Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

19.12.2014

TSS-rejsende overrækker stor boggave i Tyrkiet

Ligesom sidste år har TSS igen i år gjort en stor forskel for børnene i ferieregionen omkring Antalya.

For TSS handler det nemlig ikke kun om at de rejsende kommer tæt på Tyrkiets kultur, historie og fantastiske natur, men også på indbyggerne i lokalområderne.

Da en skole i nærheden af Kaş bad om hjælp, var det derfor en selvfølge for TSS, at der måtte handles hurtigt og ubureaukratisk. Skolens bibliotek var stort set løbet tør for bøger, og eleverne havde så godt som ingen tilgang til læsestof. TSS´ lokale partner NBK tog hurtigt sagen i egen hånd og fik indsamlet et stort udvalg af skøn- og faglitteratur. Rejsende fra i alt fire rejsebusser var til stede, da skolens bibliotek fik overdraget de mange bøger.

Dette blev markeret med en stor fest, og både børnene og de rejsende tilbragte en glad og fornøjelig dag sammen. Bøgerne fylder godt op på skolebibliotekets hylder, og børnene har nu fået tilgang til et bredt udvalg af bøger, der omhandler mange forskellige emner.

De tilstedeværende gæster, der befandt sig på en rundrejse gennem Lykien, så arrangementet som en god mulighed for at lære den lokale befolkning lidt bedre at kende og samtidigt udrette noget godt.

Sidste år arrangerede RSD (TSS´ tyske partner), og NBK en stor bogkampagne i Antalya, hvor der blev indsamlet over 20.000 børnebøger.

For TSS er Tyrkiet ikke kun et ferieland. Rejseudbyderen ser det også som sin opgave at bidrage til at bevare landets kulturarv, vise respekt for omgivelserne og knytte venskabelige bånd til lokalbefolkningen. Når så indsatsen kvitteres med en stor tak, har det været det hele værd.


Tilbage til oversigten