Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

12.08.2015

TSS hjælper efter alvorligt jordskælv i Nepal

Det alvorlige jordskælv, der i april 2015 hærgede store dele af Nepal, kostede over 8.500 mennesker livet. Omkring 8,6 mio. mennesker er direkte berørt af katastrofen, deraf ca. 1,2 mio. børn. De blev revet ud af deres hverdag og står nu uden tag over hovedet, og mange af dem har mistet nogle af deres kære. Den store fattigdom og frygten for yderligere heftige jordrystelser har betydet, at genopbygningen kun skrider meget langsomt frem.

TSS ser det som sin opgave at hjælpe de fattigste. Derfor startede virksomhedsgruppen en indsamling blandt gruppens firmaer og medarbejdere, og med det beløb, der blev indsamlet, kunne vi støtte mange hjælpeprojekter, deriblandt et, der ligger os meget på sinde:

I 2005 fik ASHA-kredsen af venner og sponsorer, der blev stiftet af Uta og Josef Erdrich, indviet ASHA Primary School i Lalitpur, der ligger 10 km syd for  Kathmandu. Grundskolen blev bygget for at give de fattigste børn mulighed for skolegang, og p.t. bliver 186 børn undervist på skolen. I 2008 blev der desuden bygget et hostel, hvor 32 elever med en meget vanskelig familiebaggrund kan bo.

Siden naturkatastrofen slog til har hjælpere fra ASHA-kredsen bl.a. arbejdet på at få opbygget grundlæggende strukturer og få fordelt livsnødvendige fødevarer som ris, kartofler og grøntsager samt køkkengrej og gas til madlavning og ikke mindst presseninger, så de jordskælvsramte bedre kan beskytte sig mod monsunregnen. Nøden er stor, og de lokale er fortsat afhængige af at få den nødvendige hjælp, så de langsomt kan vende tilbage til en normal hverdag igen.

TSS hjælper, hvor vi kan, og vi er løbende i kontakt med familien Erdrich og de ansvarlige i Nepal.


Tilbage til oversigten