Rejseanbefalinger Europa Asien Amerika Afrika

Dit rejseprogram

Oplev en spændende studierejse på det gådefulde subkontinent Indien. Vi besøger talrige spændende UNESCO-verdensarvsteder, blandt andet det verdensberømte Taj Mahal og mindesmærket for Mahatma Gandhi. Vi vil se prægtige paladser og afvekslende landskaber. Mød Indiens magiske kultur på nært hold.

1. – 2. dag: Ankomst, New Delhi & Qutab Minar (UNESCO-verdensarvsted)

Flyrejse til Delhi med ankomst den følgende dag. Vores venlige engelsktalende rejseledere modtager os i lufthavnen og ledsager os til vores moderne rejsebus. Efter en afslappende morgenmad på vores 4-stjernede hotel i Gurgaon/Delhi lærer vi New Delhi at kende på en fascinerende bytur. Vi ser også Qutab Minar, en 73 m høj minaret, som er et UNESCO-verdensarvsted.

3. dag: Mandawa & Havelis

I dag kører vi til Mandawa, en forhenværende handelsby ved den berømte Silkevej. Mange handlende byggede her prægtige, paladsagtige huse, de såkaldte havelier. Det er stadig muligt at ane fortidens pragt den dag i dag. Et væld af farverige fresker vil fortrylle os. Vi overnatter i Mandawa.

4. dag: Bikaner & Junagarh-fortet

Vores næste mål er byen Bikaner i den nordlige del af regionen Rajasthan. Vi slentrer gennem den livlige gamle bydel og beundre den spændende aktivitet på markedspladsen. Bagefter kommer vi til det imponerende Junagarh-fort, som er et af de smukkeste og mest interessante forter i det nordlige Indien. Et særligt træk er placeringen: I stedet for, som det var almindeligt, at blive bygget på en høj, ligger fortet i niveau. Vi overnatter i Bikaner.

5. dag: Jodhpur

Jodhpur

På vej til Jodhpur passerer vi fascinerende ørkenlandskaber, golde stepper og livlige landsbyer. Nå vi ankommer til Jodhpur, går vi mod klokketårnet, som ligger i centrum af byen. Dette er også på den gamle markedsplads, hvor vi afslutter vores aften. Vi tilbringer de næste 2 nætter i Jodhpur med 4-stjernet komfort.

6. dag: Jodhpur & Mehrangarh-fortet

Efter en afslappet morgenmad tager vi afsted for at udforske Jodhpur. Byen, der er omgivet af en ti kilometer lang mur, viser påvirkninger fra både indisk og arabisk kultur. Vi slentrer gennem de maleriske smalle gader. Altid inden for synsvinkel: Det mægtige Mehrangarh-fort uden for byens porte, på en 123 m høj klippe. Et fascinerende bygningsværk. Lige i nærheden ligger Jaswant Thada, et mindesmærke lavet af hvid marmor Mehrangarh-fortet, Jodhpur for maharajaen Jaswant Singh II.

7. dag: Ranakpur & Jain-templet

Om morgenen tager vi af sted til Ranakpur. Her er et af de smukkeste og vigtigste Jain-templer i Indien. Dette arkitektoniske mesterværk med over 1000 forskelligt udseende søjler tiltrækker i dag ikke kun tilhængere af jainismen, men også talrige kunstentusiaster. Vi kører videre til det 4-stjernede hotel i Udaipur.

8. dag: Udaipur, bypalads & Jagdish-templet

Udaipur er en af Indiens flotteste byer. Den fortryllende Sahelion-ki Bari-have med sine mange springvand og springvand er et besøg værd. Et andet højdepunkt er bypaladset, der ligger på en stenfremspring ved bredden af Pichola-søen. Stedet består af 11 forskellige paladser, der blev bygget i løbet af en periode på 300 år. Jagdish-templet, som er dedikeret til guden Vishnu, er også umagen værd. Hvis du ønsker det, kan du om eftermiddagen deltage i vores sejltur over Pichola-søen. Her vil vi besøge Jag Mandir-paladset, som ligger på en lille ø midt i søen.

9.dag: Jaipur & Vindpalads

Så når vi Jaipur – hovedstaden i Rajasthan-regionen. Talrige paladser og forter vidner om en lang fortid, storslået periode. Vi tager et fotostop ved Hawa Mahal, det såkaldte ”Vindpalads“, som er et ekstraordinært bygningsværk i den gamle bydel. Om eftermiddagen får du masser af tid til at gå på opdagelse i byen på egen hånd. Vi overnatter på et 4-stjernet hotel i Jaipur.

10. dag: Jaipur, Amber-fortet & Jantar Mantar (UNESCO-verdensarvsted)

Efter morgenmaden kører vi til Amber Fort, en mægtig fæstning, spejler sig i søen nedenfor. Vi kører i jeeps op til fæstningen, det er dejligt bekvemt. Om eftermiddagen går turen til det imponerende bypalads og Jantar Mantar, det mest berømte af fem historiske observatorier i Indien. Det blev med rette erklæret et UNESCO-verdensarvsted i 2010. Derefter kan du Amber-fortet, Jaipur deltage i en valgfri rickshawtur gennem Jaipurs smalle maleriske gader.

11. dag: Fatehpur Sikri & Taj Mahal (2x UNESCO-verdensarvsted)

Fatehpur Sikri, den tidligere hovedstad i Mughal Empire, blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede. Den er i næsten perfekt stand og giver et smukt billede af, hvad arkitekturen dengang formåede at frembringe. Det er ikke uden grund, at byen er et UNESCO-verdensarvsted. Herefter kommet højdepunktet på vores tur: Det verdensberømte Taj Mahal, som selvfølgelig også er et UNESCO-verdensarvsted og kendt som verdens 8. vidunder. Næsten 20000 arbejdere opførte denne bygning af hvid marmor i en periode på 22 år. Bagefter kører vi til en komfortabel indkvartering på vores 4-stjernede hotel i Agra.

12. dag: Agra & Red Fort (UNESCO-verdensarvsted)

I dag besøger vi Red Fort i Agra, som blev bygget i tre stormogulers herskabsperioder. Stormogulen Shah Jahan, der også fik Taj Mahal bygget inden for synet af fortet, ydede et væsentligt bidrag til den enorme bygning. Det røde fort er også et UNESCO-verdensarvsted. Om eftermiddagen kører vi tilbage til Delhi, hvor vi slutter dagen i vores 4-stjernede hotel.

13. – 14. dag: Delhi, Red Fort (UNESCO-verdensarvsted) & hjemrejse

På en byrundtur går vi på opdagelse i det ”gamle“ Delhi. Vi kører bl.a. forbi UNESCO-verdensarvsted Red Fort, Delhi, Indiens største moske Jamma Masjid og mindesmærket Raj Ghat, der skal huske os på mordet på Mahatma Gandhi. Vi kommer forbi triumfbuen India Gate og kører videre til Rashtrapati Bhawan, den indiske præsidents embedsbolig. Derefter slutter vores spændende rejse. Efter den sidste overnatning på hotellet kører vi til Red Fort (verdensarv), Delhi lufthavnen og flyver tilbage til Danmark. Vi ankommer på dag 14 eller 15.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til Delhi med velrenommeret flyselskab⁵
  inkl. transport til og fra hotellet, lufthavns- og sikkerhedsgebyrer
 • 12 overnatninger i dobbeltværelse på udvalgte 4-stjernede hoteller (national standard)
  12× stor morgenbuffet
 • Fascinerende studierejse i vores moderne rejsebus med klimaanlæg
  til Indiens mest berømte seværdigheder! Du kan glæde dig til et spændende udflugtsprogram bl.a. med de 6 mest berømte UNESCO-verdensarvsteder:
  • Taj Mahal (UNESCO-verdensarv)
  • Red Fort, Delhi (UNESCO-verdensarv)
  • Qutab Minar (UNESCO-verdensarv)
  • Jantar Mantar (UNESCO-verdensarv)
  • Fatehpur Sikri (UNESCO-verdensarv)
  • Red Fort, Agra (UNESCO-verdensarv)
  • Junagarh-fortet
  • Merangarh-fortet
  • Jain-templet
  • Jagdish-templet
  • Hawa Mahal
  • Amber-fortet
 • Kvalificeret engelsktalende studierejseleder
 • Lægevagt døgnet rundt


5 f.eks. Turkish Airlines (bedste europæiske flyselskab 2011-2016 iht. Sky Trax World Airline Award) med omstigning i Istanbul tur/retur til Delhi

Dine yderligere tjenester³

Kulturpakke:

Pakken indeholder alle entrébilletter og engelsktalende rejseledere ved de seværdigheder, der nævnes i programmet samt de tre spændende udflugter ”Indisk folkloreaften med kamelvognskørsel & folkedans Rajasthan“, ”Rickshawtur gennem Jaipur“ og ”Bådtur på Pichola-søen“: kun 1590,– DKK pr. person.

Nydelsespakke:

Pakken indeholder komfortabel halvpension, dvs. 11× stort buffet om aftenen: kun 1190,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 2990,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten)


3 Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Inklusiv et spændende udflugtsprogram med bl.a. de 6 mest berømte verdensarvsteder!

Du vil være begejstret for vores 4-stjernede hoteller!

Billederne er eksempler

Information om Indien

janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
NEW DELHI202329363938333231312722
KØBENHAVN2351015202321171251

Vigtig oplysning:

På grund COVID-19-pandemien gælder i øjeblikket i alle rejselande landespecifikke, forskellige bestemmelser og hygiejneforskrifter, som kan blive ændret med kort varsel. Også indrejsebestemmelserne kan ændres med kort varsel. Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger til din TSS-rejse til dig på https://www.tss-travel.dk/rejs-sikkert/. Oplysningerne kontrolleres og opdateres selvfølgeligt regelmæssigt. Se også Udenrigsministeriets hjemmeside (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejsetil-udlandet/coronavirus/) før afrejse.

Statsform:

Parlamentarisk demokrati: Forbundsstat ( 28 delstater, 8 union territories, National Capital Territory Delhi), statsoverhoved er Ram Nath Kovind.

Hovedstad:

New Delhi (ca. 31 million indbyggere).

Religion:

Hinduisme (ca. 79,8%), islam (ca. 14,2%), kristendom (ca. 2,3%), sikhisme (ca. 1,7%) samt buddhisme, jainisme, parisme og andre.

Sprog:

Hindi og engelsk er officielle sprog, desuden findes der yderligere 21 anerkendte sprog.

Klima:

Monsunafhængig (juli – september), varm tørtid (april – juni), i Nordindien tydeligere årstidsskift.

Lokal tid:

Tidsforskellen i forhold til Danmark er +3,5 timer om sommeren, +4,5 timer om vinteren.

Elektricitet:

230 volt vekselstrøm, 50 hertz. Det er nødvendigt med en adapter.

Telefon:

Landekoden for samtaler fra Danmark til Indien er 0091. Landekoden for samtaler fra Indien til Danmark er 0045.

Land og folk:

Med ca. 1,38 milliarder mennesker er Indien det land i verden med den næststørste befolkning. På grund af den kraftige befolkningsvækst er republikken godt på vej mod at afløse Kina som verdens mest folkerige land. I Indien er det ikke god tone at hilse på en kvinde ved at give hende hånden. Som regel hilser man med et „Namaste“ og lægger håndfladerne mod hinanden. Desuden er det ikke god tone at vise hengivenhed mellem mænd og kvinder på offentlige steder. I Indien er det almindeligt at give drikkepenge. Ligesom i USA er drikkepenge i servicefagene en del af lønnen. Desuden symboliserer de en værdsættelse af den service, der ydes. Stuepigen på hotellet kan man give 4 DKK pr. overnatning. I en restaurant eller taxa er det almindeligt at give ca. 10 % af det beløb, der skal betales. I forretninger giver man ingen drikkepenge. På grupperejser anbefales det at give guiden ca. 22 DKK pr. dag og person og buschaufføren ca. 10 DKK pr. dag og person. Men naturligvis bestemmer man selv, om man ønsker at give drikkepenge, og hvor meget man vil give.

Mad og drikke:

De vigtigste produkter er ris og forskellige former for fladbrød (chapati, roti, naan) og linser. Der er stor forskel på specialiteterne regionerne imellem, og de bestemmes af regionale krydderier. I Indien spiser man traditionelt uden at bruge bestik. Man spiser med højre hånd. Det betyder dog ikke, at gafler eller skeer er total ukendt. Rejsende behøver altså ikke at give afkald på disse redskaber.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Danske statsborgere skal have visum for at kunne rejse ind i Indien. Der skal ansøges om visum senest 4 dage inden indrejsedatoen. For at kunne søge om visum, skal passet være gyldigt i mindst 6 måneder efter den planlagte udrejsedato og desuden have 2 tomme sider. Vi anbefaler, at du bestiller visum online på: www.indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. Oplysninger for forudsætningerne og den påkrævede dokumentation finder du her: http://www.indianembassycopenhagen.gov.in/page/visa/.
Det er ikke muligt at søge om visum ved grænsen eller i lufthavnen. Det sker gang på gang, at passene i forbindelse med indrejsen ikke stemples af grænsemyndighederne. Vær venligst særligt opmærksom på, at du får et indrejsestempel, og opbevar dit pas på et sikkert sted! Uden indrejsestempel skal du regne med alvorlige vanskeligheder ved udrejsen. Indrejsebestemmelser for danske statsborgere kan ændre sig med kort varsel. Bindende og/ eller flere oplysninger om indrejsebestemmelser får du kun direkte på ambassaden i dit destinationsland. Andre landes statsborgere anbefales at kontakte deres ambassader vedrørende gældende indrejsebestemmelser. TSS påtager sig ingen ansvar, hvis du skulle have forsømt at gøre dette.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har sammensat et meget varieret rejseprogram med utallige højdepunkter, så du kan lære landets rige kultur, de spændende landskaber og den gæstfri befolkning at kende.

Ekstra pakker:

En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges. Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud. Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:

Kulturpakke: Pakken omfatter al entré og engelsktalende rejseledere ved de seværdigheder, der nævnes i programmet samt de tre spændende udflugter ”Indisk folkloreaften med kamelvognskørsel & folkedans Rajasthan“, ”Rickshawtur gennem Jaipur“ og ”Bådtur på Pichola-søen“: kun 1590,– DKK* pr. person.
Nydelsespakke: Pakken indeholder komfortabel halvpension, dvs. 11× stort buffet om aftenen: kun 1190,– DKK* pr. person
* Ved booking på destinationen kan pakkepriserne variere.

Valuta/banker/kreditkort:

Valuta er den indiske rupee (INR). 1 INR = 100 Paise. Kurs (januar 2023): 1 DKK = 11,87 INR; 1 INR = 0,08 DKK. I mange hæveautomater i Indien kan man bruge EC-kort eller et kreditkort, der er en del af Maestrosystemet. De fleste banker i Indien pålægger dog gebyrer for denne service. Gebyrerne er på mellem 2 USD og 12 USD. Desuden pålægger din egen bank eventuelt gebyrer. Du bør undersøge, hvilke samarbejder den har med banker i Indien for at vide, om du eventuelt skal betale gebyrer. Ved brug af kreditkort pålægges desuden et overførselsgebyr. Nogle automater har en øvre grænse på 20.000 rupees, ved andre er grænsen højere. I byernes og større landsbyers centrum er der som regel en del hæveautomater, der for det meste er åbne døgnet rundt. Besøgende bør dog umiddelbart efter deres ankomst forsyne sig med rigelige mængder kontanter fra hæveautomater for at undgå at stå uden penge. Det er altid muligt at veksle valuta i de internationale lufthavne og store banker. Bankernes åbningstider er som regel mandag til fredag fra kl. 10 til 14. Gemt altid kvitteringen.

Toldbestemmelser:

Indførsel: Valuta op til 5.000 USD samt værdifulde genstande (f.eks. videokameraer) skal deklareres ved indrejsen. Indførsel af guldmønter, -barrer, våben og pornografisk materiale er forbudt. Det samme gælder indførsel af indisk valuta.
Udførsel: Udførsel af fredede planter og skind fra fredede dyr er forbudt. Desuden er udførsel af indisk valuta forbudt. Ved overtrædelse mod toldbestemmelserne er der fare for anholdelse ved udrejsen. Du finder yderligere oplysninger vedrørende indførsel af varer hos indrejselandets ambassade. Det er kun der, du får retsgyldig information.
BEMÆRK: Hvis du har købt varer i et land uden for EU og mellemlander med fly i et EU-land på vej hjem, gælder reglerne for varer købt i landet uden for EU. Hvis en af dine varer har en værdi på mere end 3.250 DKK (eller 2.250 DKK), skal du betale told og afgifter af hele varens værdi. I toldenbliver du bedt om at vise kvitteringer for dine køb. Husk derfor at gemme kvitteringerne, så du kan dokumentere,hvad du har købt og betalt. Nærmere oplysninger vedr.
toldregler for indførsel af varer til Danmark, se: www.skat.dk.

Sikkerhedshenvisninger:

Det anbefales rejsende at holde sig væk fra store menneskemængde, at være særligt forsigtige og umiddelbart før og også under rejsen at holde sig opdateret om den aktuelle situation. Følg altid de lokale myndigheders anvisninger. I Indiens turistområder er risikoen for voldelig kriminalitet mod udenlandske rejsende forholdsvis lille. Rejsende bør dog altid færdes med forsigtighed. Vi gør opmærksom på, at turister, navnlig i Rajasthan og Goa, gentagne gange er blevet ofre for velorganiserede tricktyve ved at de f.eks. tilbyder tilsyneladende kostbare ædelstenssmykker.

Strafferetlige bestemmelser:

I Indien straffes besiddelse af euforiserende stoffer hårdt. I de enkelte indiske delstater gælder forskellige bestemmelser for køb og indtag af alkohol. I nogle delstater er alkohol f.eks. kun tilladt til medicinske formål. Straffene ved overtrædelse kan være meget strenge. Det anbefales, at rejsende orienterer sig om de gældende regler om køb og indtag af alkohol i de pågældende delstater. Partnerskab af samme køn har ikke været strafbart siden 2018. Det anbefales dog homoseksuelle par at være tilbageholdende i offentligheden.
Besiddelse og brug af satellittelefoner er forbudt i Indien og forfølges ligeledes strafferetligt.
Besiddelse af og handel med e-cigaretter har været forbudt fra november 2019 og kan straffes med høje bøder eller endda fængsel.

Medicinske oplysninger:

Tjek mindst 8 uger inden din rejse udenrigstjenestens aktuelle medicinske oplysninger om det pågældende land (https://rejse.ssi.dk/). Hver side om det pågældende land indeholder bl.a. oplysninger om vaccinationsanbefalinger, aktuelle sundhedsricisi eller sygedomsudbrud samt oplysninger om lægehjælp i udlandet.
Diarré: Kan forhindres ved bestemte tiltag. Som grundregel gælder: Kog vand fra hanen eller filtrer det antibakterielt, drik kun drikkevarer i originalemballage, brug kun drikkevand til at børste tænder og skylle fødevarer. Kød bør desuden koges godt igennem inden indtag og ikke spises råt.
Infektionssygdomme: Indhent oplysninger om eventuelle infektionssygdomme inden du påbegynder din rejse til Indien.
Malaria: I højder over ca. 1500 m er der i Indien hele året en mellemstor smitterisiko for malaria. Tallene stiger særligt i regntiden. I Indien er de store byer ikke undtaget. Særligt i Mumbai og Delhi har der de seneste år være tiltagende tilfælde af malaria. Sygdommen kan bryde ud flere uger eller måneder efter udlandsopholdet, og smitten overføres ved stik fra den blodsugende nataktive malariamyg (Anopheles). Ved feber i denne periode skal lægen gøres bekendt med, at du har opholdt dig i et malariaområde. Udvalget af lægemidler og hvordan de bruges bør altid inden brug aftales med en læge, der har erfaring med tropemedicin. Det anbefales at medbringe et tilstrækkeligt forråd for nødstilfælde, det anbefales dog som grundregel ikke at indtage forebyggende medicin. I Indien er der desuden risiko for at købe forfalskede lægemidler. På grund af smitterisiko forårsaget af myg anbefales det, at alle rejsende i de pågældende regioner
• bruger tøj, der dækker kroppen (lange bukser, bluser med lange ærmer)
• navnlig om natten (fare for malaria) gentagne gange påfører insektmiddel på alle kroppens synlige dele
• eventuelt sover under et myggenet.

Medicinsk behandling:

Lægehjælpen i mange af landsdelene er utilstrækkelig og svarer medicinsk, hygiejnisk, teknisk og organisatorisk for det meste ikke til europæisk standard. Sprogbarrierer kan især på landet gøre det endda meget vanskeligt at kommunikere. I de store byer er lægehjælp inden for alle områder for det meste på et højt eller meget højt niveau og dermed også tydeligt dyrere. Det er normalt at betale et betragteligt indskud inden behandlingen påbegyndes, og ved alvorlig og meget behandlingskrævende sygdom kan det ofte overskride den rejsendes budget.
Forsyningen med pålidelige lægemidler og en ubrudt kølekæde er ikke sikret overalt. Medicin, der skal indtages regelmæssigt, bør medbringes i tilstrækkelige mængder, og den rejsendes læge bør attestere nødvendigheden for denne medicin (på engelsk). Det må påregnes, at der især i mindre apoteker også sælges forfalskede produkter i stedet for rigtige lægemidler. Navnlig kronisk syge og behandlingskrævende mennesker skal være sig bevidst om den helbredsmæssige risiko, der er forbundet med en rejse til Indien.
Kunden skal sikre sig, at dennes fysiske og psykiske tilstand er forenelig med den ønske rejse. Denne skal søge oplysninger om den fysiske bevægelighed og psykiske uafhængighed i forbindelse med rejsen.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: januar 2023