Rom & Napoli

  • Rejsende til Italien skal inden indrejsen udfylde en ”Health Declaration”-formular. Ved indrejse med fly kan denne formular også udfyldes i forbindelse med boarding. Du kan hente formularen ved at klikke på følgende link: https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2020/08/modulo_rientro_da_estero__26_08_20_inglese.pdf
  • For rejsende fra Grækenland, Malta, Spanien og Kroatien – eller personer, der har opholdt sig i disse lande de sidste 14 dage inden afrejse – er en negativ COVID-19-test, der ikke må være ældre end 72 timer, eller gennemførelse af en test ved indrejsen påkrævet. Efter indrejse fra disse lande skal rejsen anmeldes hos de lokale italienske sundhedsmyndigheder på dit opholdssted i Italien (Dipartimento di prevenzione dell’azienda sanitaria locale).
  • I øjeblikket er der indrejseforbud for rejsende, der de sidste 14 dage har opholdt sig i eller har været på gennemrejse gennem et af de følgende lande: Armenien, Bahrain, Bangladesh, Bosnien-Hercegovina, Brasilien, Chile, Colombia, Kosovo, Kuwait, Nordmakedonien, Republikken Moldova, Montenegro, Oman, Panama, Peru, Den Dominikanske Republik og Serbien.
  • I lufthavnene gennemføres der sundhedskontroller via temperaturmålinger.
  • Graden af åbningen af og adgangen til den turistmæssige infrastruktur er forskellig fra region til region. Hoteller, butikker, barer og restauranter må genåbne under overholdelse af strenge infektionsbeskyttelses- og hygiejnerestriktioner. Mundbind og engangshandsker er påbudt mange steder (f.eks. i butikker; overalt, hvor det ikke er muligt at overholde den påkrævede afstand). I det offentlige rum gælder der for steder, hvor mennesker kan forsamle sig, et generelt maskepåbud fra kl. 18 til kl. 6. Derfor skal du altid have en maske på dig. Overtrædelser af denne maskepligt kan straffes med bøde. En afstand på 1-2 meter mellem personer skal overholdes. Ved indgangen til f.eks. offentlige bygninger, museer eller butikker gennemføres der ofte temperaturmålinger (for det meste med en pandescanner). Adgang forbydes, hvis kropstemperaturen er for høj, og eventuelt orienteres sundhedsmyndighederne, der kan træffe yderligere foranstaltninger. Adgang til mange bygninger kan være betinget af brug af de opsatte desinfektionsmidler.
  • Vær venligst opmærksom på, at disse bestemmelse kan ændres når som helst. Eventuelle ændringer får du at vide på destinationen.

Forstørrelse: