Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

21.12.2013

Patara – en historisk fotoudstilling på lufthavnen i Antalya

På lufthavnen i Antalya dokumenterer en fotoudstilling, hvordan den antikke by Patara udgraves stykke for stykke.

Der, hvor den prægtige antikke by lå engang, strækker der sig en kilometerlang sandstrand langs den lykiske kyst. Patara var også romersk provinshovedstad og havde en meget vigtig havn. Apostlen Paulus gjorde ophold i byen, og den hellige Nicolaus så dagens lys her. En meget seværdig fotoudstilling på lufthavnen i Antalya viser ankommende gæster, hvor meget af Patara arkæolog-parret Havva og Fahri Isik har fået gravet fri af sandet i de sidste 25 år.

Udstillingen, der består af omkring 40 billeder og varer frem til slutningen af 2013, starter lige bag paskontrollen. På billederne kan man f.eks. se fundamentet af det antikke fyrtårn, resterne af triumfbuen, et teater, en søjlegang og forskellige gravkamre. Der er også billeder af Bouleuterion, der engang var det centrale forsamlingshus i Det Lykiske Forbund og er kendt for sine indskrifter. De to professorer fra universitetet i Antalya har en stor del af æren for, at Patara lidt efter lidt genser dagens lys. Tusinder af lastbilslæs med sand er blevet kørt væk fra stedet, og arbejdet er slet ikke afsluttet endnu.

Lufthavnsudstillingen har fået støtte fra NBK-Touristik, vores lokale tyrkiske partner og koordinator, og NBK´s direktør Recep Yavuz har høstet meget ros for sit engagement fra RSD´s hovedkontor. RSD udgør en del af firmasammenslutningen og hører til de største udbydere af studierejser i Europa. Udstillingen viser, at RSD ikke kun præsenterer Tyrkiets historiske arv på sine rundrejser.


Tilbage til oversigten