Landeinformationer Frankreich

Landeinformationer Frankrig

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
PARIS67121518222625241575
KØBENHAVN2351015202321171251

Beliggenhed:

Landet er Europas største og ligger i den vestlige del af Europa. Frankrigs natur er meget varieret og omfatter Alpernes og Pyrenæernes bjergmassiver, Loires, Rhônes og Dordognes floddale ned til Côte d’Azur samt regionerne i Normandiet og ved Atlanterhavskysten.

Statsform:

Parlamentarisk demokrati med et tokammersystem; præsident Emmanuel Macron
(siden marts 2017)

Hovedstad:

Paris (ca. 2,2 mio. indbyggere)

Religion:

Overvejende romersk-katolsk

Sprog:

Fransk

Klima:

Fire hovedzoner: atlantisk zone – moderat havklima; kontinental zone – udprægede temperaturforskelle (navnlig i landets østlige del); mediterran zone – moderat, varmt havklima; alpin zone – barsk bjergklima

Lokaltid:

Mellemeuropæisk tidszone med sommertid, derfor ingen tidsforskel i forhold til
Danmark

Telefon:

Hvis man ringer til Danmark er landekoden 0045 (+45). Hvis du ringer fra Danmark til Frankrig, indtast venligst 0033 (+33) inden du indtaster det lokale nummer.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Ved ophold på op til 90 dage kræves ingen visum for danske statsborgere. Du skal dog have et gyldigt pas (https://dk.ambafrance.org/).
Bemærk: Frankrig er med i den europæiske aftale af den 13.12.1957 om regulering af persontrafikken mellem Europarådets medlemsstater.
De krav, som de enkelte flyselskaber stiller til de dokumenter, som passagererne skal være i besiddelse af, kan godt afvige fra den officielle lovgivning.
Det anbefales, at borgere fra andre lande indhenter oplysninger om de gældende indrejsebestemmelser på den franske ambassade i København.
TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen.

Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Frankrig rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning.

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges.
Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud:

Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:

Oplevelsespakke: Pakken indeholder bådturen på Seinen i Paris, udflugten til Arcachon inklusive bådtur, den guidede byrundtur i Toulouse og udflugten til Camargue inklusive aftensmad: kun 1390,– DKK pr. person.

Nydelsespakke: Pakken indeholder 7x stor aftenbuffet (3-retters-menu): kun 1290,– DKK pr. person.

Valuta/banker/kreditkort:

Vekselkurs (april 2019)1 DKK = 0,13 EURO, 1 EURO = 7,46 DKK

Frankrig er et europæisk land og medlem af den europæisk møntunion. Det betyder, at euroen er officiel valuta i Frankrig. Du kan betale dine indkøb kontant eller med de mest gængse kreditkort og nogle steder også med EC-/Maestro-kort (husk PIN-kode). Hvis du vil hæve kontanter, kan du gøre det med kreditkort og med EC-/Maestro-kort (husk PIN-kode). Den pågældende bank kan eventuelt pålægge gebyrer. Få mere at vide om det hos din bank.

Toldbestemmelser:

Inden for EU kan privatpersoner købe og medtage varer i ubegrænset mængde, hvis disse er beregnet til personlig brug og ikke til videresalg.

Hvis du medbringer betalingsmidler på mere end 10.000,- EUR (eller tilsvarende i en anden valuta), skal du mindst fem dage inden rejsens påbegyndelse anmelde beløbet hos de franske toldmyndigheder.

De danske toldbestemmelser kan læses på toldmyndighedens hjemmeside www.skat.dk. Du kann rette telefonisk henvendelse til toldvæsenet.

Sikkerhedsoplysninger:

Kriminalitet: Især i turistområderne skal man være på vagt over for lommetyve og småkriminel. Det anbefales at deponere penge, pas, kørekort, flybilletter og andre vigtige dokumenter på et sikkert sted (f.eks. i hotellets pengeskab) og hver dag kun at medbringe de kontanter (samt EC-eller kreditkort), der skal bruges den pågældende dag.

Rejsende bør holde sig væk fra store menneskemængder og holde øje med deres værdigenstande på steder med mange turister, i lufthavne (også i sikkerhedsområdet), på banegårde, i undergrundsbaner, busser osv.le.

Den 1. november 2017 trådte en ny antiterrorlov i kraft i Frankrig, der tillader de franske sikkerhedsmyndigheder at gøre brug af forskellige terrorbekæmpelsesforanstaltninger. I denne forbindelse kan der i forskellige områder, f.eks. ved undergrundsbaner og banegårde samt i grænseregionerne, forekomme øget person- og bagagekontrol. Også ved indgange (til f.eks. museer) skal du være forberedt på, at håndtasker kontrolleres.

Medicinske oplysninger:

Vaccinationer: Tjek alle standard vaccinationer både for børn og voksne inden rejsen og få dem evt. fornyet. Inden rejsen bør du undersøge, om du er tilstrækkeligt beskyttet mod smitsomme sygdomme. Se Statens Serum Instituts hjemmeside (http://www.sse.dk).

In Medicinsk behandling:

Alle personer, der er offentligt sygeforsikret i Danmark, har i akutte sygdomstilfælde krav på at blive behandlet hos en læge, tandlæge eller på et offentligt registreret behandlingssted, der skal være godkendt af den danske sygeforsikring. Det blå EUsygesikringskort (European Health Insurance Card -EHIC) skal medbringes. Desuden anbefales det at tegne en ekstra rejsesygeforsikring, der dækker de risici, som andre sygesikringskort ikke dækker (f.eks. eventuel hjemtransport til Danmark i tilfælde af sygdom samt behandling hos privatlæge eller på privatklinikker).

Kunden skal sikre sig, at han/hun både fysisk og psykisk kan klare rej sen og herudover indhente alle nødvendige informationer om hvad rejsen evt. indebærer af udfordringer.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: april 2019


Tilbage til Info & Tips

Forstørrelse: