Dit rejseprogram

På syv dage kan du udover smukke landskaber og orientalsk flair opleve intet mindre end fem seværdigheder, der er blevet erklæret for verdensarv. Casablanca og de fire kongebyer emmer af tidligere tiders storhed og pragt. Glæd dig til at dykke ned i en unik verden med slangetæmmere, jonglører og orientalske lækkerier, betagende sultanspaladser og 1001 nats eventyr, og forkæl dig selv med luksus og skøn afslapning på et 4-stjernet førteklasses hotel.

1. dag: Ankomst i Marrakech

I lufthavnen i Marrakech får du en hjertelig modtagelse af din dansk- eller engelsktalende rejseleder. Herfra køres du til dit 4-stjernede hotel i Marrakech, hvor du bliver budt på en forfriskende kop te.

2. dag: Tur til Atlasbjergene – Beni Mellal

I dag begiver vi os ud på en spændende udflugt i retning mod Fez: Vi ankommer først til den livlige provinsby Beni Mellal, hvor vi går en tur rundt i den overdådigt frodige park Jardin de Ain Asserdoun med dens flotte vandkaskader. Herfra drager vi videre mod de Mellemste Atlasbjerge og bjerg- og feriebyen Ifrane, der ligger i 1700 m højde. Senere skal vi også se vinranker samt oliven-, ceder- og eukalyptustræer, inden vi kører til vores 4-stjernede hotel i omegnen af Fez.

3. dag: Fez & Volubilis (2x UNESCO-verdensarv)

Fez er fantastisk! Vi går på opdagelse i den spændende Medina af Fez: en enestående labyrint af snævre gyder, en af verdens største gamle bydele og et UNESCO verdensarvsted, hvor kobbersmede arbejder som i længst forgangne tider. Vi skal også se verdens ældste universitet (Karaouyne) samt en teologisk læreanstalt fra det 14. årh., den såkaldte Medersa. Ikke langt derfra lyser kongepaladset os i møde med dets gyldne porte. Fra fæstningen Borj kan du nyde en storartet panoramaudsigt over byens tage. Vi fortsætter til ruinbyen Volubilis (entrée inkluderet), det største romerske udgravningssted i landet (UNESCO-verdensarv), hvor vi bl.a. skal se nærmere på hemmelighedsfulde søjlerækker og kunstfærdige gulvmosaikker. Vi skal også besøge et traditionelt tæppeværksted, hvor vi introduceres for det mange hundrede år gamle kunsthåndværk. Overnatning i Meknès.

4. dag: Meknès & Rabat (2x UNESCO-verdensarv)

I dag besøger vi Meknès, den anden kongeby på rejsen. Også dens prægtige gamle bydel er et UNESCO-verdensarvsted. Vi lægger vejen forbi sultan Moulay Ismails mausoleum, hvor vi bl.a. skal se fornem stuk og fine mosaikker, og den verdensberømte byport Bab El Mansour. Så kører vi til det strålende Rabat – regeringssæde, vores tredje kongeby og ligeledes et UNESCO-verdensarvsted. Her besøger vi kongepaladset, Hassan-tårnet og Mohammed V.´s mausoleum.

5. dag: Casablanca & Marrakech

Glæd dig til Casablanca med dens skønne kaffehuse og skyggefulde arkader. Vi skal naturligvis en tur forbi en af byens kendteste seværdigheder, Hassan II.-moskéen, der er over 200 m høj og har plads til over 100.000 troende. Dermed er den en af verdens største moskeer. Den er tilgængelig for turister, men da der kan være tidspunkter, hvor det ikke er muligt at komme ind, er entréen ikke inkluderet. Vi skal også hen til Mohammed V.-pladsen og rundt og se seværdigheder som rådhuset, justitspaladset og byens centrale teater. Om eftermiddagen går turen videre til Marrakech, den fjerde kongeby på turen, hvor vi besøger Koutoubiamoskéen, en af byens smukkeste bygningsværker. Overnatning i omegnen af Marrakech.

6. dag: Marrakech (UNESCO-verdensarv)

Marrakech er ren magi! På en sigtseeingtur passerer vi sultanspaladset og den velbevarede bymur. Herfra fortsætter vi til den berømte byport Bab Agnaou og den gamle bydel, Medinaen (UNESCO-verdensarv). På hhv. en smykke- og lædervirksomhed kan du opleve landets fornemme håndværkstraditioner på tæt hold. Efter en introduktion til varernes manuelle fremstilling vil der være lejlighed til at købe feriesouvenirs efter ønske. Vi lader dagen klinge ud på vores 4-stjernede hotel.

7. dag: Afslappende fridag i Marrakech eller
valgfri udflugt til Essaouira (UNESCO-verdensarv)

Nyd en fridag på dit 4-stjernede hotel eller tag ud og oplev Marrakech på egen hånd. Spændende alternativ: Udflugt ud til kysten til Essaouira, også kaldet „den hvide by“, da alle husene er hvide med blå skodder for vinduerne (UNESCO-verdensarv). Vi spiser friskfanget fisk, går en tur på murene på det berømte portugisiske fæstningsanlæg Scala de la Kasbah og nyder en helt fantastisk udsigt over det glitrende blå hav. En skøn oplevelse!

8. – 15. dag: En ekstra ferieuge på skønt 4-stjernede hotel i omegnen af Marrakech

Glæd dig til en uge mere i den populære og trendy metropol Marrakech, byen hvor Hollywood-stjernerne holder ferie. Nyd de mange muligheder på hotellet, f.eks. afslapning ved poolkanten, et traditionelt dampbad eller en skøn og uforglemmelig spa-oplevelse. 15. dag: Transport til lufthavnen og hjemrejse.

Bemærk: Vær venligst opmærksom på, at rejsen af organisatoriske grunde evt. vil blive gennemført i omvendt rækkefølge.


Vores 4-stjernede hoteller på studierejsen !

En ektra uge i Marrakech –
8 dages afslapningsophold på skønt 4-stjernet hotel !

Her finder du billeder af udvalgte hoteller (eksempler).


Kulturelle højdepunkter på rejsen

Inkl. superspændende udflugter !

Rabat

Kongebyen Rabat, der er Marokkos hovedstad, blev optaget på UNESCO´s verdensarvliste i 2012 og var allerede en betydningsfuld by på romernes tid. Efter romerne var det især franskmændene, der bidrog væsentligt til at gøre Rabat til en moderne og spændende hovedstad. Dette er også grunden til, at byens berømteste bygningsværker stammer fra forskellige perioder, fra middelalderen og op til i dag. Det har også gjort Rabat til en by, hvor modsætningerne mødes. Et godt eksempel er Hassan-tårnet fra det 12. århundrede og Mohammed V.´s mausoleum fra 1970erne, der står side om side og skaber en spændende og helt usædvanlig kontrast.

Meknès

Meknès er en af Marokkos 4 kongebyer og samtidig et af landets i alt 5 verdensarvsteder, som vi besøger i forbindelse med denne fanastiske rundrejse. Byens labyrintagtige Medina bærer den dag i dag præg af de bygninger, som sultanen Mulai Ismail lod opføre for at gøre Meknès til en af landets mægtigste og mest imponerende kongebyer. Takket være en 40 km lang fæstningsmur er mange af seværdighederne fra dengang bevaret, og de vidner om datidens pragt og rigdom. Byens mange moskéer har givet Meknès tilnavnet ”De hundrede minaretters by“. Hvis man forlader den gamle bydel gennem den berømte Afrika-port, byporten Bab El Mansour, kommer man til gadehandlernes og eventyrfortællernes plads, der står i skarp kontrast til de smalle gader i den gamle bydel.

Marrakech

Marrakech, der også kendes under navnet “sydens orientalske perle“, blev grundlagt for omkring 1000 år siden og er Marokkos fjerdestørste by efter Casablanca, Fez og Rabat. Kongebyen har været landets hovedstad flere gange og præges af 20 km lange fæstningsvolde med 200 tårne og over tolv byporte. Marrakech er kendt for sin gæstfrihed og for sine markeder og fester. Det traditionelle Souk-marked i Marrakech hører til landets bedste. Djemaa el-Fna-pladsen i den gamle bydel, der blev erklæret for verdenskulturarv i 1985, danner byens centrum og pulserende midtpunkt.

Fez

Fez er den ældste og mest betydningsfylde kongeby, der også gerne betegnes som ”Orientens perle“. For mange år siden var Fez Marokkos intellektuelle centrum, hvilket man stadig fornemmer, når man indsnuser byens atmosfære. Fez el Bali, den ældste del af byen, står på UNESCO´s verdensarvliste. Her finder man mange af byens seværdigheder og snævre basargyder ligesom størstedelen af byens befolkning har slået sig ned her. Også byens nyere del har meget at byde på, f.eks. smukt anlagte parker samt kongepaladset med dets gyldne porte.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse tur/retur til Marrakech med velrenommeret flyselskab6
  inkl. transport til og fra hotellet
 • 7 dages eksklusiv studierejse til Marokko
  – 7 overnatninger på udvalgte 4-stjernede hoteller (national standard) i forbindelse med studierejsen
  – 7x stor morgenbuffet
  – Rundrejse i moderne busser med klimaanlæg
  – Spændende udflugter + entré (til programsatte seværdigheder) bl.a. til 5 UNESCO-verdensarvsteder: Fez, Volubilis, Meknès, Rabat, Marrakech
 • 8 dages afslapningsophold på skønt 4-stjernet hotel
  – 7 overnatninger på skønt 4-stjernet hotel (national standard) i det verdensberømte Marrakech
  – 7x stor morgenbuffet
  – Fri benyttelse af hotellets faciliteter: indendørs pool (opvarmet) samt motionsrum med komplet træningsudstyr
 • Veluddannede dansk- eller engelsktalende rejseledere (alt efter disponibiliteten)
 • Lægevagt døgnet rundt

6 f.eks. Iberia (Spaniens største fl yselskab), Corendon Airlines (kendt charterfl yselskab), eller Royal Air Maroc (Marokkos største flyselskab)


Dine yderligere tjenester5

Nydelsespakke (studierejse):

Pakken indeholder stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag på den 7 dage lange studierejse: kun 1400,– DKK pr. person.

Tillæg for enkeltværelse: 1990,– DKK pr. person (alt efter disponibiliteten)

5 Ikke indeholdt i pakkeprisen.

Landeinformationer Kongeriget Marokko

 janfebmartsaprilmajjunijuliaugsepoktnovdec
RABAT171619212426282827252219
KØBENHAVN2351015202321171251

Beliggenhed:

Marokko ligger i Afrikas nordvestlige del og støder op mod Algerien mod øst, Middelhavet mod nord og Atlanterhavet mod vest.

Statsform:

Konstitutionelt monarki siden 1972. Landet har været uafhængigt siden 1956 (tidligere fransk og spansk protektorat). Landets statsoverhoved er Kong Mohammed VI. (siden 1999), og landet regeres af Saadeddine Othmani, der overtog embedet som premierminister den 17. marts 2017.

Hovedstad:

Rabat

Religion:

Islam (sunnimuslimer af malikitisk retsskole); ca. 23.000 kristne, omkring 3.000 jøder.

Sprog:

Officielt arabisk (man taler darija, en maghrebarabisk dialekt) og efter indførelse af den nye forfatning også berbersproget tamazight. Lokalt tales andre berbersprog. Fransk er meget udbredt som forretnings- og uddannelsessprog.

Klima:

Forskellige klimazoner. I Rabat hersker atlantisk klima, dvs. fugtigt varmt om sommeren og køligt og fugtigt om vinteren.

Lokal tid:

Marokko ligger i den mellemeuropæiske tidszone (MEZ) -1, og der skelnes mellem sommer- og vintertid. Tidsforskellen mellem Marokko og Mellemeuropa er -1 time både sommer og vinter.

Elektricitet:

I Marokko har man en netspænding på 110/220 V ved 50 Hertz. Det anbefales at medbringe Euro-stik.

Telefon:

Landekoden for Marokko er 00212 (+212). Hvis man ringer lokalt, bortfalder nullet. Hvis du ringer til Danmark fra Marokko, indtaster du 0045 og herefter det 8-cifrede telefonnummer.

Land og folk:

Tæppe-, smykke- og læderhåndværket har i århundreder været en fast del af den orientalske kultur. Derfor lægger vi også vejen forbi en smykkefabrik, en læderbutik og et traditionelt tæppeværksted på rundrejsen. Her kan du få mere at vide om det marokkanske tæppehåndværk samt opleve, hvordan man har fremstillet håndknyttede tæpper gennem mange generationer. Du vil få en spændende introduktion til forarbejdningen af silketråde, den naturlige farvning af uldgarn samt det filigrane og meget tidskrævende knyttearbejde. Alle tre steder har vi sat 1-2 timer af til at du og de andre rejsende kan se nærmere på de forskellige kunstværker og produkter. I Marokko er der tradition for at forhandle om prisen. Hvis du ikke ønsker at købe noget, vil et klart nej som regel blive accepteret af de handlende. I varehuse og supermarkeder forhandles der ikke om prisen, og heller ikke på de markeder, hvor de regionale landmænd sælger deres grøntsager. I Marokko giver man som regel drikkepenge. Ligesom i USA er drikkepengene i servicefag en del af lønnen. Desuden symboliserer de også en værdsættelse af den service, der ydes. Det er god skik at give stuepiger ca. 4 – 7 DKK i drikkepenge pr. nat. I en restaurant eller en taxi er det almindeligt at give ca. 10% af det beløb, der skal betales. I forretninger giver man ikke drikkepenge. I forbindelse med grupperejser anbefales det at give guiden ca. 15 DKK pr. dag/person og chaufføren 7-15 DKK pr. dag/person. Naturligvis kan man hver især selv bestemme, om man vil give drikkepenge, og hvor meget man vil give.

Indrejsebestemmelser for danske statsborgere:

Visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt i 3 måneder ud over opholdets varighed. Danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes både ved ind- og udrejse. Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, skal kontakte den marokkanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse. Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne. Det er landets myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller et konsulat for det land, du skal rejse til.

Rejseleder:

Vores rejseledere er meget veluddannede og informerer udførligt og detaljeret om land og folk, historie, kultur m.v. Desuden står de altid klar til at hjælpe eller vejlede dig, f.eks. i forbindelse med værelsesfordelingen. Glæd dig til at lære dem nærmere at kende på det første informationsmøde, hvor du bydes velkommen. På mødet får du alle de informationer du måtte ønske om rejsens forløb. Der er virkelig noget at se frem til: Vi har nemlig sammensat et meget alsidigt og afvekslende rejseprogram med utallige højdepunkter, der giver dig mulighed for at komme tæt på Marokkos rige kultur, spændende landskaber og gæstfrie befolkning. En lang række ydelser er allerede inkluderet i rejseprisen, og flere ydelser kan tilvælges.
Vi anbefaler, at du tilvælger følgende pakketilbud:
Du vil nyde godt af følgende virkelig gode særvilkår:

Nydelsespakke (studierejse): Pakken indeholder stor aftenbuffet med internationale specialiteter hver dag på den 7 dage lange studierejse.

Oplevelsespakke: Pakken indeholder 6x frokost samt følgende ekstra ydelser: Lystur – Casablanca by Night, udflugt „Djemaa el-Fna“ og tur med hestevogn, heldagsudflugt til Essaouira, besøg af den botaniske have „Jardin Majorelle“.

Valgfri udflugt til verdensarvstedet Essaouira: kun 380,– DKK pr. person inkl. frokost (kan bookes efter ankomsten).
Pakkerne kan købes hos rejselederen på feriestedet og betales med danske kroner eller med kreditkort (Visa, Mastercard).

Valuta/banker/kreditkort:

Den lokale valuta i Marokko hedder marokkansk dirham og kan kun købes i selve landet. Kurs: (april 2019) 1 marokkansk dirham (MAD) = 0,68 danske kroner (DKK); 1 DKK = 1,45 MAD.
Veksling af valuta bør udelukkende foregå på de officielle pengevekslingskontorer (kan kendes på deres gyldne logo) eller i hotelreceptionerne. Der opkræves ingen gebyr for veksling af valuta. Kvitteringen skal opbevares indtil man rejser ud af landet igen, så man kan få byttet sine evt. tiloversblevne dirham til anden valuta. De mest gængse internationale kreditkort accepteres i større hoteller, forretninger og restauranter. I større byer kan man hæve kontanter i pengeautomaterne med sit kreditkort og PIN-nummer. I den senere tid har der dog været mange eksempler på, at der er lavet forkerte posteringer fra marokkanske pengeautomater. Det er forbudt at tage marokkanske dirham med ind i eller ud af landet. Før udrejsen skal tiloversblevne dirham derfor byttes til anden valuta. Fremmed valuta må indføres i ubegrænset mængde, men beløb svarende til over 100.000 dirham skal deklareres. Hvis fremmed valuta tages med ud af landet, skal det fra et beløb svarende til 50.000 dirham kunne påvises, at pengene blev taget med ind i landet ved indrejsen.

Toldbestemmelser:

Marokko har indført strenge valutabestemmelser, der bl.a. betyder, at der ikke må tages marokkanske dirham med ind i eller ud af landet. Aktuelt gælder forskellige tolerancegrænser for turister (p.t. 1000 dirham) og borgere, der er bosat i Marokko. Det anbefales at besøge de marokkanske toldmyndigheders hjemmeside før rejsen: www.douane.gov.ma. Yderligere informationer om de marokkanske toldbestemmelser kan indhentes på den marokkanske ambassade i Danmark. Se også www.um.dk.

Strafferetlige bestemmelser:

I Marokko straffes besiddelse af narkotika med fængselsstraffe på op til 10 år samt store pengeog toldbøder. Besiddelse af selv ganske små mængder er strafbart. Det samme gælder for seksuelle forhold udenfor ægteskab eller mellem personer af samme køn. I praksis har det dog vist sig, at seksuelle forhold mellem ugifte heteroseksuelle par fra Europa ikke straffes. Der kan dog opstå problemer, hvis en af parterne er i besiddelse af det marokkanske statsborgerskab.

Generel rejseinformation:

I Marokko skal både bilister og fodgængere være yderst forsigtige og opmærksomme, når de bevæger sig rundt i trafikken, idet man aldrig kan være sikker på, at andre trafikanter viser hensyn eller overholder færdselsreglerne. Det er ikke ualmindeligt at møde fodgængere eller dyr på motorvejene. Der er meget ringe udsigt til at få medhold i skadeserstatningssager, også selvom disse synes nok så berettigede.

Medicinske oplysninger:

Diarré: Langt de fleste diarrésygdomme kan undgås, hvis man overholder de regler, der gælder for fødeog drikkevarehygiejne. Rabies: I landområderne ser man ofte herreløse hunde, der løber frit rundt. Derfor tilrådes det at få foretaget vaccination mod rabies.

Medicinsk behandling:

Lægehjælpen i Marokko kan ikke helt sammenlignes med ditto i Europa. I Rabat og Casablanca finder man dog udmærkede private hospitaler af meget høj standard. Vi anbefaler, at du tegner en sygeforsikring, der gælder i udlandet og dækker udgifterne i forbindelse med en evt. hjemtransport. Det er kundens ansvar at vurdere, om hans/hendes fysiske og psykiske helbredstilstand er forenelig med rejsen, dvs. om han/hun fysisk og psykisk er i stand til at klare rejsens udfordringer på egen hånd. En sådan vurdering foretages på basis af indhentede oplysninger om rejsen. Deltagelse med rullestol og / eller rollator er desværre ikke mulig.

Ingen garanti for rigtigheden af oplysninger/Status: april 2019

kundenstimmen


”Herlig, veltilrettelagt og oplevelsesrig tur.“

H. K. fra K., rejsende, 24.10.20164


”Via en god guide, blev jeres program udført perfekt. Store oplevelser.“

H. S. fra H. rejsende, 20.11.20164


”En fantastisk og spændende rundrejse i Marokko, hvor vi fik set de vigtigste historiske steder.“

J. G. fra S., rejsende, 07.03.20174


”Stor oplevelse Flot tilrettelagt, venlig befolkning.“

B. G. fra A., rejsende, 01.11.20164

4TSS Travel Service Scandinavia AS og RSD Reise Service Deutschland er del af en europæisk rejsekoncern, der tilrettelægger rejser for kunder fra fl ere europæiske lande. Undersøgelsen blev gennemført med personer, der rejste med TSS/RSD i 2017.

Forstørrelse: