Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

Landeinformationer Spanien

Landeinformationer Spanien

janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
Madrid161718222428293128242016
København2351015202321171251

Vigtig oplysning:

På grund COVID-19-pandemien gælder i øjeblikket i alle rejselande landespecifikke, forskellige bestemmelser og hygiejneforskrifter, som kan blive ændret med kort varsel. Også indrejsebestemmelserne kan ændres med kort varsel. Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger til din TSS-rejse til dig på https://www.tss-travel.dk/rejs-sikkert/. Oplysningerne kontrolleres og opdateres selvfølgeligt regelmæssigt. Se også Udenrigsministeriets hjemmeside (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/) før afrejse.

Beliggenhed:

Spanien ligger sydvest for Pyrenæerne på Den Iberiske Halvø. Landet er nabo til Portugal, Gibraltar, Fyrstendømmet Andorra og Frankrig.

Statsform:

Parlamentarisk monarki. Kong Filipe VI har været statsoverhoved siden 19. juni 2014. Pedro Sánchez har været premierminister siden 02. juni 2018.

Hovedstad:

Madrid

Religion:

Romersk-katolsk (over 90 procent)

Sprog:

Det officielle sprog er spansk. I de autonome regioner Baskerlandet, Galicien, Catalonien og Valencia er også de pågældende regionale sprog anerkendt som officielle sprog.

Klima:

Madrid: Højlandsklima; castiliansk højslette La Meseta (680 m.o.h.): tørt, kolde vintre, varme somre (op til 40°C); kysten: middelhavs-eller atlantisk klima.

Lokal tid:

Spanien ligger som det meste af Europa i den mellemeuropæiske tidszone, dvs. Greenwich-tid +1 (GTM+1) med sommertid.

Elektricitet:

I Spanien leveres strømmen med en spænding på 230 V og en frekvens på 50 Hertz i form af vekselstrøm. Du har ikke brug for en adapter på hotellet.

Telefon:

Hvis man ringer til Danmark er landekoden 0045 (+45). Hvis du ringer fra Danmark til Spanien, indtast venligst 0034 (+34) inden du indtaster det lokale nummer.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Der er ingen visumkrav for danske statsborgere, der rejser ind i Spanien, hvis opholdet varer under 90 dage. Pas eller ID-kort skal som minimum være gyldigt under hele rejsen. Borgere fra andre lande bedes indhente oplysninger om de for dem gældende pas- og visumregler på deres lands konsulat eller på den spanske ambassade.
TSS Travel Service Scandinavia AS bestræber sig på løbende at aktualisere alle informationer.
Bemærk: Spanien er med i den europæiske aftale af den 13.12.1957 om regulering af persontrafikken mellem Europarådets medlemsstater.
De krav, som de enkelte flyselskaber stiller til de dokumenter, som passagererne skal være i besiddelse af, kan godt afvige fra den officielle lovgivning.
Derfor anbefales det, at du kun rejser med gyldige rejsedokumenter. Disse indrejsebestemmelser gælder som udgangspunkt for alle borgere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).
Yderligere informationer på: https://um.dk/rejse-og-ophold

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har sammensat et meget varieret rejseprogram med utallige højdepunkter, så du kan lære landets rige kultur, de spændende landskaber og den gæstfri befolkning at kende.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:
Oplevelsespakke: Pakken indeholder de 3 superspændende heldagsudflugter ”Hvide landsbyer & Marbella“, ”Sevilla“ og ”Granada & Alhambra“: kun 1500,– DKK* pr. person.
Nydelsespakke: Pakken indeholder 7× stor aftensmad: kun 700,– DKK* pr. person.
* Ved booking på destinationen kan pakkepriserne variere.

Valuta/banker/kreditkort:

Vekselkurs (februar 2023): 1 DKK = 0,13 EURO, 1 EURO = 7,45 DKK
Spanien er et europæisk land og medlem af den europæisk møntunion. Det betyder, at euroen er officiel valuta i Spanien.
Du kan betale dine indkøb kontant eller med de mest gængse kreditkort og nogle steder også med EC-/Maestro-kort (husk PIN-kode).
Hvis du vil hæve kontanter, kan du gøre det med kreditkort og med EC-/Maestro-kort (husk PIN-kode). Den pågældende bank kan eventuelt pålægge gebyrer. Få mere at vide om det hos din bank.

Toldbestemmelser:

Inden for EU kan privatpersoner købe og medtage varer i ubegrænset mængde, hvis disse er beregnet til personlig brug og ikke til videresalg. De danske toldbestemmelser kan læses på toldmyndighedens hjemmeside www.skat.dk. du kann rette telefonisk henvendelse til toldvæsenet.

Sikkerhedshenvisninger:

Kriminalitet: Især i turistområderne skal man være på vagt over for lommetyve og småkriminel. Det anbefales at deponere penge, pas, kørekort, flybilletter og andre vigtige dokumenter på et sikkert sted (f.eks. i hotellets pengeskab) og hver dag kun at medbringe de kontanter (samt EC-eller kreditkort), der skal bruges den pågældende dag.
Rejsende bør holde sig væk fra store menneskemængder og holde øje med deres værdigenstande på steder med mange turister, i lufthavne (også i sikkerhedsområdet), på banegårde, i undergrundsbaner, busser osv.le.

Medicinske oplysninger:

Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/).
Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet. Alle personer, der er offentligt sygeforsikret i Danmark, har i akutte sygdomstilfælde krav på at blive behandlet hos en læge, tandlæge eller på et offentligt registreret behandlingssted, der skal være godkendt af den danske sygeforsikring. Det blå EU-sygesikringskort (European Health Insurance Card -EHIC) skal medbringes.
Desuden anbefales det at tegne en ekstra rejsesygeforsikring, der dækker de risici, som andre sygesikringskort ikke dækker (f.eks. eventuel hjemtransport til Danmark i tilfælde af sygdom samt behandling hos privatlæge eller på privatklinikker).
Kunden skal sikre sig, at han/hun både fysisk og psykisk kan klare rej sen og herudover indhente alle nødvendige informationer om hvad rejsen evt. indebærer af udfordringer.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: februar 2023


Tilbage til Info & Tips