Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

15.12.2020

Plant træer med børnene

„Hvert eneste træ tæller“, råber børn og unge fra initiativet Plant-for-the-Planet. For at redde jordens klima vil de frem til år 2030 plante siger og skriver 1000 milliarder træer.

Træer optager store mængder af den klimaskadelige gas CO2. Og da klimaforandringer også er meget vigtige for TSS, Travel Service Scandinavia, rækker vi gerne børnene en hånd, hvilket betyder: TSS har givet 5000 træer til Plant-for-the-Planet.

„Hjælp vores børn med at kæmpe for et bedre klima og en bedre fremtid“ står der på trædonationsdokumentet, som TSS har modtaget.

Børne- og ungeinitiativet Plant- for-the-Planet blev grundlagt i starten af 2007. I 2011 overdrog de Forenede Nationers Miljøprogram (UNEP) den traditionsrige „Billion Tree Campaign“ til Plant-for-the-Planet – og dermed den officielle verdenstrætæller. Det gav endnu en milliard træer (engelsk: Billion). Men nu er børnenes ambitiøse mål: Det skal være „Trillion Tree Campaign“ – altså 1000 milliarder træer. Der er allerede plantet 13,6 milliarder – f.eks. flere end fem millioner i forbindelse med et projekt til retablering af skovområder på den mexikanske halvø Yucatán.

Plant-for-the-Planet tæller i mellemtiden flere end 88.000 unge „ambassadører for klimarettighed“ fra 74 lande. Fyrst Albert II af Monaco og den tidligere, tyske miljøminister Klaus Töpfer er protektorer for initiativet.

Plant-for-the-Planet har indtil videre mere end 1500 såkaldte akademier, hvor børn gratis videregiver deres viden og begejstring for beskyttelsen af verdens klima til andre børn.

For at finansiere træplantningen indsamler de ivrige klimaprotektorer donationer og sælger også bøger, plakater og frem for alt den lækre „God chokolade“ – kåret til den bedste mælkechokolade af stiftelsen Warentest i 2018.

Se mere på: www.plant-for-the-planet.org


Tilbage til oversigten