Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

Landeinformationer Normandiet, Bretagne & Flandern

Sammenligning af de højeste temperaturer

janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
PARIS67121518222625241575
KØBENHAVN2351015202321171251

Generel bemærkning:

I det følgende finder du en informationsoversigt. Vær venligst opmærksom på, at indrejsebestemmelserne, den politiske og sundhedsmæssige situation verden over til enhver tid kan ændre sig, derfor anbefaler vi, at du orienterer dig inden din rejse. Inden afrejsen bør du læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger (https://um.dk/rejse-og-ophold).

Statsform:

Frankrig: parlamentarisk demokrati | Belgien: parlamentarisk monarki

Hovedstad:

Frankrig: Paris | Belgien: Bruxelles

Religion:

Frankrig & Belgien: Overvejende romersk-katolsk

Sprog:

Frankrig: Fransk | Belgien: Fransk og flamsk

Klima:

Frankrig: Fire hovedzoner: atlantisk zone – moderat havklima; kontinental zone – udprægede temperaturforskelle (navnlig i landets østlige del); mediterran zone – moderat, varmt havklima; alpin zone – barsk bjergklima | Belgien: overvejende moderat-maritimt klima på grund af Vesterhavet

Lokal tid:

Mellemeuropæisk tidszone med sommertid, derfor ingen tidsforskel i forhold til Danmark

Telefon:

Hvis man ringer til Danmark er landekoden 0045 (+45). Hvis du ringer fra Danmark til Frankrig, indtast venligst 0033 (+33) inden du indtaster det lokale nummer, hvis du ringer fra Danmark til Belgien, indtast venligst 0032 (+32).

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Ved ophold på op til 90 dage kræves ingen visum for danske statsborgere. Du skal dog have et gyldigt pas (https://dk.ambafrance.org/ og https://um.dk/). Bemærk: Frankrig og Belgien er med i den europæiske aftale af den 13.12.1957 om regulering af persontrafikken mellem Europarådets medlemsstater. De krav, som de enkelte flyselskaber stiller til de dokumenter, som passagererne skal være i besiddelse af, kan godt afvige fra den officielle lovgivning. Det anbefales, at borgere fra andre lande indhenter oplysninger om de gældende indrejsebestemmelser på den franske resp. belgiske ambassade i København.
TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer. TSS Travel Service Scandinavia AS kan ikke holdes ansvarlig for fuldstændigheden og aktualiteten af webstedets indhold.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har sammensat et meget varieret rejseprogram med utallige højdepunkter, så du kan lære landets rige kultur, de spændende landskaber og den gæstfri befolkning at kende.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Oplevelsespakke: Pakken indeholder de to heldagsudflugter ”Dinan, Mont Saint-Michel og Saint-Malo“ og ”Gent og Brugge“: kun 1300,– DKK* pr. person.
Halvpension: Pakken indeholder 7× stor aftensmad (2-retters-menu): kun 1400,– DKK* pr. person.
* Ved booking på destinationen kan pakkepriserne variere.

Byafgift:

Der skal desuden på lokationen betales en offentlig kur- og byafgift på ca. 2,50 EUR (ca. 19 DKK) pr. person/overnatning (fra januar 2024).

Valuta / banker / kreditkort:

Vekselkurs (januar 2024): 1 DKK = 0,13 EUR, 1 EUR = 7,45 DKK
Frankrig og Belgien er medlemmer af EU og den europæiske møntunion. Det betyder, at euroen er officiel valuta. Det er muligt at foretage indkøb kontant og med de mest gængse kreditkort og til dels også med det tyske EC-kort. At hæve kontanter er muligt med kreditkort og med EC-kort. Muligvis opkræver den pågældende bank gebyrer. Få mere at vide om det hos din bank.

Toldbestemmelser:

Inden for EU kan privatpersoner købe og medtage varer i ubegrænset mængde, hvis disse er beregnet til personlig brug og ikke til videresalg. Hvis du medbringer betalingsmidler på mere end 10.000,– EUR (eller tilsvarende i en anden valuta), skal du mindst fem dage inden rejsens påbegyndelse anmelde beløbet hos de franske toldmyndigheder. De danske toldbestemmelser kan læses på toldmyndighedens hjemmeside www.skat.dk. Du kann rette telefonisk henvendelse til toldvæsenet.

Sikkerhedshenvisninger:

Navnlig i de større turistområder skal man være opmærksom på lommetyve og anden småkriminalitet. Det anbefales at deponere penge, pas, kørekort, flybilletter og andre vigtige dokumenter på et sikkert sted (f.eks. i hotellets pengeskab) og hver dag kun at medbringe de kontanter (samt EC- eller kreditkort), der skal bruges den pågældende dag. Ved store menneskemængder og på steder med mange turister, i lufthavne (også i sikkerhedsområdet), på banegårde, i undergrundsbaner, busser osv. bør rejsende holde øje med deres værdigenstande.
Frankrig: Den 1. november 2017 trådte en ny antiterrorlov i kraft, der tillader de franske sikkerhedsmyndigheder at gøre brug af forskellige terrorbekæmpelsesforanstaltninger. I denne forbindelse kan der i bestemte områder, f.eks. ved undergrundsbaner og banegårde samt i grænseregionerne, forekomme øget person- og bagagekontrol. Også ved indgange (til f.eks. museer) skal du være forberedt på, at håndtasker kontrolleres.
Belgien: Der har tidligere været terrorhandlinger i landet. Derfor foretages der fortsat stikprøve- og adgangskontroller, og på banegårde og ved regeringsbygninger må der regnes med øget politi- og militærpatruljering.

Medicinske oplysninger:

Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/). Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet.

Medicinsk behandling:

Alle personer, der er offentligt sygeforsikret i Danmark, har i akutte sygdomstilfælde krav på at blive behandlet hos en læge, tandlæge eller på et offentligt registreret behandlingssted, der skal være godkendt af den danske sygeforsikring. Det blå EU-sygesikringskort (European Health Insurance Card -EHIC) skal medbringes. Desuden anbefales det at tegne en ekstra rejsesygeforsikring, der dækker de risici, som andre sygesikringskort ikke dækker (f.eks. eventuel hjemtransport til Danmark i tilfælde af sygdom samt behandling hos privatlæge eller på privatklinikker).
Kunden skal sikre sig, at han/hun både fysisk og psykisk kan klare rej sen og herudover indhente alle nødvendige informationer om hvad rejsen evt. indebærer af udfordringer.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: januar 2024


Tilbage til Info & Tips