Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

Landeinformationer Indien

Information om Indien

janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
NEW DELHI202329363938333231312722
KØBENHAVN2351015202321171251

Generel bemærkning:

I det følgende finder du en informationsoversigt. Vær venligst opmærksom på, at indrejsebestemmelserne, den politiske og sundhedsmæssige situation verden over til enhver tid kan ændre sig, derfor anbefaler vi, at du orienterer dig inden din rejse. Inden afrejsen bør du læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger (https://um.dk/rejse-og-ophold).

Statsform:

Parlamentarisk demokrati: Forbundsstat ( 28 delstater, 8 union territories, National Capital Territory Delhi), statsoverhoved er Droupadi Murmu.

Hovedstad:

New Delhi (ca. 31 million indbyggere).

Religion:

Hinduisme (ca. 79,8%), islam (ca. 14,2%), kristendom (ca. 2,3%), sikhisme (ca. 1,7%) samt buddhisme, jainisme, parisme og andre.

Sprog:

Hindi og engelsk er officielle sprog, desuden findes der yderligere 21 anerkendte sprog.

Klima:

Monsunafhængig (juli – september), varm tørtid (april – juni), i Nordindien tydeligere årstidsskift.

Lokal tid:

Tidsforskellen i forhold til Danmark er +3,5 timer om sommeren, +4,5 timer om vinteren.

Elektricitet:

230 volt vekselstrøm, 50 hertz. Det er nødvendigt med en adapter.

Telefon:

Landekoden for samtaler fra Danmark til Indien er 0091. Landekoden for samtaler fra Indien til Danmark er 0045.

Land og folk:

Med ca. 1,43 milliarder mennesker er Indien det mest folkerige land i verden.
I Indien er det ikke god tone at hilse på en kvinde ved at give hende hånden. Som regel hilser man med et „Namaste“ og lægger håndfladerne mod hinanden. Desuden er det ikke god tone at vise hengivenhed mellem mænd og kvinder på offentlige steder. I Indien er det almindeligt at give drikkepenge. Ligesom i USA er drikkepenge i servicefagene en del af lønnen. Desuden symboliserer de en værdsættelse af den service, der ydes. Stuepigen på hotellet kan man give 10 DKK pr. overnatning. I en restaurant eller taxa er det almindeligt at give ca. 10 % af det beløb, der skal betales. I forretninger giver man ingen drikkepenge. På grupperejser anbefales det at give guiden ca. 20 DKK pr. dag og person og buschaufføren ca. 15 DKK pr. dag og person. Men naturligvis bestemmer man selv, om man ønsker at give drikkepenge, og hvor meget man vil give.

Mad og drikke:

De vigtigste produkter er ris og forskellige former for fladbrød (chapati, roti, naan) og linser. Der er stor forskel på specialiteterne regionerne imellem, og de bestemmes af regionale krydderier. I Indien spiser man traditionelt uden at bruge bestik. Man spiser med højre hånd. Det betyder dog ikke, at gafler eller skeer er total ukendt. Rejsende behøver altså ikke at give afkald på disse redskaber.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Danske statsborgere skal have visum for at kunne rejse ind i Indien. Der skal ansøges om visum senest 4 dage inden indrejsedatoen. For at kunne søge om visum, skal passet være gyldigt i mindst 6 måneder efter den planlagte udrejsedato og desuden have 2 tomme sider. Vi anbefaler, at du bestiller visum online på: www.indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. Oplysninger for forudsætningerne og den påkrævede dokumentation finder du her: http://www.indianembassycopenhagen.gov.in/page/visa/.
Det er ikke muligt at søge om visum ved grænsen eller i lufthavnen. Det sker gang på gang, at passene i forbindelse med indrejsen ikke stemples af grænsemyndighederne. Vær venligst særligt opmærksom på, at du får et indrejsestempel, og opbevar dit pas på et sikkert sted! Uden indrejsestempel skal du regne med alvorlige vanskeligheder ved udrejsen. Indrejsebestemmelser for danske statsborgere kan ændre sig med kort varsel. Bindende og/ eller flere oplysninger om indrejsebestemmelser får du kun direkte på ambassaden i dit destinationsland. Andre landes statsborgere anbefales at kontakte deres ambassader vedrørende gældende indrejsebestemmelser. TSS er ikke ansvarlig, hvis du forsømmer dette. Vær venligst opmærksom på, at indrejsen er afhængig af immigrationsmyndighedernes godkendelse.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har sammensat et meget varieret rejseprogram med utallige højdepunkter, så du kan lære landets rige kultur, de spændende landskaber og den gæstfri befolkning at kende.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:

Kulturpakke: Pakken omfatter al entré og engelsktalende rejseledere ved de seværdigheder, der nævnes i programmet samt de tre spændende udflugter ”Indisk folkloreaften med kamelvognskørsel & folkedans Rajasthan“, ”Rickshawtur gennem Jaipur“ og ”Bådtur på Pichola-søen“: kun 1590,– DKK* pr. person.
Nydelsespakke: Pakken indeholder komfortabel halvpension, dvs. 11× stort buffet om aftenen: kun 1190,– DKK* pr. person
* Ved booking på destinationen kan pakkepriserne variere.

Valuta/banker/kreditkort:

Valuta er den indiske rupee (INR). 1 INR = 100 Paise. Kurs (august 2023): 1 DKK = 12,15 INR; 1 INR = 0,08 DKK. I mange hæveautomater i Indien kan man bruge EC-kort eller et kreditkort, der er en del af Maestrosystemet. De fleste banker i Indien pålægger dog gebyrer for denne service. Gebyrerne er på mellem 2 USD og 12 USD. Desuden pålægger din egen bank eventuelt gebyrer. Du bør undersøge, hvilke samarbejder den har med banker i Indien for at vide, om du eventuelt skal betale gebyrer. Ved brug af kreditkort pålægges desuden et overførselsgebyr. Nogle automater har en øvre grænse på 20.000 rupees, ved andre er grænsen højere. I byernes og større landsbyers centrum er der som regel en del hæveautomater, der for det meste er åbne døgnet rundt. Besøgende bør dog umiddelbart efter deres ankomst forsyne sig med rigelige mængder kontanter fra hæveautomater for at undgå at stå uden penge. Det er altid muligt at veksle valuta i de internationale lufthavne og store banker. Bankernes åbningstider er som regel mandag til fredag fra kl. 10 til 14. Gemt altid kvitteringen.

Toldbestemmelser:

Indførsel: Valuta op til 5.000 USD samt værdifulde genstande (f.eks. videokameraer) skal deklareres ved indrejsen. Indførsel af guldmønter, -barrer, våben og pornografisk materiale er forbudt. Det samme gælder indførsel af indisk valuta.
Udførsel: Udførsel af fredede planter og skind fra fredede dyr er forbudt. Desuden er udførsel af indisk valuta forbudt. Ved overtrædelse mod toldbestemmelserne er der fare for anholdelse ved udrejsen. Du finder yderligere oplysninger vedrørende indførsel af varer hos indrejselandets ambassade. Det er kun der, du får retsgyldig information.
BEMÆRK: Hvis du har købt varer i et land uden for EU og mellemlander med fly i et EU-land på vej hjem, gælder reglerne for varer købt i landet uden for EU. Hvis en af dine varer har en værdi på mere end 3.250 DKK (eller 2.250 DKK), skal du betale told og afgifter af hele varens værdi. I toldenbliver du bedt om at vise kvitteringer for dine køb. Husk derfor at gemme kvitteringerne, så du kan dokumentere,hvad du har købt og betalt. Nærmere oplysninger vedr.
toldregler for indførsel af varer til Danmark, se: www.skat.dk.

Sikkerhedshenvisninger:

Det anbefales rejsende at holde sig væk fra store menneskemængde, at være særligt forsigtige og umiddelbart før og også under rejsen at holde sig opdateret om den aktuelle situation. Følg altid de lokale myndigheders anvisninger. I Indiens turistområder er risikoen for voldelig kriminalitet mod udenlandske rejsende forholdsvis lille. Rejsende bør dog altid færdes med forsigtighed. Vi gør opmærksom på, at turister, navnlig i Rajasthan og Goa, gentagne gange er blevet ofre for velorganiserede tricktyve ved at de f.eks. tilbyder tilsyneladende kostbare ædelstenssmykker.

Strafferetlige bestemmelser:

I Indien straffes besiddelse af euforiserende stoffer hårdt. I de enkelte indiske delstater gælder forskellige bestemmelser for køb og indtag af alkohol. I nogle delstater er alkohol f.eks. kun tilladt til medicinske formål. Straffene ved overtrædelse kan være meget strenge. Det anbefales, at rejsende orienterer sig om de gældende regler om køb og indtag af alkohol i de pågældende delstater. Partnerskab af samme køn har ikke været strafbart siden 2018. Det anbefales dog homoseksuelle par at være tilbageholdende i offentligheden.
Besiddelse og brug af satellittelefoner er forbudt i Indien og forfølges ligeledes strafferetligt.
Besiddelse af og handel med e-cigaretter har været forbudt fra november 2019 og kan straffes med høje bøder eller endda fængsel.

Medicinske oplysninger:

Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/). Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet.
Diarré: Kan forhindres ved bestemte tiltag. Som grundregel gælder: Kog vand fra hanen eller filtrer det antibakterielt, drik kun drikkevarer i originalemballage, brug kun drikkevand til at børste tænder og skylle fødevarer. Kød bør desuden koges godt igennem inden indtag og ikke spises råt.
Infektionssygdomme: Indhent oplysninger om eventuelle infektionssygdomme inden du påbegynder din rejse til Indien.
Malaria: I højder over ca. 1500 m er der i Indien hele året en mellemstor smitterisiko for malaria. Tallene stiger særligt i regntiden. I Indien er de store byer ikke undtaget. Særligt i Mumbai og Delhi har der de seneste år være tiltagende tilfælde af malaria. Sygdommen kan bryde ud flere uger eller måneder efter udlandsopholdet, og smitten overføres ved stik fra den blodsugende nataktive malariamyg (Anopheles). Ved feber i denne periode skal lægen gøres bekendt med, at du har opholdt dig i et malariaområde. Udvalget af lægemidler og hvordan de bruges bør altid inden brug aftales med en læge, der har erfaring med tropemedicin. Det anbefales at medbringe et tilstrækkeligt forråd for nødstilfælde, det anbefales dog som grundregel ikke at indtage forebyggende medicin. I Indien er der desuden risiko for at købe forfalskede lægemidler. På grund af smitterisiko forårsaget af myg anbefales det, at alle rejsende i de pågældende regioner
• bruger tøj, der dækker kroppen (lange bukser, bluser med lange ærmer)
• navnlig om natten (fare for malaria) gentagne gange påfører insektmiddel på alle kroppens synlige dele
• eventuelt sover under et myggenet.

Medicinsk behandling:

Lægehjælpen i mange af landsdelene er utilstrækkelig og svarer medicinsk, hygiejnisk, teknisk og organisatorisk for det meste ikke til europæisk standard. Sprogbarrierer kan især på landet gøre det endda meget vanskeligt at kommunikere. I de store byer er lægehjælp inden for alle områder for det meste på et højt eller meget højt niveau og dermed også tydeligt dyrere. Det er normalt at betale et betragteligt indskud inden behandlingen påbegyndes, og ved alvorlig og meget behandlingskrævende sygdom kan det ofte overskride den rejsendes budget.
Forsyningen med pålidelige lægemidler og en ubrudt kølekæde er ikke sikret overalt. Medicin, der skal indtages regelmæssigt, bør medbringes i tilstrækkelige mængder, og den rejsendes læge bør attestere nødvendigheden for denne medicin (på engelsk). Det må påregnes, at der især i mindre apoteker også sælges forfalskede produkter i stedet for rigtige lægemidler. Navnlig kronisk syge og behandlingskrævende mennesker skal være sig bevidst om den helbredsmæssige risiko, der er forbundet med en rejse til Indien.
Alle danskere, der rejser til eller opholder sig i Indien opfordres derfor til at tegne en privat rejsesygeforsikring med mulighed for tilbagerejse i nødstilfælde.
Kunden skal sikre sig, at dennes fysiske og psykiske tilstand er forenelig med den ønske rejse. Denne skal søge oplysninger om den fysiske bevægelighed og psykiske uafhængighed i forbindelse med rejsen.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: august 2023


Tilbage til Info & Tips