESCO-verdensarv)

Brugge (verdensarv)

I dag går turen til Flandern. Vi tager på en superspændende valgfri heldagsudflugt. Vi starter turen med at køre til Gent. Den berømte middelalderlige havneby ved floden Leie er en af Belgiens smukkeste byer og byder ud over et flot bycentrum på talrige kunstskatte. Gent er desuden en UNESCO-musikby. Herfra er der kun få minutter til den legendariske by Brugge, hvis hele bymidte er et UNESCO-verdensarvsted. Brugge var engang det vigtigste handelscentrum for tekstiler fra hele verden. På grund af kystens tilsanding mistede byen sin betydning, men kunne i stedet bevare hele sin historiske bymidte. Vi tager en tur på middelalderlige kanaler, der på hollandsk kaldes grachter, og beundrer nok engang den maleriske by, denne gang fra et andet perspektiv. I Gent og Brugge tager vi på en guidet bytur og ser blandt andet klokketårnene, som engang var et symbol på borgerlig stolthed over for adelen og i dag er et UNESCO-verdensarvsted.

8. dag: Hjemrejse

I dag skal vi tage afsked. En spændende uge med mange oplevelser er ved at være slut. Vi kører til Paris og flyver tilbage til Danmark med mange uforglemmelige oplevelser i bagagen.


Pont de Normandie

Inkluderet i prisen

 • Rutefly tur/retur til Paris med Air France eller tilsvarende
  inkl. transport lufthavn – hotel – lufthavn
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på udvalgte komfort- eller 4-stjernede hoteller (national standard)
  inkl. 7× stor morgenbuffet
 • Fascinerende studierejse med de mest berømte UNESCO-verdensarvsteder
  i Normandiet, Bretagne og Flandern!
  Du kan glæde dig til et spændende udflugtsprogram + entréer (iht. programmet) bl.a. med:
  • Versailles (verdensarv)
  • Chartres (verdensarv)
  • Le Havre (verdensarv)
  • Bruxelles (3× verdensarv)
  • Amiens (verdensarv)
  • Paris
  • Arromanches
  • Deauville
  • Honfleur
  • Pont de Normandie
  • Bretagne
  • Lille
  • Atlanterhavskysten
 • Kvalificeret engelsktalende studierejseleder
 • Lægevagt døgnet rundt


Dine yderligere tjenester³

Mont Saint-Michel (verdensarv)

Oplevelsespakke:

Pakken indeholder de to heldagsudflugter ”Dinan, Mont Saint-Michel og Saint-Malo“ og ”Gent og Brugge“: kun 1300,– DKK pr. person

4-stjernede hoteller

Tillæg for enkeltværelse:

2100,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten).

Inklusive spændende udflugtsprogram + entréer bl.a. med. de mest berømte verdensarvsteder !

Du vil være begejstret for vores komfort- eller 4-stjernede hoteller !

Billederne er eksempler

Sammenligning af de højeste temperaturer

janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
PARIS67121518222625241575
KØBENHAVN2351015202321171251

Vigtig oplysning:

På grund COVID-19-pandemien gælder i øjeblikket i alle rejselande landespecifikke, forskellige bestemmelser og hygiejneforskrifter, som kan blive ændret med kort varsel. Også indrejsebestemmelserne kan ændres med kort varsel. Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger til din TSS rejse til dig på https://www.tss-travel.dk/rejs-sikkert/. Oplysningerne kontrolleres og opdateres selvfølgeligt regelmæssigt. Se også Udenrigsministeriets hjemmeside (https://um.dk/da/rejse-ogophold/rejsetil-udlandet/coronavirus/) før afrejse.

Statsform:

Frankrig: parlamentarisk demokrati | Belgien: parlamentarisk monarki

Hovedstad:

Frankrig: Paris | Belgien: Bruxelles

Religion:

Frankrig & Belgien: Overvejende romersk-katolsk

Sprog:

Frankrig: Fransk | Belgien: Fransk og nederlandsk

Klima:

Frankrig: Fire hovedzoner: atlantisk zone – moderat havklima; kontinental zone – udprægede temperaturforskelle (navnlig i landets østlige del); mediterran zone – moderat, varmt havklima; alpin zone – barsk bjergklima | Belgien: overvejende moderat-maritimt klima på grund af Vesterhavet

Lokal tid:

Mellemeuropæisk tidszone med sommertid, derfor ingen tidsforskel i forhold til Danmark

Telefon:

Hvis man ringer til Danmark er landekoden 0045 (+45). Hvis du ringer fra Danmark til Frankrig, indtast venligst 0033 (+33) inden du indtaster det lokale nummer, hvis du ringer fra Danmark til Belgien, indtast venligst 0032 (+32).

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Ved ophold på op til 90 dage kræves ingen visum for danske statsborgere. Du skal dog have et gyldigt pas (https://dk.ambafrance.org/ og https://um.dk/). Bemærk: Frankrig og Belgien er med i den europæiske aftale af den 13.12.1957 om regulering af persontrafikken mellem Europarådets medlemsstater. De krav, som de enkelte flyselskaber stiller til de dokumenter, som passagererne skal være i besiddelse af, kan godt afvige fra den officielle lovgivning. Det anbefales, at borgere fra andre lande indhenter oplysninger om de gældende indrejsebestemmelser på den franske resp. belgiske ambassade i København.
TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer. TSS Travel Service Scandinavia AS kan ikke holdes ansvarlig for fuldstændigheden og aktualiteten af webstedets indhold.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har sammensat et meget varieret rejseprogram med utallige højdepunkter, så du kan lære landets rige kultur, de spændende landskaber og den gæstfri befolkning at kende.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Oplevelsespakke: Pakken indeholder de to heldagsudflugter ”Dinan, Mont Saint-Michel og Saint-Malo“ og ”Gent og Brugge“: kun 1300,– DKK* pr. person.
Halvpension: Pakken indeholder 7× stor aftensmad (2-retters-menu): kun 1400,– DKK* pr. person.
* Ved booking på destinationen kan pakkepriserne variere.

Byafgift:

Der skal desuden på lokationen betales en offentlig kur- og byafgift på ca. 2,50 EUR (ca. 19 DKK) pr. person/overnatning (fra januar 2023).

Valuta / banker / kreditkort:

Vekselkurs (januar 2023): 1 DKK = 0,13 EUR, 1 EUR = 7,44 DKK
Frankrig og Belgien er medlemmer af EU og den europæiske møntunion. Det betyder, at euroen er officiel valuta. Det er muligt at foretage indkøb kontant og med de mest gængse kreditkort og til dels også med det tyske EC-kort. At hæve kontanter er muligt med kreditkort og med EC-kort. Muligvis opkræver den pågældende bank gebyrer. Få mere at vide om det hos din bank.

Toldbestemmelser:

Inden for EU kan privatpersoner købe og medtage varer i ubegrænset mængde, hvis disse er beregnet til personlig brug og ikke til videresalg. Hvis du medbringer betalingsmidler på mere end 10.000,– EUR (eller tilsvarende i en anden valuta), skal du mindst fem dage inden rejsens påbegyndelse anmelde beløbet hos de franske toldmyndigheder. De danske toldbestemmelser kan læses på toldmyndighedens hjemmeside www.skat.dk. Du kann rette telefonisk henvendelse til toldvæsenet.

Sikkerhedshenvisninger:

Navnlig i de større turistområder skal man være opmærksom på lommetyve og anden småkriminalitet. Det anbefales at deponere penge, pas, kørekort, flybilletter og andre vigtige dokumenter på et sikkert sted (f.eks. i hotellets pengeskab) og hver dag kun at medbringe de kontanter (samt EC- eller kreditkort), der skal bruges den pågældende dag. Ved store menneskemængder og på steder med mange turister, i lufthavne (også i sikkerhedsområdet), på banegårde, i undergrundsbaner, busser osv. bør rejsende holde øje med deres værdigenstande.
Frankrig: Den 1. november 2017 trådte en ny antiterrorlov i kraft, der tillader de franske sikkerhedsmyndigheder at gøre brug af forskellige terrorbekæmpelsesforanstaltninger. I denne forbindelse kan der i bestemte områder, f.eks. ved undergrundsbaner og banegårde samt i grænseregionerne, forekomme øget person- og bagagekontrol. Også ved indgange (til f.eks. museer) skal du være forberedt på, at håndtasker kontrolleres.
Belgien: Der har tidligere været terrorhandlinger i landet. Derfor foretages der fortsat stikprøve- og adgangskontroller, og på banegårde og ved regeringsbygninger må der regnes med øget politi- og militærpatruljering.

Medicinske oplysninger:

Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/). Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet.

Medicinsk behandling:

Alle personer, der er offentligt sygeforsikret i Danmark, har i akutte sygdomstilfælde krav på at blive behandlet hos en læge, tandlæge eller på et offentligt registreret behandlingssted, der skal være godkendt af den danske sygeforsikring. Det blå EUsygesikringskort (European Health Insurance Card -EHIC) skal medbringes. Desuden anbefales det at tegne en ekstra rejsesygeforsikring, der dækker de risici, som andre sygesikringskort ikke dækker (f.eks. eventuel hjemtransport til Danmark i tilfælde af sygdom samt behandling hos privatlæge eller på privatklinikker).
Kunden skal sikre sig, at han/hun både fysisk og psykisk kan klare rej sen og herudover indhente alle nødvendige informationer om hvad rejsen evt. indebærer af udfordringer.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: januar 2023