Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

8-dages 4-stjernet studierejse med Rom, Napoli, Amalfikysten & Pompeji og Italiens mest berømte UNESCO-verdensarvsteder

Rom (verdensarv) – Vatikanet (verdensarv) – Pompeji (verdensarv) – Napoli (verdensarv) – Vesuv – Sorrento – Amalfikysten (verdensarv)

Dit rejseprogram

På basis af vores erfaringer og mange tips fra begejstrede rejsedeltagere har vi udvalgt Italiens mest berømte verdensarvsteder til dig

1. dag: Flyrejse til Rom

Hjerteligt velkommen til verdensbyen Rom. Vores venlige, dansk- eller engelsktalende rejseleder modtager os i lufthavnen og ledsager os til vores moderne rejsebus. Denne kører os til vores 4-stjernede hotel. Her overnatter vi de første 2 nætter.

2. dag: ”Det klassiske Rom“ (UNESCO-verdensarvsted)

Efter morgenmaden tager vi til Roms historiske centrum, som i 1980 blev et UNESCO-verdensarvsted. Rom, ”den evige stad“, blev grundlagt i 753 f.Kr. og var centrum for Romerriget. I det 4. århundrede blev byen med Vatikanet centrum for kristendommen, og det er den stadig i dag for den katolske kirke. På en byrundtur kan vi beundre nogle af den italienske hovedstads mest pragtfulde springvand. Den vel mest berømte er den imponerende Trevi-fontæne, der er 26 m høj og 50 m bred og således byens største. Andre højdepunkter på byrundturen er Piazza del Popolo, Berninis Fontana del Tritone og Fireflodsfontænen Fontana dei Quattro Fiumi. Vi besøger også Den Spanske Trappe fra det 18. århundrede, som er et symbol på den hellige treenighed og en af verdens mest kendte udendørs trapper.

3. – 4. dag: Sorrent & Amalfikysten (UNESCO-verdensarv)

Amalfikysten verdensarv)

I dag kan vi glæde os til endnu et højdepunkt på rejsen. Vi tager afsted til Sorrent. Vi besøger en Limoncello-fabrik i nærheden af Sorrent og nyder en smagsprøve af denne lækre citronlikør. Derefter besøger vi byen Sorrent, der er placeret malerisk over hvide klipper. På en kort rundtur lærer vi byen at kende og kan beundre den fantastiske udsigt over Napolibugten. Om eftermiddagen kører vi langs den betagende Amalfikyst. Den siges at være en af verdens flotteste kyster og er et UNESCO-verdensarv. Derefter kører vi tilbage til overnatningsstedet, et 4-stjernet hotel i nærheden af Napoli. Den 4. dag har du tid til at slappe af på hotellet, eller du kan gå på opdagelse i Napoli på egen hånd.

5. dag: Pompeji og Napoli (2× UNESCO-verdensarv)

I dag kan vi se frem til den verdensberømte udgravning af det antikke Pompeji (entré inkluderet), som er et UNESCO-verdensarv. Den er et betagende vidnesbyrd om, hvordan man levede i Antikken. Derefter kører vi til Napoli. Den skønne kystby ligger ved Napolibugten med blik på Vesuv, en af Europas mest kendte vulkaner. I byen er der mange vidnesbyrd om dens næsten 3.000 gamle historie. Det er ikke for ingenting, at man i Italien siger ”Se Napoli og dø”. På en gåtur får vi et godt indtryk af den gamle bydel (UNESCO-verdensarv) og ser bl.a. Spaccanapoli, Piazza Municipo, galleri Umberto og Piazza del Plebiscito. Derefter går turen til Rom, og vi overnatter i et 4-stjernet hotel i byen.

6. dag: Opdagelsesdag: Det antikke Rom med Circus Maximus, Colosseum, Forum Romanum og Pantheon

I dag tager vi på en spændende valgfri heldagsudflugt til byens antikke skatte. Først besøger vi Circus Maximus, det antikke Roms største cirkus. Circus Maximus er især kendt for de mange væddeløb med hest og vogn. Det pragtfulde Colosseum, Konstantinbuen og Forum Romanum, som vi får at se udefra, og det verdensberømte Panteon er nogle af de andre spændende højdepunkter i Rom.

7. dag: Opdagelsesdag: Vatikanet, Peterskirken og Det Sixtinske Kapel (UNESCO-verdensarv)

Som et tilvalg kan man på en valgfri heldagsudflugt besøge Vatikanstaten, kristendommens vugge. Pavestolen, og dermed også Vatikanstaten, har siden 1990 været et af UNESCO-verdensarvsteder. Vi mærker Peterspladsens magi og beundrer de verdenskendte bygningsværker som Peterskirken med Berninis bronzebaldakin. Se Michelangelos imponerende kalkmalerier i det berømte Sixtinske Kapel – vi har VIP-billetter! Selvfølgelig besøger vi også Vatikanmuseet (entré inkluderet) med de berømte pavelige kunstsamlinger.

8. dag: Hjemrejse

I dag skal vi tage afsked. En dejlig uge med mange oplevelser er ved at være slut. Vi køres til lufthavnen, og fuld af dejlige oplevelser rejser vi tilbage til Danmark.

Bemærk: Vær venligst opmærksom på, at rejsen af organisatoriske grunde evt. vil blive gennemført i omvendt rækkefølge.

Amalfikysten verdensarv)

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til Rom med velrenommeret flyselskab⁵
  inkl. transport til og fra hotellet, lufthavns- og sikkerhedsgebyrer
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på udvalgte 4-stjernede hoteller (national standard)
  7× italiensk morgenbuffet
 • Fascinerende 4-stjernet studierejse med Italiens mest spændende UNESCO-verdensarvsteder!
  Du kan glæde dig til et spændende udflugtsprogram bl.a. med følgende højdepunkter:
  • Rom (verdensarv)
  • Amalfikysten (verdensarv)
  • Napoli (verdensarv)
  • Pompeji (verdensarv)
  • Limoncello-smagning
  • Sorrento
 • Kvalificeret dansk- eller engelsktalende studierejseledere (alt efter tilgængelighed)
 • Lægevagt døgnet rundt


⁵ f.eks. Norwegian eller SAS Scandinavian Airlines (medlem af Star Alliance – verdens største flyalliance)

Dine yderligere tjenester3

Oplevelsespakke:

Pakken indeholder de 2 udflugter ”Det antikke Rom“ samt ”Vatikanet, Peterskirken og Det Sixtinske Kapel“: kun 1500,– DKK pr. person.

Nydelsespakke:

Pakken indeholder 7× aftensmad (3-retters menu med lokale retter): kun 1000,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 1900,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten).


³ Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Du vil være begejstret for vores 4-stjernede hoteller !

Billederne er eksempler

Inklusive spændende udflugtsprogram bl.a. med 4 verdensarvsteder !

Landeinformationer Italien

janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
ROM111216182228313127221612
KØBENHAVN1361117212322181263

Vigtig oplysning:

På grund COVID-19-pandemien gælder i øjeblikket i alle rejselande landespecifikke, forskellige bestemmelser og hygiejneforskrifter, som kan blive ændret med kort varsel. Også indrejsebestemmelserne kan ændres med kort varsel. Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger til din TSS rejse til dig på https://www.tss-travel.dk/rejssikkert/. Oplysningerne kontrolleres og opdateres selvfølgeligt regelmæssigt. Se også Udenrigsministeriets hjemmeside (https://um.dk/da/rejse-ogophold/rejsetil-udlandet/coronavirus/) før afrejse.

Beliggenhed:

I Sydeuropa på den Appeninske Halvø. Nabolande: Frankrig, Schweiz, Østrig, Slovenien, San Marino, Vatikanstaten.

Areal:

301.277 kvadratkilometer.

Statsform:

Republik, parlamentarisk demokrati med tokammersystem. Præsident Sergio Mattarella blev udnævnt til statsoverhoved i februar 2015. Giorgia Meloni har været ministerpræsident siden oktober 2022.

Hovedstad:

Rom har 2,9 mio. indbyggere og har været Italiens hovedstad siden 1871.

Religion:

Overvejende romersk-katolsk, desuden ca. 1,3 mio. muslimer, godt 550.000 protestanter, 230.000 Jehovas Vidner, 200.000 buddhister, 110.000 hinduer og 40.000 jøder.

Sprog:

Landets sprog er italiensk. Officielt anerkendte mindretalssprog er desuden friulisk, ladinsk, tysk, slovenisk, occitansk, fransk, frankoprovencalsk, albansk, græsk, sardisk, katalansk og kroatisk.

Klima:

Det italienske klima varierer meget fra nord til syd. Den nordlige del har et strengt klima med meget kolde vintre og meget varme somre med stor luftfugtighed. Den midterste del har et moderat klima, mens man i den sydlige del og på øerne altid har milde vintre og meget varme og hede somre.

Elektricitet:

I italien leveres strømmen med en spænding på 230 V og en frekvens på 50 Hertz i form af vekselstrøm. Stikkontakterne svarer til de europæiske retningslinjer. Du har ikke brug for en adapter.

Lokal tid:

Italien ligger som det meste af Europa i den mellemeuropæiske tidszone, dvs. Greenwich-tid +1 (GTM+1) med sommertid.

Telefoni:

Hvis man ringer til Italien fra udlandet skal man starte med den internationale landekode 0039 (+39) efterfulgt af det pågældende telefonnummer. Hvis man ringer til Danmark fra Italien er landekoden 0045 (+45).

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Der er ingen visumkrav for danske statsborgere, der rejser ind i Italien, hvis opholdet varer under 90 dage. Pas skal som minimum være gyldigt under hele rejsen. Borgere fra andre lande bedes indhente oplysninger om de for dem gældende pas- og visaregler på deres lands konsulat eller på den italienske ambassade.
TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Italiens rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Halvpension: Pakken indeholder 7× aftensmad (3-retters menu med lokale retter): kun 1000,– DKK* pr. person.
Oplevelsespakke: Pakken indeholder de 2 udflugter ”Det antikke Rom“ samt ”Vatikanet, Peterskirken og Det Sixtinske Kapel“: kun 1500,– DKK* pr. person.
Oplevelsespakke 2: Pakken indeholder entré til Forum Romanum og Colosseum: kun 400,– DKK* pr. person.
* Ved booking på destinationen kan pakkepriserne variere.

Byafgift:

Der skal desuden pr. person og overnatning på lokationen betales en offentlig byafgift på 6,– EUR (ca. 45 DKK) i Rom og 3,50 EUR (ca. 26 DKK) i Napoli (januar 2023).

Valuta / banker / kreditkort:

Italien er medlem af EU. Den officielle valuta er euro. Vekselkurs (januar 2023): 1 DKK = 0,14 EUR, 1 EUR = 7,44 DKK.
Indkøb kan betales kontant og med de mest almindelige kreditkort. Ved indgangen til forretningerne vil der normalt stå, hvilke kreditkort der kan betales med. Hvis der betales med kreditkort bliver kunden normalt bedt om at fremvise ID-kort. I bankerne kan man indløse rejsechecks (dollar eller euro) og desuden kan der hæves penge i automaterne. Dette kan dog være forbundet med ret høje gebyrer.
Fra et beløb på 3.000 € (ca. 22.310 DKK) kan der ikke betales med kontanter.

Toldbestemmelser:

Ved ind- og udrejsen til og fra Italien skal alle pengebeløb, der overstiger 10.000 € (ca. 74.370 DKK), deklareres i tolden. Inden for EU kan privatpersoner købe og medtage varer i ubegrænset mængde, hvis disse er beregnet til personlig brug og ikke til videresalg. De danske toldbestemmelser kan læses på toldmyndighedens hjemmeside skat.dk. eller du kan rette telefonisk henvendelse til toldvæsenet.

Strafferetlige bestemmelser:

Hjælp til illegal indrejse i Italien straffes med fængsel og bøde. Derfor opfordrer vi til stor forsigtighed, hvis I tager blaffere med. For at beskytte mindesmærkerne udsteder bystyret i Rom nogle gange drakoniske straffe for endda meget små forseelser, f.eks. hvis man griber ned i vandet i Trevi-brønden eller holder picnic på den Spanske Trappe.

Sikkerhedshenvisninger:

Kriminalitet: Især i turistområderne skal man være på vagt over for lommetyve og småkriminelle. Her har man set særlige former for bondefangerkneb, hvor turisternes opmærksomhed bliver afledt f.eks. ved at nogen støder ind i dem, hvorefter de får frarøvet deres ejendele. På ferien anbefales det altid kun at tage det allernødvendigste med, når man er ude at gå en tur. Større kontantbeløb eller originale dokumenter som pas o.lign. bør opbevares i pengeboksen på hotelværelset. Hvis du tager kreditkort med, så skal disse helst være beskyttet af en PIN-kode. Tag kopier af de vigtigste dokumenter med på rejsen. En anden mulighed er at gemme dokumentfilerne på en privat e-mail-konto, som du har adgang til uanset hvor du befinder dig henne i verden. Pas på med ikke at bære tasker og fotoapparater på den arm, der vender ud mod gaden, da det vil gøre det nemmere for tyve på knallerter eller motorcykler at rive dem fra dig. I Napoli skal man passe særlig godt på værdifulde ure og smykker, da det som regel er disse, tyvene er på udkig efter.

Medicinske oplysninger:

Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/). Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet.

Medicinsk behandling:

Alle personer, der er offentligt sygeforsikret i Danmark, har i akutte sygdomstilfælde krav på at blive behandlet hos en læge, tandlæge eller på et offentligt registreret behandlingssted, der skal være godkendt af den danske sygeforsikring. Det blå EU-sygesikringskort (European Health Insurance Card – EHIC) skal medbringes.
Desuden anbefales det at tegne en ekstra rejsesygeforsikring, der dækker de risici, som andre sygesikringskort ikke dækker (f.eks. eventuel hjemtransport til Danmark i tilfælde af sygdom samt behandling hos privatlæge eller på privatklinikker). Kunden skal sikre sig, at han/hun både fysisk og psykisk kan klare rejsen og herudover indhente alle nødvendige informationer om hvad rejsen evt. indebærer af udfordringer.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: januar 2023