Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

Landeinformationer Italien

Landeinformationer Italien

janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
ROM111216182228313127221612
KØBENHAVN1361117212322181263

Generel bemærkning:

I det følgende fi nder du en informationsoversigt. Vær venligst opmærksom på, at indrejsebestemmelserne, den politiske og sundhedsmæssige situation verden over til enhver tid kan ændre sig, derfor anbefaler vi, at du orienterer dig inden din rejse. Inden afrejsen bør du læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger (https://um.dk/rejse-og-ophold).

Beliggenhed:

I Sydeuropa på den Appeninske Halvø. Nabolande: Frankrig, Schweiz, Østrig, Slovenien, San Marino, Vatikanstaten.

Areal:

301.277 kvadratkilometer.

Statsform:

Republik, parlamentarisk demokrati med tokammersystem. Præsident Sergio Mattarella blev udnævnt til statsoverhoved i februar 2015. Giorgia Meloni har været ministerpræsident siden oktober 2022.

Hovedstad:

Rom har 2,9 mio. indbyggere og har været Italiens hovedstad siden 1871.

Religion:

Overvejende romersk-katolsk, desuden ca. 1,3 mio. muslimer, godt 550.000 protestanter, 230.000 Jehovas Vidner, 200.000 buddhister, 110.000 hinduer og 40.000 jøder.

Sprog:

Landets sprog er italiensk. Officielt anerkendte mindretalssprog er desuden friulisk, ladinsk, tysk, slovenisk, occitansk, fransk, frankoprovencalsk, albansk, græsk, sardisk, katalansk og kroatisk.

Klima:

Det italienske klima varierer meget fra nord til syd. Den nordlige del har et strengt klima med meget kolde vintre og meget varme somre med stor luftfugtighed. Den midterste del har et moderat klima, mens man i den sydlige del og på øerne altid har milde vintre og meget varme og hede somre.

Elektricitet:

I italien leveres strømmen med en spænding på 230 V og en frekvens på 50 Hertz i form af vekselstrøm. Stikkontakterne svarer til de europæiske retningslinjer. Du har ikke brug for en adapter.

Lokal tid:

Italien ligger som det meste af Europa i den mellemeuropæiske tidszone, dvs. Greenwich-tid +1 (GTM+1) med sommertid.

Telefoni:

Hvis man ringer til Italien fra udlandet skal man starte med den internationale landekode 0039 (+39) efterfulgt af det pågældende telefonnummer. Hvis man ringer til Danmark fra Italien er landekoden 0045 (+45).

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Der er ingen visumkrav for danske statsborgere, der rejser ind i Italien, hvis opholdet varer under 90 dage. Pas skal som minimum være gyldigt under hele rejsen. Borgere fra andre lande bedes indhente oplysninger om de for dem gældende pas- og visaregler på deres lands konsulat eller på den italienske ambassade.
TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Italiens rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Halvpension: Pakken indeholder 7× aftensmad (3-retters menu med lokale retter): kun 1000,– DKK* pr. person.
Oplevelsespakke: Pakken indeholder de 2 udflugter ”Det antikke Rom“ samt ”Vatikanet, Peterskirken og Det Sixtinske Kapel“: kun 1500,– DKK* pr. person.
Oplevelsespakke 2: Pakken indeholder entré til Forum Romanum og Colosseum: kun 400,– DKK* pr. person.
* Ved booking på destinationen kan pakkepriserne variere.

Byafgift:

I Rom betaler turister en citytax på op til 7,50 € (ca. 56 DKK) pr. euro pr. overnatning (september 2023).

Valuta / banker / kreditkort:

Italien er medlem af EU. Den officielle valuta er euro. Vekselkurs (september 2023): 1 DKK = 0,13 EUR, 1 EUR = 7,46 DKK.
Indkøb kan betales kontant og med de mest almindelige kreditkort. Ved indgangen til forretningerne vil der normalt stå, hvilke kreditkort der kan betales med. Hvis der betales med kreditkort bliver kunden normalt bedt om at fremvise ID-kort. I bankerne kan man indløse rejsechecks (dollar eller euro) og desuden kan der hæves penge i automaterne. Dette kan dog være forbundet med ret høje gebyrer.
Fra et beløb på 3.000 € (ca. 22.370 DKK) kan der ikke betales med kontanter.

Toldbestemmelser:

Ved ind- og udrejsen til og fra Italien skal alle pengebeløb, der overstiger 10.000 € (ca. 74.580 DKK), deklareres i tolden. Inden for EU kan privatpersoner købe og medtage varer i ubegrænset mængde, hvis disse er beregnet til personlig brug og ikke til videresalg. De danske toldbestemmelser kan læses på toldmyndighedens hjemmeside skat.dk. eller du kan rette telefonisk henvendelse til toldvæsenet.

Strafferetlige bestemmelser:

Hjælp til illegal indrejse i Italien straffes med fængsel og bøde. Derfor opfordrer vi til stor forsigtighed, hvis I tager blaffere med. For at beskytte mindesmærkerne udsteder bystyret i Rom nogle gange drakoniske straffe for endda meget små forseelser, f.eks. hvis man griber ned i vandet i Trevi-brønden eller holder picnic på den Spanske Trappe.

Sikkerhedshenvisninger:

Kriminalitet: Især i turistområderne skal man være på vagt over for lommetyve og småkriminelle. Her har man set særlige former for bondefangerkneb, hvor turisternes opmærksomhed bliver afledt f.eks. ved at nogen støder ind i dem, hvorefter de får frarøvet deres ejendele. På ferien anbefales det altid kun at tage det allernødvendigste med, når man er ude at gå en tur. Større kontantbeløb eller originale dokumenter som pas o.lign. bør opbevares i pengeboksen på hotelværelset. Hvis du tager kreditkort med, så skal disse helst være beskyttet af en PIN-kode. Tag kopier af de vigtigste dokumenter med på rejsen. En anden mulighed er at gemme dokumentfilerne på en privat e-mail-konto, som du har adgang til uanset hvor du befinder dig henne i verden. Pas på med ikke at bære tasker og fotoapparater på den arm, der vender ud mod gaden, da det vil gøre det nemmere for tyve på knallerter eller motorcykler at rive dem fra dig. I Napoli skal man passe særlig godt på værdifulde ure og smykker, da det som regel er disse, tyvene er på udkig efter.

Medicinske oplysninger:

Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/). Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet.

Medicinsk behandling:

Alle personer, der er offentligt sygeforsikret i Danmark, har i akutte sygdomstilfælde krav på at blive behandlet hos en læge, tandlæge eller på et offentligt registreret behandlingssted, der skal være godkendt af den danske sygeforsikring. Det blå EU-sygesikringskort (European Health Insurance Card – EHIC) skal medbringes.
Desuden anbefales det at tegne en ekstra rejsesygeforsikring, der dækker de risici, som andre sygesikringskort ikke dækker (f.eks. eventuel hjemtransport til Danmark i tilfælde af sygdom samt behandling hos privatlæge eller på privatklinikker). Kunden skal sikre sig, at han/hun både fysisk og psykisk kan klare rejsen og herudover indhente alle nødvendige informationer om hvad rejsen evt. indebærer af udfordringer.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: september 2023


Tilbage til Info & Tips